topo czech v2.0 v mapsource odemknuta ale v gps funguje jenom v demo modu. Co s tim?

Predem se omlouvam jestli to uz tady na foru je ale hledal jsem hodinu a nic jsem nenašel.
V květnu jsem si koupil etrex venture CX s predinstalovanou mapou topo czech v1.2 na SD karte. Minulý týden jsem psal do garmina kvuli aktualizaci mapy na verzi 2.0, od garmina mi prisel odemykaci kod a mapu jsem bez problemu nainstaloval do mapsource kde jsem ji taky uspesne odemkl. Myslel jsem si že jednoduše dám v mapsource odeslat do GPS ale po kliknutí na tuto možnost se mi ukaze tabulka ktera pise at vyberu nejaké mapy, trasy nebo trasové body které chci do zarizení poslat. Ale v mapsource sem nikde moznost výberu mapy nenašel. Mapu si chci hodit na jinou SD kartu než na které je nainstalována mapa v1.2.
Mohl by mi tedy prosím někdo krok po kroku napsat návod jak dostat mapu verze 2.0 na pamětovou kartu? Nevím ani zda-li je vůbec mozne nahrat mapu na jinou kartu nez na které je původni mapa v1.2. Děkuju moc za odpověďi

Teď u mapsource nejsem tak po paměti.

• v MS si otevři mapu, kterou chceš nahrát
  • nahoře klikni na ikonu pro výběr mapových bloků (žlutej prolomenej čtvereček)
  • přetáhni myší po mapě při drženín levého tlačítka - vybrané bloky zrůžoví
  • odešli je do GPS na kartu (pozor, je to jiná jednotka než interní paměť)
  • lze klidně odeslat na kartu strčenou v čtečce karet

Pro jistotu, mapa musí být odemčená, jinak v GPS nepojede.

no snad jsem to popsal dobře.

diky moc za radu, ale zrovna kdyzs mi to napsal tak uz jsem na to metodou pokus omyl prisel. I presto dik moc.

To už se tu někde řešilo.

Princip je, že vybereš v MapSource (MS) mapy pro nahrání a nahraješ je na právě založenou kartu do GPS.

Tj. nastav si takové rozlišení v km, aby jsi viděl celou republiku a nástrojem výběr mapy vyber celou republiku. Jde vybrat i několik map současně, přepneš se v MS do jiné mapy a vybereš i tu.

No a pak dej odeslat do GPS a čekej, chvilku to trvá …

A pozor, ta mapa, co je na vložené kartě se smaže !!!

ještě jsem tedka zjistil že mi mapa v gps funguje jenom v demo modu :frowning: nevi nekdo cim by to mohlo bejt? Mapu jsem nahral na jinou kartu nez na které je původní verze 1.2. Může to na to mít vliv?

Ne

No, zalezi preci na tom, k cemu je vazany ten odemykaci klic, co k te nove mape dostal, ne? On totiz muze byt vazany na GPSku, ale muze byt vazany i na tu konkretni kartu…

no mapa je fixovana na GPS protoze to po me chtelo vyrobni cislo GPS a ne vyrobni cislo karty. A ví teda nekdo čím to může být že mi to v GPS funguje jenom v demo modu?

Takto se chová neodemčená mapa…

EDIT:

Jinak ale celkem nechápu to "od garmina mi prisel odemykaci kod"… Pokud vím, tak registrace map se dělá pouze na jejich web stránkách, mailem žádné kódy neposílají… Že ty’s tu mapu koupil na Aukru ? :smiley:

ne nekoupil sem to na aukru, mam normalne etrex venture s mapou 1.2 predinstalovanou na pametovy karte (nebyl k ni odemykaci kod), a protoze sem gps kupoval po 1.4. 08 mam tak narok na prechod na verzi 2.0 zdarma, napsal sem teda do garmina ze mam tuhle verzi gps a jestli by mi mohli poslat odemykaci kod na mapu 2.0 a poslali ho.

