TOPO Czech v1-první dojmy

Tak jsem si tu mapu o víkendu trochu zkusil a musím říci, že jsem nad míru spokojen. Routování bezproblémové, velké množství bodů zájmu, zpřesnění cest (alespoň v oblasti kde jsem byl a kterou znám), dokonce i koleje tam vedou tam kde mají. Menším nedostatkem je zobrazení polních a lesních cest, které jsou občas zobrazeny jako zpevněné komunikace a gpska po nich routuje pro auto. Je to v mnohem menší míře jak u TOPO 50 v2, ale je to tam. Co se mi ale stává často, že mi začala při větší změně rychlosti ( z auta na pešmo) zamrzat šipka na displeji. Jak jsem zjistil, tak gpska funguje naprosto normálně, ale šipka je zamrzlá. Když se s takto zamrzlou šipkou přesunu o pár set metrů vedle a uložím si bod, tak se mi bod uloží se správnýma souřadnicema a zobrazí se na mapě na správném místě, ovšem šipka s aktualní pozicí je stále na místě, kde zamrzla. Po restartu gpsky je vše zase v pohodě.

Mapu jsem intenzivně používal o víkendu na jihu Čech a na Berounsku:

• na Vistě C mi nezamrzá.

• routování bezchybné, tedy kromě toho, jak už bylo řečeno, že nelze po nezpevněných cestách…

• přibyly hromady POI

• zhuštění souřadnic je bezva (ale do kopce to bolí furt stejně), stejně tak železnice a el. vedení

Ale mám dojem, že se nějak zhoršila přesnost vodních toků.

Narazil jsem na jednu neopravenou chybu. Ve
staré , i v nové mapě, je ta červená turistická úplně jinde.

Určitě tam těch chyb bude víc, ale mapu považuji za velmi dobrou a hlavně routovaním se její užitnost velmi zvýšila.

Buď rád, že je alespoň červená :slight_smile: Turistické značky obecně jsou velmi nepřesné a jejich stav je zastaralý oproti skutečnosti. Používá někdo papírové mapy Shocart? Sedí už tam ty značky nebo pořád ne?

Taky spokojenost zkusil jsem tu zmenu rychlosti (z MHD autobus na pěšky) a vše v pohode (60cx). Kdo máte zaregistrovanou TOPO 50 v2 po 1.dubnu 2006 máte upgrade opravdu zdarma ale radeji si o to řekněte.

To je zajimava informace, ze je upgrade V2 reg. po 1.4. zdarma. Nechci rozdmychavat nekonecno, berte to jako povzdech, protoze do “kamenne” prodejny se jen tak nedostanu, nesnasim telefonovani, tak k tomu me nikdo taky nedonuti, tak jsem jen na informacich, co jsou na siti. A na picodasu proste oficialni info neni.
V mf se prodavala jak V2, tak V3. Je to jina V2, nez TA, co je upgrade zadarmo? Cim je jina? A co pak ta V3? Proc ta ne? (na otazniky pripadne jen odpoved zasveceneho). Ja netrvam na tom, ze novou musim mit zdarma, jen se mi to nejak zamotava, zda ji musim koupit znovu, placene upgradovat, bezplatne …, pokud ji chci. Libilo by se mi, kdyby se na strankach picodasu objevilo po vyberu produkty-mapy-turisticke neco jineho, nez tomuto vyberu neodpovida zadna polozka :(.

Ten datum pro upgrade zdarma je skutečně 1.4.06? Včera mi totiž někdo po telefonu z Picodasu říkal, že až po 1.5.06? Už to někdo využil?

Ja tam pujdu asi zitra odpoledne, tak to zjistim. Sice mam V2 koupenou 2.5. a registrovanou 3.5., ale zeptam se jich jak to je.

Jo jo 1.4.06. Upgrade mapy mam zdarma od včerejška a registraci Topo50 V2 od 12.4.06. Fakt nekecám. Pro jistotu jsem tam jel s penězma ale nepotřeboval jsem je.
Jinak k mapě. Proti V2 je fakt lepší a propracovanějši. Na kole za jízdy se mnohem lépe čte (kontrastnější barvy) hlavně ve městech.

