tragedia pri geocachingu

Zo stvrtka na piatok jeden nas kolega bohuzial pri geocachingu utrpel smrtelny uraz, spadol zo skaly na Tram cache. Je to neuveritelna nahoda, zrovna na tejto cache by to clovek neocakaval, zrejme vsak zle pocasie zohralo svoj diel. Volal sa Lukas a mal len 19 rokov. Je to smutna udalost, uprimnu sustrast vsetkym pozostalym :(((

Uz mi to volalo viac ludi, dnes na Nove bude udajne odvysielana “antireportaz” o geocachingu.

Myslime na svoju bezpecnost pri hladani skrysi a taktiez pri ich ukladani…

Už jsem bohužel slyšel a četl… :-((

Šami, ví se jeho nick?

A proč tam lezl, když to nebyl autor keše (DaFy) a když je keška disablovaná?

Ach jo…

Who

nick zatial nevieme, iba meno
zrejme tu cache robil dlhsiu dobu (Tramcache je nadlhsie) a neskontroloval si, ze tam nie je (btw Pitr mi hovoril, ze udajne cache nasli u neho…)

Tahle cache může být i dlouhodobější záležitost, kdy prostě sbíráš data a pak jen vyzvedneš final při nějaké příležitosti. Na její aktuální výpis se podívat ani nemusel, nepotřeboval ho. Alespoň takhle funguje spousta lidí, co jsem svého času četl logbook.
Prostě to vzal najednou s nějakou jinou cache. Ale to je vymýšlení teorií, který nic neřeší.
Faktem je, že cache rozhodně nebyla umístěna na nebezpečném místě a dalo se k ní v pohodě dojít.
Co a proč se tam stalo už ví asi jen dotyčný.

Je to opravdu smutna tragedie :frowning: Kde jste o tom cetli ? Me dnes kontaktovala reporterka MF Dnes, ptala se na zakladni principy geocachingu a sdelila mi nektera fakta o tomto hroznem nestesti. Z jejiho popisu jsem usoudil, ze by mohlo jit o final stage Tramcache.

bohuzel se mi diky omezenemu pripojeni asi az do konce roku nepodari dat na gc.cz zadnou vetsi zpravu, takze bych se aspon takhle pripojil k pitrovi a napsal ze je nam to moc lito. -honza

Bohužel o této tragedii vím ode dne nálezu toho nešťastníka. Já jsem si jen toužebně přál, aby to nebyl jeden z nás, který hledal a nenašel, neboť vím, že tam nahoře keška je. A bohužel jak čtu předešlé, tak se moje obavy asi naplňují. Absolutně nemá smysl dělat žádné rozbory či analýzy jeho chování. Teď se dá bohužel jen tiše mlčet a vyjádřit tichou a hlubokou soustrast pozůstalým, což tímto také činím.

kontext— je to tragedie. ale takove veci se proste deji, bohuzel, souvislost s geocachingem je docela vedlejsi. http://www.novinky.cz/05/84/63.html - blziko mistem i casem… (o poctu obeti dopravnich nehod behem vikendu nemluve) … nechci pusobit jako cynik, jen … co ja vim. v dobrem

<a href=Mladík zemřel kvůli internetové hře - iDNES.cz target=_blank>Mladík zemřel kvůli internetové hře - iDNES.cz

Oproti temer vsem komentarum k tomu clanku na serveru iDnes se mi nezda, ze je az tak spatne napsany. Litam na padaku, takze, kdyz to porovnam se zpravami o tom, kdyz se nekdo zrakvi na nejakem litacim stroji, tak v tomto pripade je alespon docela hezky popsane, co geocaching vlastne je. Myslim, ze mu to udela spise reklamu, nez ze by mu to melo ublizit. Titulek je zavadejici, ale lidi proste takove titulky chteji a cim je titulek “krvavejsi” tim vice lidi si to precte.
Kazdopadne je to velmi smutne, ale takove veci se proste stavaji pri vsech lidskych cinnostech.

Moc mě mrzí, co se stalo a věřím, že už se nikdy nic podobného nestane. Upřímnou soustrast všem pozůstalým

Doteď se mi celý geocaching zdál jako silně infantilní zábava (sám nic nehledám, ale kamarádka s tím blbne), teď se z toho stává alespoň trochu sport.

Dlouho sem tady nebyl. Samá hádka a tak, včera mi Bob.C psal SMSku , že si to mam přečíst, dneska sem si koupil noviny.
Fakt hukot.
Jenom doufám, že s toho DaFy nebude mít nějaký problémy.

Delší dobu jsem tu nebyl a plánoval jsem, že až tu budu popřeju fšem geocacherům hodně štěstí do Nového roku, … je hrozné, že už nestihnu popřát fšem. Upřímnou soustrast rodině, příbuzným, geo/kamarádům, …

Ano je to smutne a velka lidska tragedie. Rozhodne vsak za ni nestoji myslenka geocachingu jako takova. Cele rodíne a vsem kamaradum Lukase (jehoz “nick” pod, ktery byl mezi nami bohuzel nezname) vyjadruji uprimnou soustrast.

Ahoj koukal jsem, že si svojí cache Strach zaarchivoval … píšeš že si musel…opravdu si musel?? Je na to nějaké pravidlo? Nebo je to jen panika? To já, že máme cache na skále, tak to bych jí taky raději zrušil. …
Jinak můj názor je ten že je to velké neštěstí, ale život jde dál. To by člověk nemohl dělat vůbec nic. Všude se vám může něco stát. Myslím, že se mu to mohlo stát stejně dobře při venčení psa jako při hedání kešky … nevím… Už se " těsím" na nováckou reportáž… to aby se člověk pak bál ukázat z GPSkou na ulici né?

Pod to se podepisuji.

Destr

Je mi také 18 let a kešuju skoro dva roky. Při geocachingu čas od času nastávají méně či více nebezpečné situace a je na člověku, aby se rozhodnul co ještě jo a co už ne. Bohužel někdy se to nepovede. Chtěl bych celé rodině a všem kamarádům Lukáše vyjádřit upřímnou soustrast.

V nadcházejícím roce prosím dávejte všichni na sebe pozor! Radši hledání vzdejte a neriskujte to nejcenější co máte!

Zrovna treba u TramCache by bylo zbytecne vzdavat hledani… Jde o to ze ten kluk pak urcite sel na tu vyhlidku ktera byla kvuli snezeni namrzla…prisel asi nejaky poryv vetru a uz letel…

R.I.P.