Všude jsem na webu viděl jen chválu mapy TOPO Czech 2010. Dnes jsem si koupil Oregon 450t s touto mapou a jsem v šoku. Je opravdu normální, že na mapě nejsou budovy? Odlišnou barvou jsou vyznačené jen celé zastavěné pozemky ale jednotlivé budovy ne. A v krajině nejsou žádným způsobem zaznamenaná samostatně stojící stavby jako samoty atd. Od 1:25000 jsem čekal alespoň to na co jsem zvyklý u klasické papírové 1:50000. Navíc, když jsem se nyní poohlížel po TOPO Czech 2010 Pro, v popisu jsou mezi mapovými prvky opět pouze "plochy sídel".
Existuje pro Garmin nějaký jiný mapový podklad, odpovídající klasické 1:50000 (něco jako Tour Navigator, který mě ale chodí na jiné GPS)?
v ty pro verzi jsou obrysy budov… (pouzivam ji) ale musim uznat (po zkusenosti z Rakouska), ze OSM taky nejsou spatny..jen jsou tam jiny barvy a nekdy mi prijde ze i znaceni v mape, ale to je mozna muj problem
Porovnal jsem některé mapy, které mám nahrané v MapSource, zobrazil jsem si své domovské město.
TOPO Czech 2010, ATLAS Czech 2010: jedna šedá skvrna
Cyklo Czech 2010, TOPO Czech PRO 2010: obrysy jednotlivých budov, nebo bloků budov.
Je to zajímavé, Cyklo by mělo být také 1:25000, jestli se nepletu.
pomalejc rozhodne nechodi - zavisi to jen na tom, co vsechno nastavis aby se zobrazovalo pri ruznym priblizeni…jinak je tu tema "zahranicni mapy pro garmin" nebo tak nejak - mas tam veskery OSM mapy ktery existujou
Na Garmin Vista HCx není rozdíl v rychlosti s mapami 1:25000 a 1:10000 poznat. Ale roudíl v komfortu zobrazení (pěšinky např.) je obrovský. Předpokládám že toto bude platit i pro Oregon.
nahrajes treba TOPO , ulozi se to do souboru gmapsup.img, ten pak prejmenujes treba na topo.img a dohrajes pak to cyklo (ten muzes take prejmenovat a nahravat dalsi mapy).
ty mapy vyberes primo v mapsource vsechny, (to znamena, ze vyberes TOPO, pak prepnes na cyklo, vyberes co potrebujes) no a cele to posles do Dakoty.
pozn. - tohle plati pro Oregon, ale predpokladam, ze na Dakote to bude stejne.
pozn.2 - pokud to budes delat zpusobem c.1 tak je dulezite mit aktualizovany FW v Dakote, protoze starsi FW tohle neumoznoval.
2 Do-bby: Musíš ty mapy nahrát obě současně nebo (asi lepší varianta) tu první nahranou v GPS přejmenovat a teprve potom tam hodit tu druhou,(třetí, čtvrtou,…). Problém je v tom, že mapsource tu mapu pojmenovává vždycky stejně, takže při nahrání další mapy tu původní přepíšeš.