Dal by se nekdo premluvit na odlov tehle kese [cache]GC14N3H[/cache]. Jsme zatim tri (Vacul, Aquarius a ja) a chteli bychom vyjet autem v nedeli kolem poledne. Prijezd k Aljaževu domu (1015 m) kolem 18h a odtud bychom se chteli jeste tyz den vecer dostat do Sedla pod Luknjo (1430 m) kde je bivak. V pondeli brzy rano bychom vyrazili na vrchol. Navrat podle domluvy bud jeste ten vecer nebo az v utery! Nutna vybava: spacak, ferratovy set, prilba a vareni. Chceme jet osobnim autem, takze teoreticky by mohlo jet i pet osob.
Kluci držím vám palce. Před lety jsem tam byl, ale to jsem byl mladší a v mnohem lepší kondici - jinak bych se hned hlásil. Za dobrého počasí se to dá udělat jen s lehkou turistickou výbavou. Za mokra bych tam nešel.
Taky jsem byl nahore. Par let zpet, jeste jako maly chlapec… Skoda ze sem tehdy jeste nelovil Je tam krasne, chtel bych se vratit, ale ted to asi nepude. Hodne stesti.
ještě k časovému plánu. Dělali jsme to striktně dvoudenní - jeden den ráno nás bus vyvezl z Bledu na Alijažev Dom a druhý den večer nás sebral na Bohinském jezeře. Spali jsme v noclehárně na chatě Dom Vodnika (doufám, že se to tak jmenuje), akorát nevím zda cestou na Triglav nebo až zpět. Ale kdybych vytáhl škatuli s diáky tak to zjistím.
Ten sestup na Bohinj byl taky záhul, šlachy na nohách jsem cejtil ještě dost dlouho.