Tramping

Zdravím

Zaujal mě tramping - chození na vandry, potlachy a tak, ale nikoho z Kyjova na Moravě a okolí neznám.

Zkoušel jsem hledat v http://tramp-archivy.cz/ato/index.php, ale moc jsem nepochodil.

Před cca. pěti lety tady bylo téma Geocaching a trampové, kde jsem vyčetl jednak že jsou mezi kačery trampové a jednak, že jsou asi trampské akce jako eventy.

Mohli byste mi poradit jak najít aktivnější trampy?

Je nějaká možnost, jak si nastavit nějakou notifikaci na eventy z hodně širokého okruhu, kde bych nastavil nějaký filtr, aby mi nechodila kdejaká Geopiva a Eventy “Potřebuji zaplnit chlíveček v kalendáři”?

Předem děkuji za odpovědi

Je nějaká možnost, jak si nastavit nějakou notifikaci na eventy z hodně širokého okruhu, kde bych nastavil nějaký filtr, aby mi nechodila kdejaká Geopiva a Eventy "Potřebuji zaplnit chlíveček v kalendáři"?

slovo "nějaký" je v IT bráno jako velmi neslušné až vulgární slovo - a to proto, že jeho uživatel si ani neudělá čas na zhodnocení jemu dosažitelných možností a přávě tím "nějakým" tuto práci hází na druhé. V notifikacích nejde filtrovat ani podle názvu a celé by to tak resultovalo v nutnost zpracování všech eventových notifikací nějaký nástrojem třetí strany. Vyhodnotit název a možná i listing. A tohle AFAIK neumí asi ani GCM.CZ

slovo "nějaký" je v IT bráno jako velmi neslušné až vulgární slovo - a to proto, že jeho uživatel si ani neudělá čas na zhodnocení jemu dosažitelných možností a přávě tím "nějakým" tuto práci hází na druhé. V notifikacích nejde filtrovat ani podle názvu a celé by to tak resultovalo v nutnost zpracování všech eventových notifikací nějaký nástrojem třetí strany. Vyhodnotit název a možná i listing. A tohle AFAIK neumí asi ani GCM.CZ

Děkuji za cennou radu.

Našel jsem, že si můžu vyfiltrovat kešky jednak v hledání podle typu, obtížnosti a terénu, jednak v pocket query i podle více věcí, z nichž nejvýznamnější jsou atributy. To co potřebuji vědět je co si do toho filtru nastavit.

To je jednoduché: typ eventy (mega giga cito...)

Podle ostatního ty "tvoje chtěné" rozlišit nelze.

Děkuji za cennou radu.

Našel jsem, že si můžu vyfiltrovat kešky jednak v hledání podle typu, obtížnosti a terénu, jednak v pocket query i podle více věcí, z nichž nejvýznamnější jsou atributy. To co potřebuji vědět je co si do toho filtru nastavit.

Jenomže zadání z tvé strany znělo notifikace, což se obvykle bere jako upozornění na novou keš a tam opravdu není žádné filtrování, rozlišit lze jen vzdálenost a typ keše. Přesně jak psal tarmara, bylo by nutné použít aplikaci třetí strany, například filtr v e-mailu a filtrovat například na základě klíčových slov v názvu. Vzhledem k tomu, že neexistuje žádný předpis na to, jak pojmenovávat keše nebo eventy, nebylo by to moc přesné. Hledání v rámci PQ je zaměřeno na "technické" parametry keší, ne na názvy. Atributy nejsou povinné a taky keš charakterizují spíše technicky, zpřesňují D a T. V rámci vyhledávání na gc.com (https://www.geocaching.com/play/search a pak Filters) jsou typy (eventy, ...) a i možnost zadat část názvu keše. 

Ale to jsme se dostali od hlavního bodu mého tématu a to je:

Nevíte jak najít v okolí Kyjova trampy?

V pátek odpoledne na nádraží.

Zkus se zeptat Kapsy, to je aktivní tramp, i když z o dost jiné oblasti (přesnou bych musel hledat v jeho příspěvcích). Býval aktivní i tady.

Tramping se mi vždy líbil. Jen jsem na něj nějak neměl čas a neznal jsem trampy, tak jsem víc jezdil se skauty:-).

U Kyjova ne, ale v Brdech ano. Tam je jedna základna poblíž rozhledny Studený vrch. Byla jsem u nich kdysi po eventu na návštěvě.

Na FB jsou občas trampské skupiny, můžeš se zeptat tam. Ale nepočítej, že ti někdo řekne kde trampské osady jsou, ty si musíš najít sám :-) A také pochybuji, že by nějaký tramp dělal potlach jako event. 

Jinak Brdy jsou plné trampských osad, ....

Spíš najdeš trampa, který tě vezme sebou a seznámí s dalšími. Jen je třeba se umět chovat, potom není problém zapadnout mezi ně.:wink:

Spíš najdeš trampa, který tě vezme sebou a seznámí s dalšími. Jen je třeba se umět chovat, potom není problém zapadnout mezi ně.;-)

no viděl sem i trempy, že sem byl rád, že sem mezi ně nezapadnul... lidi jsou různí....

Určitě je taky dobrý chodit na koncerty trampských kapel nebo na fesťáky, tam člověk nejspíš někoho pozná…

Trampové bývají tajuplnější než kačeři. Asi nejbezpečnější jak mezi ně zapadnout je jít s někým. Nebo něco umět, třeba hrát na kytaru a znát písničky. Někteří jsou i dost vymezeni proti kačerům, byl s tím problém třeba v Jizerkách, kde někdo dal multinu do trampské osady (profláklé tak, že už nechybělo moc a byla by na turistické mapě) a následovalo hromadné ničení keší v širokém okolí. Na koncertech, v hospodách, je určitě taky potkáš, otázkou je, jestli jsou to ti, kteří jezdí ven.

Tak i když o sobě neradi něco říkají, na internetu se toho dá najít spousta. Kyjov je na úpatí Chřibů a tam je spousta osad, nicméně více jich je asi v Hostýnkách, což nemáš také daleko. Namátkou v Chřibech: T.O. Černá řeka, T.O. Bříza, S.T.O. Kroměřížští kamarádi, některé osady mají i web... stačí pohledat na google.

Tak i když o sobě neradi něco říkají, na internetu se toho dá najít spousta. Kyjov je na úpatí Chřibů a tam je spousta osad, nicméně více jich je asi v Hostýnkách, což nemáš také daleko. Namátkou v Chřibech: T.O. Černá řeka, T.O. Bříza, S.T.O. Kroměřížští kamarádi, některé osady mají i web... stačí pohledat na google.

Kromě Břízy mi to hodilo odkazy jen na Rajče,

Brdy jsou z Kyjova poněkud z ruky.

Ty koncerty vypadají slibně. Je někde seznam? V Kyjově máme Žalmanův folkový Kyjov - sice až v srpnu.

Jak bych měl účinně postupovat? Dát někam papír s kontaktem na mě (Poznámka pro mě založit si emailovou adresu jen pro takový účel)

ahoj, tohle by se Ti mohlo hodit:

(archiv trampských osad, u většiny je uvedená nejbližší obec)

http://tramp-archivy.cz/ato/

ahoj, tohle by se Ti mohlo hodit:

(archiv trampských osad, u většiny je uvedená nejbližší obec)

http://tramp-archivy.cz/ato/

Jen tak mezi náma je tento odkaz úplně nahoře​:up_arrow::up_arrow::up_arrow:

Třeba takový nějaký event?

https://www.geocaching.com/seek/gallery.aspx?guid=98e4cbaa-2057-4190-92f2-dedb22637038