Nevím, asi ne, protože teď se zrovna toto řeší mohutným hlasováním na GS. Jinak ale pochopitelně z konkrétního listingu se dá prokliknout nejen na google mapy, ale i na turistické mapy ze Seznamu a tam turistické trasy jsou.
jasný, v tom problém nevidím, ale když chci naplánovat trip nekde po kotároch, tak nevidím kešky podél turistických tras a musím to hledat po jedné jestli je či není na dané trase
Jasně, to se právě řešilo v tom hlasování. Myslím, že už bylo ukončeno a na GS si to dali do pořadníku. Jestli to půjde, nevím. Jinak, už několikrát jsem si posteskl, že by bylo krásné, kdyby byly někde dostupné turistické trasy jako wms služba (jako jsou třeba katastrálky), ale bylo vždy konstatováno, že to si drží pod palcem vydavatelství turistických map. Pak by se totiž daly turistické trasy promítnout i do ortofotek v GoogluEarth. I na Seznamáckých mapách se turistické trasy zobrazují jen do měřítka tur. mapy (cca 1:25000), dají se zobrazit i na ortofotkách, ale při větším přiblížení mizí. A taky pozor, že někdy v terénu vedou jinudy, než na mapě. Kdo lovil kapra bez navigace, ví to.
Na veškeré plánování cest používám GeoKůk, je jen trochu obtížnější ho naplnit daty o keškách. Na druhou stranu zobrazuje mapové podklady z www.mapy.cz a umožňuje volit turistickou mapu, mapu klasickou nebo i fotomapu i se zobrazenými cyklostezkami a turistickými trasami. Krom toho zobrazování map a hlavně kešek mi přijde 5x rychlejší, než na GC.COM a ještě k tomu funguje skvělé filtrování a zobrazování nejen kešek, ale i waypointů, takže hned vidíte, jaké stage leží na trase a kam vlastně ta která multina zasahuje! Vřele doporučuji.
Nevím jestli kouzlením, ale já tam mám standardně mapy.cz… a tam si můžu zapnout turistickou mapu a hned vidím u keše jak to vypadá v okolí. Ano, je to u jednotlivých keší..
.. pro FF je tady někde nějaké makro pro opičku, které přidá další mapy do gc.com, ale asi bych na to šel jinak..
Pokud jsi PM (doporučuji), pak lze naklikat trasu výletu jako gpx a pak si nechat vyhledat keše podél trasy… ty pak nahrát do GPS a je hotovo. Obdobně lze tohle udělat v GeoGetu… tam nemusíš být PM.
A jak se dostat k GPX trasy výletu? Třeba naklikáním trasy v CacheMapě z GeoGetu, kde si mohu vybrat mapy.cz a turistickou mapu. Pak si naklikat trasu, tu uložit a podél ní hledat… (prakticky jsem nezkoušel)
… nebo ještě lépe, když jsem velký turista/cyklista/lyžař si pořídit program turistické stezky/cyklotrasy/lyžařské trasy (http://www.trasy.net/index.php?stranka=historie), kde si vyberu trasu, vyexportuji do gpx a použiji jak na gc.com nebo v GG… resp. i obráceně, pokud naimportuji gpx do těchto programů, uvidím keše i v něm (prakticky jsem nezkoušel)
díky za rady. geokuk vypadá jako to co ai hledám, ale bez kešek je mi stále k ničemu. s geoget jsem si hrál už v minulosti a nebyl jsem so schopem se s ním jakkoliv domluvit
Pokud si neporadíš s GeoGetem, můžeš GeoKuku předhodit GPX s keškami z jakéhokoli jiného zdroje a taky to půjde. Nicméně si myslím, že přes GG je to jednodušší.