Chtěl bych jeden z nově zakoupených travelbugů udělat vlastní tachometr pro měření vzdáleností mezi mnou odlovenými keškami. Ještě, než ho aktivuji se raději poradím a rád bych předešel několika problémům.
Logování keší zpětně
Samozřejmě bych rád, aby všechny mnou navštívené keše byly v travelbugu obsažené, tzn. i ty, které jsem odlovil před aktivací bugu. Je to možné? Jak?
Logování travelbugu v jeden den do více keší
Nedávno jsem tu o tom četl vlákno a je v tom nějaký problém v podobě číslování a tak dále. Je možné tomu předejít?
Všem, kdo používají takto nějaký trackovatelný předmět: Za každou užitečnou radu předem díky.
Pokud to budes delat zpetne, tak tam napis omluvu ownerovi, poloz ho pres Write note do cache, vyzvedni ho na strance trackable a obratem smaz ten WN log.
Pokud někdo nemá lepší grif, jak na to, tak návod je postupný.
přes write note vložíš coin do keše, nejlépe s datem, kdy jsi ji odlovil
pak minci vyzvedneš (nejlépe si najít stránku s vlastním coinem-třeba menu vlevo Trackables, a zapsat log "retrive from" název keše)-krom kopírování kodu mince to ještě obnásí nějaké to slovo či znak do logu
smazat log writenote u keše, aby tam zbytečně nestračil
Jak již psal první pisatel, na tuhle věc existují různé statistiky, které ti to vypočítají, třeba AutoStat pro Geoget. Já osobně jsem také přemýšlel o minci, které by se mnou putovala, ale po chvíli jsem si to rozmyslel, protože třeba po víkendovém kešování bys den nedělal nic jiného než vkládal a vyndal minci, abys měl přesnou trasu.
Takže pokud chceš ušetřit čas, vykašli se na minci a udělej to přes statistiky.
Třeba Autostat počítá "jen" vzdálenost od keše ke keši, tuším že GSAK ještě k tomu přidává přepočet na obvod zeměkoule, tudíž kolikrát si ji pomyslně obešel.
Znám spoustu lidí, kteří si takhle značili trasu, počítali kilometry, už to nedělá žádný. Představa, že vložím coin, vyjmu coin a takhle pořád dokola, k tomu logovat keše, to bych se asi brzo zbláznil.
Navíc počítej že to nebudeš mít přesně, musel bys mít domácí keš jak píše mikrupa, dál Ti vzdálenost bude rozhazovat skutečnost, že finálka může být o několik km úplně jinde… já bych na to trpělivost neměl.
Měřící mince je v něčem lepší než různé plug-iny, například si ke každé keši můžeš napsat nějakou poznámku, kterou bys do logu nenapsal nebo by mohla někomu napovědět. (měřící mince snad nikdo pro hledaní hintu nepoužívá) Navíc se Ti zobrazuje mapa, to pokud vím plug-iny online nepodporujou, a nálezy máš pěkně po řadě.
Nevýhoda jsou ty webcam a earthky. Zalogovat zpětně přes WN (Weri popsal postup) 77 kešek taky není moc velký problém, potom logovat společně s found it už je otázka zvyku. Myslím že pro Basic membera je to idealní způsob
Kilometry měřím od doby, kdy jsem si aktivoval coina. Logování se neskutečně protáhne, ale mám teď přehled, jak blbnu na mapce. GC neparkuju,ale často protahuju svou keší. Mám najeto něco přes 3000 kilometrů od prosince 2009.
moc tomu nerozumim, stejne je to vzdusnou carou a auto proste nejede za sipkou, ja vkladam nedbale obcas, kdyz jsem na vyprave dal od domova.
Kdo to chce pinktlich, muze si prece zapnout Garmina uz doma a ma cele trasy i s bloudenim, krome tunelu, metra a tak. Ty pripadne doedituje. Pak to vsechno poscita, nebo pospojuje do jedine trasy a zalozi vlakno "Jak v Map Souce ulozit trasu, ktera ma pres milion bodu"
Ja kdyz si aktivoval coin, tak jsem si ho nastavil zpetne na dobu prvniho nalezu a zpetne jsem si dologoval uplne vsechno.
Zkousel uz nekdo tu novou funkci VISITED? Jde mi o to, ze kdyz davam IN/OUT, tak v pripade OUT si davam jako poznamku poradove cislo nalezu. To bych byl asi v pripade VISITED ochuzen, ze?