Před cca. pěti lety tady bylo téma Geocaching a trampové, kde jsem vyčetl jednak že jsou mezi kačery trampové a jednak, že jsou asi trampské akce jako eventy.
Mohli byste mi poradit jak najít aktivnější trampy?
Je nějaká možnost, jak si nastavit nějakou notifikaci na eventy z hodně širokého okruhu, kde bych nastavil nějaký filtr, aby mi nechodila kdejaká Geopiva a Eventy “Potřebuji zaplnit chlíveček v kalendáři”?
Je nějaká možnost, jak si nastavit nějakou notifikaci na eventy z hodně širokého okruhu, kde bych nastavil nějaký filtr, aby mi nechodila kdejaká Geopiva a Eventy "Potřebuji zaplnit chlíveček v kalendáři"?
slovo "nějaký" je v IT bráno jako velmi neslušné až vulgární slovo - a to proto, že jeho uživatel si ani neudělá čas na zhodnocení jemu dosažitelných možností a přávě tím "nějakým" tuto práci hází na druhé. V notifikacích nejde filtrovat ani podle názvu a celé by to tak resultovalo v nutnost zpracování všech eventových notifikací nějaký nástrojem třetí strany. Vyhodnotit název a možná i listing. A tohle AFAIK neumí asi ani GCM.CZ
slovo "nějaký" je v IT bráno jako velmi neslušné až vulgární slovo - a to proto, že jeho uživatel si ani neudělá čas na zhodnocení jemu dosažitelných možností a přávě tím "nějakým" tuto práci hází na druhé. V notifikacích nejde filtrovat ani podle názvu a celé by to tak resultovalo v nutnost zpracování všech eventových notifikací nějaký nástrojem třetí strany. Vyhodnotit název a možná i listing. A tohle AFAIK neumí asi ani GCM.CZ
Děkuji za cennou radu.
Našel jsem, že si můžu vyfiltrovat kešky jednak v hledání podle typu, obtížnosti a terénu, jednak v pocket query i podle více věcí, z nichž nejvýznamnější jsou atributy. To co potřebuji vědět je co si do toho filtru nastavit.
Našel jsem, že si můžu vyfiltrovat kešky jednak v hledání podle typu, obtížnosti a terénu, jednak v pocket query i podle více věcí, z nichž nejvýznamnější jsou atributy. To co potřebuji vědět je co si do toho filtru nastavit.
Jenomže zadání z tvé strany znělo notifikace, což se obvykle bere jako upozornění na novou keš a tam opravdu není žádné filtrování, rozlišit lze jen vzdálenost a typ keše. Přesně jak psal tarmara, bylo by nutné použít aplikaci třetí strany, například filtr v e-mailu a filtrovat například na základě klíčových slov v názvu. Vzhledem k tomu, že neexistuje žádný předpis na to, jak pojmenovávat keše nebo eventy, nebylo by to moc přesné. Hledání v rámci PQ je zaměřeno na "technické" parametry keší, ne na názvy. Atributy nejsou povinné a taky keš charakterizují spíše technicky, zpřesňují D a T. V rámci vyhledávání na gc.com (https://www.geocaching.com/play/search a pak Filters) jsou typy (eventy, ...) a i možnost zadat část názvu keše.
Na FB jsou občas trampské skupiny, můžeš se zeptat tam. Ale nepočítej, že ti někdo řekne kde trampské osady jsou, ty si musíš najít sám :-) A také pochybuji, že by nějaký tramp dělal potlach jako event.
Trampové bývají tajuplnější než kačeři. Asi nejbezpečnější jak mezi ně zapadnout je jít s někým. Nebo něco umět, třeba hrát na kytaru a znát písničky. Někteří jsou i dost vymezeni proti kačerům, byl s tím problém třeba v Jizerkách, kde někdo dal multinu do trampské osady (profláklé tak, že už nechybělo moc a byla by na turistické mapě) a následovalo hromadné ničení keší v širokém okolí. Na koncertech, v hospodách, je určitě taky potkáš, otázkou je, jestli jsou to ti, kteří jezdí ven.
Tak i když o sobě neradi něco říkají, na internetu se toho dá najít spousta. Kyjov je na úpatí Chřibů a tam je spousta osad, nicméně více jich je asi v Hostýnkách, což nemáš také daleko. Namátkou v Chřibech: T.O. Černá řeka, T.O. Bříza, S.T.O. Kroměřížští kamarádi, některé osady mají i web... stačí pohledat na google.
Tak i když o sobě neradi něco říkají, na internetu se toho dá najít spousta. Kyjov je na úpatí Chřibů a tam je spousta osad, nicméně více jich je asi v Hostýnkách, což nemáš také daleko. Namátkou v Chřibech: T.O. Černá řeka, T.O. Bříza, S.T.O. Kroměřížští kamarádi, některé osady mají i web... stačí pohledat na google.