Mám dotaz ohledně tvorby XML souboru. Mám nějakou šablonu, jakou by měl mít strukturu a pak data v xls tabulce… potřeboval bych z nich vygenerovat velký soubor v dané struktuře. Nevíte někdo jak na to? Nějaké makro, prográmek či tak něco? Díky moc za radu.
S tímto typem souboru jsem se setkal, pokud se nepletu, při používání datové schránky. Je třeba stáhnout nějaký soft z Software 602, ale víc o tom opravdu nevím . . .
Co zkusit toto : Nápověda a výuka pro Excel
Podle tohoto návodu to něco dělá, vyhazuje to milion chyb a nic z toho nevypadne ![]()
Nainstalováno, ale nenašel jsem tam jak vytvořit nový projekt. Umí to jen do hotového formuláře načíst data z xml ![]()
zkus se inspirovat tímto http://eiiconsulting.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49:export-excel-worksheet-to-custom-xml&catid=38:vba&Itemid=56
602xml je jednoúčelový nástroj na tvorbu formulářů, ale ne na obecný export z xls do xml
Obavam se ze bez nejakeho vlastniho maleho programovani ala macro to asi nepujde, jelikoz XML neni specificke a ty mas nejakou danou struktuturu a je treba urcit, jak data poskladat a oznackovat, take mozna jak odkazuje pepa.z.pocernic
Jestli by nestalo za to si to nacpat do SQL a potom nechat vypsat nejakym PHP skriptikem.
Už jsem něco takového kdysi dělal a stačilo mi v Excelu napsat pár vzorečků, které mi obsah XML souboru poskládaly