TZ nesbírám, drtivou většinu prodejních míst kopírují keše (není snad místo, kde u TZ není keš), tak si radši odlovím keš. Jak psal cinca, jednotlivý známky se nechají koupit i 20km dalekých infocentrech. To je to samý jako falešný Founf It. Brr
napřed se zaregistruj http://k8.kreteni.cz/tz/sberatel_frame.php a zadej tvoje turistické známky vybíráním a potvrzováním v seznamu
je tam pak proclick na žebříček všech sběratelů, tvůj seznam a na mapu, kde jsou zobrazeny všechny dostupné známky žlutě, tvoje se zbarví zeleně
To že se daji koupit TZ i 20 km od turistického místa je pravda a že koupit si je bez navštěvy toho mista je ubohost je také pravda. Stejně jako logovat keš, když tam někdo nebyl. Tohle je také někdo schopen udělat? :D:D:D
Kešky často kopírují místa turistických známek. Právě proto si je kupujeme, jako památku na keš a pěkné místo. Mají pak dvojnásobnou hodnotu, tedy pro nás určitě.
Turistické známky jsem začal sbírat před cca 3 lety, do té doby jich mám několik desítek. V tuto dobu rozšiřování sbírky trochu vázne. Tolik už necestuji. Každopádně když jsem na místě kde je prodejní místo, sbírku rozšířím.
Taky sbírám, ale mám jich malinko. Kupuju si je ty, kde jsem nějakou chvilku pobyl já nebo nejužší rodina - manželka a děti. Neměním je a ani si je nenenchávám posílat.
Je to ale docela prima, jen nevím, kam je v bytě vhodně umístit. Nejde o prostor, byt mám dost velkej. Dát je do šuplíku je škoda a zase dělat pro každou extra skobičku není ideální - obzvlášť s těma zdma, co máme.
Pokud vím, dají se koupit nástěnky na turistické známky:
Krásné prkno nejlépe ještě s kůrou po straně, na každé pile za lahvinku, ohoblovat, nalakovat, pár malých hřebíčků a vypadá to krásně. Mám to tak řešené.
Díky ondrasek leader za radu.
Už jsem se zaregistroval a sypu tam známky:D. Když koukám na mapu jsou tam skoro všechny kolečka žlutý a jen pár zelenejch:o ještě mám co dohánět.
My to řešíme oboustrannou páskou na zeď - takovými těmi polštářky … cena cca 30,-Kč.
já mám turistické známky v krabici… přemýšlela jsem o prkně, ale jaksi nevím, kam bych to dala…![]()
My známky sbíráme - jen z míst, kde zrovna jsme. Zatím jich moc není, ale i tak už není prostor kam je dávat a přijde mi to… no takové o ničem. Líbí se nám, ale jsou vlastně k ničemu. Určitě si na ně nebudu dělat nástěnku, prostě jen leží v šuplíku. ![]()
ale zas je to prostě taková vzpomínka na to, kde člověk byl. asi proto si je ještě pořád kupujem, když někam jedem.
Proto mi raději sbíráme turistická razítka. Zatím jedeme druhý sešit a dá se tím při zimních večerech krásně nostalgicky listovat. ![]()
TZ nesbírám, ale kupuji.
Dávám je potom do některé kešky v okolí, někdy i dál - hlavně v době, kdy jsem se dozvěděl o aktivitách "ČISTIČE KEŠEK", který z nich odstraňoval TZ [:)].
Vůbec mi nevadí, když si je někdo nechá.
My sbíráme TZ už asi čtvrtým rokem, to že se prodávájí i jiných místech vítáme, protože v minulosti jsme často na jediné prodejní místo došli a tam ji neměli nebo bylo zavřeno. Stejně si mpřece nekoupím známku bez návštěvy místa.
Kešky hledáme rok a po objevení CWG bylo jasné, že je budeme sbírat taky. Věšíme to v předsíni a dohromady.

TZ sbírá matka, bývalá průvodkyně Čedoku… drtivou většinu míst v ČR navštívila, takže bere v infocentrech někdy i další okolí, jinak jen místo, kde byla ona či já… zatím jsou v krabičkách, ale řešíme, co s nima… nápad s prkme a háčkama nezní špatně… kretény využíváme, jsou to lepší webovky jak oficiální…
rpo7: slušná sbírka fakt…:)![]()
Já jsem sbíral TZ asi 2 roky. Skončil jsem přesně u 100vky. Raději jsem s tím přestal, protože míst stále a stále přibývá. Potom jsem začal s GC, ten je rozhodně dobrodružnější a méně finančně nákladnější.
no jak se to vezme, GPS není zrovna moc levná, pokud máš nějakou lepší…![]()
par znamek jsem uz mela,ale kdyz jsme zacaly s GC tak se zacali rozrustat…GC nas nuti na mista,ktere uz mame procestovane(to nam ale vubec nevadi!!),tak pri te prilezitosti tam dokoupime i TZ..ktere jsme nekoupily nebo zapomeli…s tim ze se daji koupit i jinde,to je plus a minus;),protoze treba u nas je rozhledna,ale buhuzel tam neni zadny stanek na zakoupeni TZ tak jsme si ji dokoupily na mestkym urade zpetne…ale znamky ktere se daji koupit primo na miste,bych nikde jinde neprodavala…je prece pekne na to misto dojit,prohlednoud,odlovit a koupit si ji primo tam…jinak na TZ nam udelanou specialni "nastenku"ale bude se muset brzy zvetsit:Dted mi jeste pribyli CWG..(moc jich jeste nemam,ale snazim se!!)a turisticky denicek na vizitky a razitka…kdo nema doma moc mista na TZ tak doporucuji!!!;)je opravdu pekne reseny a neni ani drahy.denicek stoji 45kc (na sto vyzitek)a kazda lepicí vyzitka 12kc!!tak lovu kesí a TZ zdar:D
Tak od minulého týdne už taky sbírám turistické známy,zatím jich mám 9 a chystám se koupit nástěnku.Známky budu kupovat jen tam kde místo navštívím,jinak to nemá smysl pro mě.Začal jsme s CWG a teď přidal i TZ ![]()
Ja zase pro zmenu vetsinou na mistech ktera navstivim kupuji mince (pametnik.cz), pokud nejsou tek TZ a kdyz neni ani ta, tak stitek na hul. Mam tak vlastne na kazde misto kde jsem byla nejakou upominku ![]()