Takze upgrade uz je na svete jo mam V3 od Bedy , je to nekde na internetu , protoze jsem z Plzne a hned tak se do Prahy nedostanu kvuli mape, da se to nekde stahnout?Diky

Šlo by třeba založit nové vlákno pro diskusi na téma: "Je v1 zadarmo? jde stáhnout? jde ukradnout? kde ji koupím? a pod. Toto vlákno bylo založeno pro sdělování informací o chování mapy v gpskách, routování, chyb a další. Prosím všechny, kdo chce info: kde? zakolik? a pod. zkuste založit nové vlákno, vždyť je to tak snadné:))))))))

-s TOPO Czech zatim velka spokojenost!:slight_smile: Sice po prvni projizdce na kole chybi cesty v lese atp. ale s tim se dalo pocitat ze tam nebude vsechno co existuje:) Primlouvam se za nejakou stranku, kam by se psalo co kde ma jeste byt:)))…

Při projíždění mapy v počítači mi na několika místech chybí vykreslení lesního porostu (světlé obdelníky) například pod Dubou na kokořínsku ale i jinde jako nad Bezdězem. Máte podobnou zkušenost? Jestli nejde o nějak poškozená data na CD. Ta prázdná místa, tedy pouze bez lesa, jsou i v GPS.

Ty mista bez zeleny tam mam taky. Evidentne chyba.

Ja se chci zase optat jak to mate s velikosti mapy. Ja mam velikost 76MB, bez routingu 61MB. Na vice mistech jsem zaznamenal ze nekdo ma 113/90MB. Je to psano i v manualu. Jsou snad nejaky dve podverze?

Da se nekde stahnout ceska verze MapSource ta co je u TOPO Czech v1?? Ale samostatne chtel bych aktualizovat z 6.8 co mam od Bedy.

Těch 76 je v GPSce a 113 je v MapSource (pravděpodobně je to bitmapou stínování terénu, která se do GPS nepřenáší)

Narazil jsem už v předchozí verzi na čestou chybu - uvedu příklad: Šlapu si to po horách, dostanu chuť na jedno, zadám “Hledat - Jídlo a pití” a GPSka mi ukáže, že už vlastně jsem v hospodě, a dokonce ne v jedné, ale asi ve 12 současně - prostě všechny hospody, penziony atd. v okruhu pěti km od Spáleného Mlýna až po Pomezní boudy jsou “nasázené” do jediného bodu (v tomto případě někam na hřbitov do Malé Úpy). Jinde zase byly v jediném bodě třeba dvě hospody, pošta, policejní stanice a několik dalších objektů. Některé podobné případy jsou už v TOPO Czech-v1 opraveny, samozřejmě v malých vesnicích to nevadí, ale jinde je stále co vylepšovat. Taky bych se přimlouval za to, aby bylo kam posílat připomínky, ale na druhou stranu si zas nedovedu představit tu přeplněnou schránku, kdyby každý hlásil každou prkotinu.

73MB verze ma digitalni model terenu (ano, to je to stinovani) generovany z dat s krokem 80 metru, 113MB verze je z dat s krokem 30 metru. a pozor, tato data se do gps PRENASI, presto, ze v ni nemaji prakticky zadne pouziti (pouze u CS verzi, a to jeste diskutabilni) …

já jim připomínky posílám průběžně e-mailem jak narazím na chybu … zatím mi vždy odpověděli. nakonec přeplněná schránka se dá vymazat … :slight_smile: . lepší přeplněná schránka, (tedy relativně), připomínkami, než prázdná schránka a potom při dalším upgrade tady zase diskutovat stejné chyby … :slight_smile:

Takže tomu mám rozumět tak, že se do různých modelů GPS přenášejí různá data? V mojí GPSMap60Cx skutečně mapa zabírá oněch asi 70MB, čili vejde se tam skoro celá (na kartu 64MB). Skutečně jsem někde četl, že stínování v MapSource je tvořeno bitmapou (tedy je to pouze vizuální efekt) a v GPS žádné stínování není. Rád se nechám poučit, jak to vlastně je.