Trasování MapSource/Oregon 450

Ahoj, mám opět jeden asi začátečnický problém:
V MapSource si vytvořím trasu mezi dvěmi městy, za použití pouze dvou trasových bodů. MapSource mi vygeneruje trasu, tu si uložím ve formátu gpx na disk a zkopíruji do Oregonu 450. Pak zapnu Oregon, najdu tuto trasu, nechám si ji zobrazit na displeji a vidím, že ta trasa vede jinde, než jak ji vygeneroval MapSource! Počáteční a koncový bod jsou sice propojeny správně, ale jsou zde využity jiné cesty k cíli.
Když pak poněkud změním nastavení trasování v Oregonu, trasa se najednou přepočte správně.
Připadá mi to, jako by se z Map Source do Oregonu načetly pouze trasové body a při aktivaci trasy si pak Oregon sám vygeneruje trasu podle svého vlastního nastavení.
Pokud je to tak, jak říkám, nač potom existuje možnost nastavit si trasu pohodlně na PC a přenést ji do navigace, když si to ona vzápětí stejně upraví podle svého vlastního nastavení? Pak by stačilo pouze přenést do navigace trasové body a nechat si navigaci vytvořit trasu podle sebe!
Nebo dělám někde chybu?
Díky,
Vlasťa

Já když jsem někdy použil trasování, tak jen přímo v Oregonu, resp. nikdy jsem si trasy nepřetahoval. Ten rozdíl může být tím, že máš v Mapsource a v Oregonu různě nastaveno trasování (např. Pěšky x Auto).
A co tu trasu přehrát přímo do Oregona? "Odeslat do zařízení"

No víš, Mapsource je univerzální pro "všechny" typy GPS od Garmina a ne všechny GPSky umí trasovat. Pak si vytvoříš trasu pohodlně na PC a odešleš do GPSky.

Ne, nedelas. Tak to bohuzel funguje. GPS si importovanou trasu prepocita po svem. :-(((

Da se to resit treba zadanim prujezdnich bodu. Tim zvysis pravdepodobnost, ze te GPS povede stejnou cestou, jako MS.

Take myslim existuji programky, ktere do ulozene trasy automaticky pridaji nekolik prujezdnich bodu. V souboru tedy nejspis vypocitana trasa ulozena je, ale z nejakeho duvodu ji vetsina, pokud ne vsechny, GPS pristroje ignoruji.

Pokud si to dobre pamatuji, tak treba autonavigace StreetPilot III dodrzoval trasu naplanovanou v MS. Dokonce nejak kontroloval, zda trasa pasuje s aktivni mapou v GPS. Pokud nepasovala, tak to oznamila a zeptala se, zda ma trasu prepocitat.

Jo, tak nějak jsem to tušil …

Nač pak ale je MapSource vlastně dobrý? Jen na to, že si v něm pohodlněji, s využitím velkého monitoru, myši atd., najdu počáteční a koncový bod?

Navíc ono je to zajímavé ještě jinak:
Momentálně sedím u PC v místě A.
Vytvářím trasu, která má vést z místa B do místa C.
Přenesu to do navigace, spustím to a ono mi to stejně namaluje trasu z místa A (ve kterém momentálně sedím u PC :slight_smile: do místa C - samozřejmě vedoucí přes místo B. Takže vlastně místo B mohu při tvoření trasy vynechat, použít pouze koncový bod C a trasu nechat přepočítat až z místa B, ze kterého chci vlastně vyjet.

Ono je to sice svým způsobem logické, že ty navigace počítají trasy vždy z místa, ve kterém momentálně jsem, ale vadí mi to, že si to ten přístroj stejně sám přepočítá až v okamžiku, kdy mu řeknu, že tedy jedeme :-). Jenže ta trasa pak opravdu může vypadat jinak, než jak jsem si ji pečlivě naplánoval doma a mohu pak být nemile překvapen tím, kde mne to vlastně vede! Těžko se mi totiž bude chtít těsně před odjezdem už v autě na tom maličkém displeji navigace kontrolovat, co mi vlastně ten krám vytvořil!

Možná, že to však půjde opravdu ovlivnit tím, že si zadám více průjezdních bodů - to by mohlo být řešení. Zkusím to a uvidím :-).

Vlasťa

Opakuji: existují také přístroje, které trasovat neumí! Např.: eTrex Legend

Já pokud si udělám v mapsource trasu a pomocí mapsource (odeslat do zařízení) tu trasu odešlu do navigace, tak potom mě gps naviguje opravdu dle dané a předem udělané trasy v mapsource…

Prosím Tě, a jak máš tedy nastavené trasování v přístroji a v MapSource?
Vl.