Zdravím, chtěla jsem udělat cache jako uřízlou trubku s průměrem cca 10 cm a na koncích nějaké záslepky. Nevíte, od kolika centimetrů/metrů se dá taková trubka koupit, zda se někde řeže (např. hornbach apod.). Taky jestli existují nějaké záslepky.
Zajdi si do OBI. Tam to vsechno najdes. Trubku i zaslepky.
Dík, akorát mám OBI trošku z ruky ![]()
Vzal bych díru a obalil plechem…![]()
Ne vážně OBI, Hornbach, Baumax … tam všude, ale prodají jen vcelku (metr, dva - nevím). Zkus instalatérské prodejny. Obejít, poprosit o kousek, jaký potřebuješ.
Maj tam i kratsi. Ruzne nastavce. Delal jsem kes cca z 30cm dlouhe trubky, prumer cca 12cm.
No jsi brnak tak ti poradim - vylusti a hlavne odlov si kes "Souose potrubi" od rodinky Veverek. Je to suprova kes a dost ti poradi jakou trubku bys mohl pouzit.
Btw. chces-li trubku 10cm prumer tak to jsou klasicke velikosti, ktere by v hornbachu ci baumaxu ci jinem podobnem obchode mohli mit. staci se jen podivat a zaslepeni koncu si bud vytvoris a nebo se zeptas, zda neco takoveho neprodavaji taky.
Nektere plastove odpadni "trubky" maji na konci prolis s gumovym tesnenim, a k tomu je v regalu vedle prave zaslepka, ktera do toho "sedne" a pekne to tesni. ![]()
Hlavně nechoď do Obi a podobných kšeftů. Zajdi do FERONY. Mají tam všechny tyhle věci za třetinové ceny. A uříznou ti to na požadovaný rozměr.
Jestli se opravdu musí lízt potrubím, tak mě mamka nepustí, jedině, že by šel táta a s tím teda nepočítám ![]()
Jinak díky za rady, už něco někde seženu ![]()
Ahoj,
idealni trubky jsou tzv HT (hátéčka), presneji nátrubky nebo presuvna hrdla. Jedna se o plastovou trubku ukoncenou gumovym tesnenim. Kdyz das z obou stran zátku tak mas hotovo. Vyrabeji se v prumerech 32, 40, 50, 70, 100, 125 a 150. Sezenes to v instalaterskych potrebach.
Je to dokonale vodotesne…
http://www.dyka.cz/prilohy/DYKA%20HT%20katalog%20nový.pdf
Je to tak dokonale vodotěsne, že když ji zaviraš tak stlačený vzduch uvnitř pomalu vytlači jednu zatku a ta pak vypadne - tak bacha na to
Co se tyce kese souose potrubi kterou ti tu zminovala mudlodcera opravdu nikam lezt nemusis:) Jen si ji zkus vylustit a dolovit, stoji za to:) OBI a spol ti urcite pomuze…
Dík.
No, už něco vymslím ![]()
jenom drobost - pokud ti nejde o vnejsi vzhled imitujici trubku, tak L&L krabice jsou i ve valcovym provedeni. Sice to je drazsi nez kus novoduru, ale o to bytelnejsi.