Pak je ještě možnost, že do GPS posíláš s touto mapou ještě i jinou, která není pro tuto GPS odemčená… Potom totiž nerozchodíš ani tu správnou.

jinou mapu neposilam, normalne jsem nainstaloval do kompu tu mapu verze 2.0 v mapsource ji odemknul (mel jsem tam primo napsany ze se mi uspesne podarilo odemknout mapu) pak sem ji oznacil celou a poslal do GPS ale v GPS mi to furt funguje jenom v demo modu :(. Zkusil jsem to samy i s mapou atlas czech v7.0 a uplne stejnej problem, v mapsource odemknuto a v gps to chodi jenom v demo modu :frowning:
Kdyz na tyhle stránce: http://www.garmin.cz/unlock/enter_map_serial.php napisu vyrobni cislo pristroje tak mi to normalne ukaze odemykaci kod k mape 2.0 a k atlas czech v7.0. Ještě jsem si vzpomnel ze kdyz dam poslat mapu do gps tak se me to zepta jestli to chci opravdu poslat v ukazkovym modu a to vubec nevim co znamena, ale kdyz dam ne tak se nic nedeje takze davam ano mapa se posle ale vysledek je takovej jak jsem psal vyse. Netuší někdo kde by teda mohla bejt chyba?

Tohle ale vypadá, že buď máš v MapSource nějakou neodemknutou mapu, což asi vadí i když ji do GPS neposíláš, nebo je další možnost, že máš něco odemknuté univerzálním klíčem DEMO. Doporučuji všechny licence z MS odstranit a pak je tam naklafat znovu…

Pak je možná problém ten, že jestli sis hrál s nejnovějším MapSource 6.14.1, tak ten si klíče ukládá na dvě různá místa, do registrů a na disk… Smazání jen jednoho nepomůže, musí se obojí… Pokud je to Tvůj případ, tak to pak můžeme zkusit opravit…

Nejsem si jisty jestli si dobre vzpominam, ale nekde se tu ve foru resil ten demo mod, a tehdy padlo, ze bylo potreba odinstalovat mapsource, vymazat jeho klice v registrech a nainstalovat ho s mapama znova.

aha tak zkusim se v tom nejak prohrabat. Mam totiz v mapsource nainstalovanou a odemklou klicem DEMO mapu topo 1.2 tak asi proto to dela bordel, zkusim celej mapsource odstranit, procistit registry a znovu to vsechno nainstalovat. Potom napisu jak to dopadlo.

Stalo se mi, ze jsem potreboval dohrat jednu free mapu do GPS a prenos map do GPS se mi kousl na zacatku prenosu do GPS. Tak jsem vylucovaci metodou postupoval, az jsem zjistil, ze to dela TOPO1,2. Na druhem pocitaci v praci jsem prenesl kupodivu vsechny mapy. Tak jsem odeslal tu chybu do garmina a prisla mne odpoved v tom smyslu, ze mam odinstalovat vsechny mapy a pak i MapSource a vse zas nainstalovat. No pustil jsem to z hlavy a teprve po pul roce jsem se k tomu vratil. Tak jsem vse odinstaloval a nainstaloval a problem se nevyresil. Tak jsem zacal laborovat a zjistil jsem, ze cely problem je zakopany v pocesteni MapSource na CD. Kdyz jsem nechal Mapsource anglicke a teprve az pri aktualizaci jsem ho nechal pocestit bylo vse vporadku (nepouzil jsem pocesteni z toho CD). Byl to sice trochu jiny problem, ale za pokus by stalo zkusit vse odinstalovat a zas nainstalovat, v nejakem starsim foru se to tak myslim resilo. Dej si do okenka HLEDAT "DEMO MOD" a zkus ty odkazy prohlednot.

Len ziadne woodoo priatelia :slight_smile:
V Mapsrouce 6.14.X je moznost odstranit DEMO kluc cez okno na odomknutie map. Druha moznost je odstranit DEMO kluc cez regedit v registroch zdes:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Garmin\MapSource\Codes

Samozrejme postup "uninstall & reinstall" nic nevyriesi, kedze Mapsource ako relativne slusna aplikacia nechava v registroch ulozene kody pre odomknutie map, aby pri reinstalaci mapsourcu nemusel uzivatel vzdy klepat cisla znovu a znovu a znovu (chut trva, trva a trva) :slight_smile:

dekuju moc za rady, mapy jsem uspesne poslal do GPS a uz to neni v demo modu. Dik moc

Tohle já ve Windows XP vyřešil odemčením mapy DEMO klíčem v jiném uživateli. Pak to sice hlásí neodemčenou mapu, ale nahrávání do GPS funguje tak, jak má.