Topo Czech 3 Pro

Ahojte na foru.
Viděl jsem Topo Czech 3 Pro a chtěl jsem lokalizovat cyklotrasy.
Bohužel MapSource mně cyklotrasy zobrazuje jako turistické trasy a některé nezobrazuje vůbec.
Dá se tomu nějak pomoct?

Mozna ti pomuze http://www.dandra.cz/geo/typ_old.html

To sis asi na warezu stáhnul tu první pokaženou verzi :wink:

To Jarous1
A mužeš poradit, kde najdu tu nepokaženou?
Díky.

V obchode :smiley:

No někde jsem ji kdysi dávno potkal… ale kdo chce něco zadara a nelegálně, musí si to zasloužit… B):smiley:

No teď jsem to hodně v Oregonu používal na Vysočině v okolí Žďáru nS a pak v Moravském krasu. V minulé verzi si uživatelé stěžovali na neaktuální data (vedení turistických tras) mohu to jen potvrdit i ve verzi 3 PRO vede mnoho tras jinudy než v terénu a některé chybí úplně. :frowning:
jaké máte zkušenosti vy?

Kdo chce něco zadarmo, musí se celej den škvařit ve svim potu, než příde na to, jak to všechno odemknout, nainstalovat a rozchodit :slight_smile:

Celkem nuda :smiley:

Ale mám origo :wink:

Je to tak, aktualnost turistickych znacek je nejvetsi slabinou ceske TOPO mapy (i 3.1 PRO) . Ty nepresnosti v turistickem znaceni jsou bohuzel na mnoha mistech…

Tady ale není řeč o nepřesnostech… Mapa TOPO3 vyšla v prvotní verzi, kde nebyly správě cyklotrasy a řada dalších chyb a problémů a pak opravená verze, kde je vše již OK.

Ty tam nevidis tu citaci? Odpovidam weselkovi na to, ze vedeni turisticky tras je opravdu tristni. To ze opravili cyklo trasy v druhem vydani TOPO 3.1, to je samozrejme pravda.

weselka: bohuzel ti ot musim taky potvrdit…nedavno jsem na dovoleny na sumave zjistila, ze jim tam chybi hodne tras kolem Lipna, resp vedou uplne jinudy, takze kdo si chce vyjit v okoli Lipna, nesmi verit navigaci…je to silenost…bohuzel nejde jenom o cyklotrasy ale i o turisticky…

A to buďte rádi za TOPO Czech… zkuste totéž třeba v TransAlpinu :frowning: nebo Topo Osterreich.

Prostě, jak jsem zjistil, je dobrá papírová mapa furt ještě nutná :frowning:

Ty nepřesnosti mě taky štvou. Nic bych neřikal u značek ktere byly poměněne řekněme posledni dva roky, ale znam několik značek ktere jsou v papirovych mapach ve stejnem mistě již desetileti a jenom garmin to ma blbě :frowning:

Nová mapa vždy vzniká kopírováním té předešlé. Děje se to tak už od dob Franty Josefa a prvních vojenských mapování. Objekty se zakreslí do mapy bez toho aby se zkontrolovaly v terénu. Mohla za to lennost mapaře. Prostě se ten terém projít musí, protože ani v dnešní elektronické době není jak jinak zjistit, že třeba turistická trasa vede jinudy.
Nechápu ale, že třeba když se podíváte na Google mapu v našem regionu: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=cs&geocode=&q=49.20899,+17.56544&vps=1&sll=49.209159,17.564886&sspn=0.013121,0.032938&ie=UTF8 (přibližte si) tak tok řeky Dřevnice je tu stále meandrovitý ačkoliv již před 50 lety byl tok zregulován. Pak si přepněte na satelitní mapu a uvidíte rozdíly.
Donedávna tahle nepřesnost byla i na mapy.cz