Tuhnutí při zapojení do USB - beta 3.01

Pokud zapojím do USB Oregona, tak vytuhne a nezobrazí ani, jak chci navigaci připojit. Jde zapojit do USB, jen pokud je zapnut.

Již jsem přišel na to, proč se tak děje u této verze firmware. Na vině jsou profily. U každého mám nastaveno jiné pozadí. A to je problém :frowning: Pokud v souborech profilů přepíši jméno souboru pro pozadí na "default.jpg", tak se vypnutá navigace při připojení do USB PŘIPOJÍ.

Toť můj poznatek.

Tohle se přece řešilo a snad pro většinu vyřešilo (kromě Sally.cz?) buď formátováním karty … nebo vynucením mass storage módu a vymazáním duplicitních map

Buď jsem fakt měl štěstí na kus nebo s tím naopak vy děláte psí kusy .. :wink: V přístroji i na kartě mám několik mapových souborů, mám vytvořených deset profilů (což je mimochodem maximum) u každého jiný obrázek … a prostě v pohodě, funguje jako normálně … při připojení nezapnutého Oregonu v PC gps naběhne, ještě ani jednou nevytuhla a to už jsem to určitě udělal tak 30x …

Možná by bylo lepší pokračovat v původním vlákně k fw. 3.01

… tak mě tak napadá, vy kteří s tím máte problémy: Přecházeli jste z 2.98 nebo z 2.99?

Nahrál jsem do Oregona také poslední verzi software (3.01Beta) vyskytl se mi problém s připojováním k USB.
Do této změny SW bylo jedno, kdy jsem připojil USB kabel, ať při vypnutém tak při zapnutém Oregonu se vždy objevila hláška a možnost přepnout na Mass Storage.
Po změně SW se mi tato hláška objeví jen když je přístroj zapnutý, při vypnutém přístroji se nic takového nestane a Oregon zatuhne (či spíše se vypne s postupně proužkovaným displejem).

Avšak, když jsem vyndal z přístroje MicroSD kartu (1GByte), tak se to zase začlo chovat jeko předtím, tj. bezproblémové připojování v obou stvech GPS (zapnutá/vypnutá).
Zkusil jsem tedy kartu nově přeformátovat na FAT32, ale to vůbec nepomohlo a tudíž stále, když je karta v přístroji, pak je problém s připojením USB kabelu k vypnutému Oregonu.

Potvrzuji zasek po zasunuti vypnuteho OR400 do USB - pomohl reset do tovarniho nastaveni. Zeby byl na vine preklad z OpenGTT? Ne, po rprepnuti na cestinu stale drzi.

MP

Tovární nastavení jsem zatím nezkoušel, a češtinu tam mám od HuntBehinda, takže ta čeština asi na vině nebude.

Opravdu to dělá změna pozadí. Ale pokud jsem vyndal kartu, tak to funguje. Závěr je, že karta musí být zvláštně nakoplá a prostě shodou okolností to vadí změně pozadí.

Vzhledem k tomu, že se mi mapy vejdou do přístroje, kartu nepotřebuji a nechávám trvale venku.

Vlákno tedy zamykám.