topo europe

Ahoj, potřebovala bych radu. Pomalu se začínám poohlížet po nějakém oregonovi. Měla bych možnost ho koupit levněji v Anglii, ale tam je jeden problém-je v ní nahraná TOPO europe.
Potřebovala bych vědět, jak moc velký rozdíl mezi těmito mapami je a jestli by se mi to teda vyplatilo, nebo by bylo lepší vykašlat se na tohle šětření a jít do v česku prodávané gpsky. díky

Hi. Skus napisat aj cenovy rozdiel ci sa ti to vyplati. Lebo aj CZ TOPO stoji nieco ale najma ten zarucny servis 24 mesiacov je asi to najdolezitejsie. Ale ak ma byt uspora okolo tisicky tak to podla mna za to nestoji. Topo EU sa asi mysli Garmin Recreational Map of Europe.

Oregona 550t tam seženu za něco přes 7500,-
…jde mi i o to, jak by s tím šlo hledat, kdybych cz topku ani nepořizovala…

Topo Czech 3 (Pro) je mnohem lepší než ta Garminí. Pokud se ptáš, jestli má Topo Europe smysl, tak bych řekl, že jo. Na otázku, jestli nahradí Topo Czech je odpověď ne.

takže by bylo potřeba czech asi přikoupit, že…jak tak koukám, tak nejlevnější zrovna není…

To je moooc dobra cena…taku cenu som nevidel ani na ebay apd. Len bacha teda ak sa ti to pokazi, tak kam to pojdes reklamovat = kolko ta to bude stat taka zarucna reklamacia.

Tak "potřeba" ne, ale musíš počítat s tím, že tam nebudou český turistický trasy, detaily, většina stezek…

tam nebudou český turistický trasy, detaily, většina stezek…

to jsem tušila:( no ještě to promyslím a uvidím
a jasně, se zárukou je vždycky trochu problém
díky moc všem za rady:)

S Topo Europe kešky jistě hledat půjdou o tom žádná. Problém jen bude v podrobnosti mapy a v jejím měřítku. Díky tomu se v našich podmínkách s Topo Czech nemůže rovnat.
Já bych to vykoulel tak, že bych koupil obyčejnou 550. Jestli 550ka s topo Europe stojí kolem 7500 tak obyč 550 bude za hubičku a to by se rozhodně vyplatilo.
No a mapy:
buďto free z openStreet, které jsou docela kvalitní a dokonce i routují.Body zájmu jde stáhnout z různých zdrojů na internetu.
A nebo se poptal u prodejce, který tu často inzeruje(banner se žabičkou :slight_smile: ). Ten by byl možná schopný mapy sehnat levně

Můj postřeh po pár týdnech s Dakotou… :slight_smile:
Pokud chceš hledat s mapou (nepíšu podle mapy, protože dle mého se podle té Garmin mapy nedá nic najít a Garmin moc dobře ví, proč přidal podporu rastrovaných map.. B)) pak se ti bude Topo Czech hodit. Můj postřeh je ten, že např. v Praze je Topo Czech 3 Pro s budovama tak přeplácanej, že tam radši nePro verzi. Mimo velká města v terénu se budovy budou hodit. Takže dle mého ideální kombinace je pro celou ČR mimo velká města Topo Czech 3 Pro a ve městech Topo Czech 3 nebo nějakou z free projektů bez budov.

A jsme u jádra pudla. Vyjde tě levněji nákup hardware s mapou Evropy (určitě se bude hodit) v UK a pak nákup Czech 3 Pro nebo nePro mapy výhodněji než nákup v ČR komplet?

No a co se týká reklamace, tak v dnešní době by to "SNAD" neměl být problém. On ten balíček do Anglie snad nebude tak zásadně drahej? nebo se pletu?
Asi nejde spoléhat na to, že EU ctí náš zákon, že výdaje spojené s reklamací platí prodávající, že?

Balíček do Anglie? Koncem roku jsem se díval na DHL kvůli reklamaci malého motherboardu. Cena byla dost přes 1000 Kč :expressionless:

hmm :frowning: to nepotěší