Tak jsem pri vcerejsim odlovu nahodou zjistil, jak je TOPO mapa nepresna - novejsi Atlas v7 je na tom o poznani lepe - screenshoty: topo-track a atlas-track
(viz log)
Ano v pripade vodnich toku to je pravda, byl pouzit presnejsi podklad. Stejne tak v pripade zeleznic, Atlas v7 obsahuje velke monozstvi zeleznicnich vlecek, coz muzeme my pesaci s vyhodou pouzivat pro presuny po rovine.
A taky zeleň je mnohem přesnější, zejména městské parky (aspoň v Brně teda).
Už se nemůžu dočat nové Topo ![]()
No, ony jsou v Atlasu v.7 podstatně přesnější i uličky v obcích. Je to první mapa, která má konečně správně zmapované ulice a cesty ve všech obcích, které dobře znám. Zatím žádná jiná mapa to nezvládla (ani online mapy na inetu)
Trosicku mimo tema, ale jak se ti povedlo nastavit ty barvy u Topo? Ja je mam vyrazne vyblitejsi.
screenshot topo czech mapy jsem nedelal ja, je z Colorada Malahavraniceteamu. Mam pocit, ze meli nastaveny profil "MARINE", ktery pouziva jinak zbarvenou mapu.
No stejne to bude muset jit nekde nastavit asi, protoze sem tam snad ani tenhle profil nemel. Nebo ze by to byla jenom ficurka ctyrstovek?
Marine profil je v základní nabídce třístovky, mám jej tam také.
Hmm, v tom pripade padl za obet uvodni cistce ![]()
Tak uz jsem na to prisel. Je to Nastaveni > Mapy > Rozsirene > Namorni barvy
Znamena to ze ma smysl k Coloradu krome Topo 1.2 koupit i Atlas v7? Kdyz ho chci pouzivat i do auta? Da se to nekde koupit jako vyhodnejsi bundle nebo jedine zvlast? U Topo 1.2 jsem se docetl, ze ulice jsou tam z Atlas R6, znamena to ze Topo 2.0 ktera snad brzy bude by mohla mit ulice z Atlas v7 a je tedy lepsi pockat na topo 2.0 nez ted kupovat Atlas? Diky.
Ahoj, musím říct, že co se autonavigace týče, je opravdu Atlas 7 daleko lepší a přasnější, než Topo 1.2 - ale zase pro turistiku a na kolo bych si Atlas 7 fakt nedal … v souvislosti s Geocachingem je Topo 1.2 perfektní. PS: Taky se těšíte na novou verzi Topo mapy tak, jako já?? ![]()
Ne znamená to, že když si koupiš topo 1.2, automatický získaš zdarma i atlas v7, stačí si ho stáhnout ze stránek pikodasu, po registraci topo ti to vygeneruje odemykací kód i pro V7
Aha tak to je super, ja se vsude docetl akorat ze zdarma je to jen kdyz uz mas primo Atlas starsi verze.