Trekbuddy_jak na to?

Zdravím všechny!
Mám trochu problém s aplikací Trekbuddy. Mám SE c702, aplikaci jsem nahrála, nahrále jsem i mapy. Mapu to načte, ale nenaviguje. Neukáže to ani moji polohu. Nemáte s touto aplikací někdo zkušenosti? Nemohl byste mi někdo napsat přesný postup, jak to rozjet? Eventuálně, kde stáhnout mohul na rychlé vyhledávání cache? Nebo jak program nastavit, aby spolupracoval s handy gecaching? Děkuju moc, už si s tím nevím rady, začínám být z toho zoufalá. Předem díky za všechny rady

zkontroluj si v nastavení(settings) > location > provider, jestli máš zvoleno internal…
pokud používáš externí gps bt modul, zvol tam bluetooth, nastavení ulož, restartuj trekbuddyho a zvol start..mělo by to jít

A až ti pojede navigace, tak si stáhni loc soubor kešky a ulož do wpt adresáře na kartě. Popř. konformnější je použít geoget a v něm si připravit gpx soubor, který pak je včetně listingu.
S HG nijak nespolupracuje, je to prostě jiný program. TB je plně off-line program.

To miki6: internal nastavené mám, ale nejede to
To Ludal: z toho, co jsi napsal, nerozumím ani slovo :-(, jaký wpt adresář? Co je to geoget, atd.
Našla jsem na stránkách navigovat.cz návod, kde se mělo vytvářet 5 složek, ale jakmile jsem to udělala, nejelo to, takže mám prostě na kartě nahrány mapy, v trekbuddy jsem si je načetla a mapy to normálně zobrazuje, když dám start, tak mi to i zobrazí ikonku navigace, ale prostě to nezaměřuje

a kde se dá uvedený loc soubor kešky stáhnout?

Pro radu by bylo dobré uvést na jakém telefonu ti TB běží, jaká je verze TB a jestli používáš interní GPS v mobilu či BT modul. Jsou to základní informace, bez kterých se ti moc poradit nedá.

sony ericsson c702, interní GPS, poslední verze TB, dle návodu na navigovat.ct

Jaké máš zkušenosti se svojí GPS v jiných aplikacích? Není to jen netrpělivostí a trekbuddy ještě namá spočítané souřadnice?

žádnou, telefon měl původně placenou gps wayfinder, teď mu ale vypršela licence, tak hledám alternativu, která se nepřipojí na internet a bude navigovat

Jen tak pro jistotu, ale vzhledem k tvým dotazům se přeci jen zeptám, zkoušíš zapínat navigaci mimo budovy, na přehledném místě s dobrým výhledem na oblohu a počkáš cca 10min na jednom místě?
Ten wpt adresář by měl být vytvořen (nebo by jsi měla vytvořit) ve složce na kartě, kterou máš určenou v Settings-Basic-Data Dir. Nicméně jelikož SE nemám a instalace se u různých telefonů trochu liší, tak podrobněji nedokážu poradit.
Loc soubor stáhneš ze stránky příslušné kešky pomocí tlačítka LOC.
Geoget je off-line databáze keše, kterou si uděláš na svém kompu - vice stránky programu.
Jinak se zkus také zeptat na foru Trekbuddyho http://www.trekbuddy.net/forum/ vím určitě, že tam někteří uživatelé C702 používají.

už to asi ukazuje moje souřadnice, ale na mapě stále nic. Zkusím pročíst trekbuddy fórum. Tento program zdá se mi být poněkud nešťastným a velmi složitým :frowning:

Tomu nerozumím, kde ti to ukazuje souřadnice, když ne na mapě? Nebo nemáš načtenou mapu místa kde stojíš?

Pokud Ti to ukazuje spravne souradnice nahore, ale neukazuje aktualni polohu na mape, tukni na stredovou ruzici, premisti se na mape na aktualni misto..

nahoře mi to červeně ukazuje moje souřadnice, i když tam mám načtenou mapu (stahovala jsem je z rapidu, takže tam je asi 40 map, podle polohy musím načíst tu svou), ale když zmáčknu prostřední čudl, tak mi to moji polohu stejně nezaměří

pročítám fórum, začínám tomu trochu rozumět. Jedna věc mi ale vrtá hlavou. Když si vytvořím těch 5 podsložek, nastavím k nim cestu a mapy, co jsem si stáhla z rapidu, nahraju do složky maps (bez úpravy, prostě celou složku shocart nahraju do maps), tak v případě načtení mapy, mi to hází chybu. Ale jakmile nechám složku shocart samostatně na paměťovce, tak mi to mapy načítá. K čemu mám pak těch 5 podložek, a cestu k nim nastavenou, když tam nic nemám? Vím, že jsou mé dotazy hrozné, ale opravdu s tím neumím a chci to rozjet

Pokud máš souřadnice červeně tak by to mělo znamenat, že se nacházíš mimo načtenou mapu.
Příklad: když máš v TB načtenou mapu Prahy, ale nacházíš se v Brně tak ti to těžko může ukázat tvoji aktuální polohu, když jsi úplně někde jinde (mimo mapu)..

měla jsem načtenou mapu, kde je tišnov a v tišnově na balkoně mi to ukazovalo červeně. Zkoušela jsem pak najet kurzorem přímo na Tišnov a dát start, ale furt byly souřadnice červené

Tak jsem kvůli tobě chvilku prozkoumával fórum TB. Měla by jsi si pročíst toto http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=10 a speciálně C702 se zabývá toto vlákno http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=2221.
V případě tohoto telefonu tedy doporučuji nebýt na balkonu a vyjít si ven, sednout si ctvrthodinky někam na nezastíněné místo a pak podle návodu ve vláknu zjistit jestli už skutečně naviguje. Jinak už opravdu nevím a radši se už ptej na foru TB.

tak jsem to včera večer zkoušela na zahrádce občerstvovacího zařízení a na mapě, kde je Tišnov, ukazovalo souřadnice červeně, ale jakmile jsem dala mapu celé ČR, zaměřilo mě to. Takže bych řekla, že tam mám asi špatné mapy. Jinak už to zamřuje, dokonce ukazuje družice, teď jenom sehnat správné mapy. Děkuji moc za rady, pročtu ještě výše uvedené odkazy a snad dneska už to pojede

Na vytvoření mapy zkus použít Mobile Atlas Creator, je to s ním relativně jednoduché (oproti TB;) )