Travelbugs (Geocoin) - typ logu Discovered

Zdravim, vyslal jsem do obehu netradicni coin prostrednictvim svoji novy cache u ktere se selo pri FTF lovu vice geocacheru a tak se ani nedivim, ze si coin podali z ruky do ruky… zalogovali to jako pickup a zase vlozeni do cache…

Zajimalo by me, jestli pouziti logu DISCOVERED neni pro tohle vhodnejsi =))

(adresa coinu zde: (TBYWNG) Anthus Decoder Geocoin - Czech Decoder Geocoin )

Je vhodnější, ale vzhledem k tomu, že tato nová funkce je na GC.com teprve pár dnů tak ji ještě nikdo nezná.

OK, ty ji znas? takze k cemu je dobra? mel jsem urcitou predstavu, ale zda se, ze to mozna mysleli jinak… tedy?

Shodou okolností jsem se o ní dozvěděl těsně poté, co jsem ji měl využít a nevyužil, takže tady je citace z Groundspeak fóra:

"Lately there has been an increase in logging activity for Travel Bugs and Geocoins. Unfortunately many people were picking up and dropping these items into the same geocache so they could increase their find count or receive a new trackable icon in their profile. As a result we have created a new log type which also goes towards your profile count without causing unnecessary extra movements for the trackable item.

The new log type is called “Discovered it” and can be used if you have the tracking number for the icon. Please use this if you have no plans to move the Travel Bug or geocoin to a new location."

Čili: Spousta lidí (jako třeba mí milí pražané, kteří mě to naučili :-)) nechce, nemůže apod. přemístit TravelBug nebo GeoCoin, ale rádi by měli ikonku a bod v “Trackables” kategorii, doposud to museli dělat přes funkci “Grab It” nebo systém “Retrieve - vyzvednout a Place - opět vložit” do stejné cache - což je zbytečně pracné, navíc k tomu člověk potřebuje nový log v listingu cache. Proto Groundspeak toto jednání defakto posvětil (a dal za pravdu těm kterým jsem to vytýkal :-)))) a zavedl funkci “Discovered It” - znáš trackovací číslo TB nebo GC (potkáš je v cachei a necháš tam nebo si prohlídneš na eventu), zadáš jen tuto funkci při logování TB a on se nikam neposune, ale připíše se ti do statistik. Je to v podstatě velmi pohodlné a dokonce už ani já se nebudu stydět opisovat si čísla TB a GC na eventech :smiley:

Zdravím Šamana a přeju mu hodně štěstí s touto novou funkcí :-)))))))))

Mitak, dik za info, to je zaujimave:)) Tuto volbu som si vsimol, ale tiez som mal o jej vyuziti inu predstavu.. toto je fakt prakticke:)

dakujem za pozdrav, som rad ze ste sa aj v Brne niecomu novemu naucili :))))))))

Ja som si vsimol ten typ logu hned ako vznikol, hned som aj prepisal popis na Prague Tribute cache, kde je ulozeny Prague geocoin, ale este to nikto nevyuzil, snad sa to ludom coskoro dostane do povedomia, je to prakticka fun kcia :slight_smile:

btw opisovat cisla u TB a logovat si ich mi pride odveci, u minci ide o nove ikonky :)))

Naopak, když jdeš do důsledků tak tím, že TB nepřemístíš uděláš radost někomu kdo ho najde po tobě, když nebude ležet u tebe doma na stole a majitel si nakonec s přesunem stejně přijde na své :slight_smile:

Já obzvlášť bych to třeba měl používat, protože už na několika cacheích po sobě tento týden jsem s sebou měl v kapse GC a TB a zapomněl jsem ho uložit a tím se stávám nepříjemnou brzdou :-/

pokial teda na tej cache nie je nalez 1 za mesiac…