Ahoj, byl jsem toho nazoru, ze jako u jinych “sportu” a “zalib” kde si lide povetsinou navzajem tykaji, toto plati i u geocachingu. Toto pravidlo platilo vzdy a o to vice, kdyz lide nestoji proti sobe tvari v tvar a neprichazi spolu do osobniho styku, (to by se mohlo napriklad ukazat, ze je mizi nimi prilis velky vekovy, sluzebni, apod. rozdil atd.). Pri komunikaci se “starymi vlky geocachingu” jsem vsak byl vyveden jaksi z omylu, kdy jejich prani si Vykat pochopitelne akceptuji. Co si o problematice prvotniho tykat/vykat myslíte Vy ?
Rozhodne tykat. V Americe si vsichi tykaji
Mimochodem, co to jako je “stary vlk geokesingu”? Bože … A podle ceho se pozna? Ma dlouhy sedy ocas? Pokud nekdo neco dokazal, jiste si zaslouzi nase uznani. Toho dosahne jen a pouze ciny. Nikoliv tim, ze by po nekom chtel aby mu vykal. To je, a necht vyhradne zustane spolecenskou zalezitosti. Do GC bych to netahal, nezavadet, nevykat. Zde jsme si vsichni rovni, inzenyr i popelar, Cech nebo Nemec, Rom (cikani prominou) nebo Zid. A navic, musime si pomahat. To je kouzlo, to je rozmer! Necht zustane zachovano.
Pokud se budeš nejen ke “starým vlkům” chovat svým neodolatelným způsobem, možná budeš dříve nebo později vyveden z více omylů, ve kterých žiješ
A to se netýká jenom geocachingu a už vůbec to nesouvisí s věkem nebo nějakými zásluhami, jak se možná domníváš.
Tykám si tu ze všemi, kromě dvou vyjímek. Obě dvě tu nedávno jmenoval Dorki…
Neber to jako moralizování. Jednou ti to někdo musel říct.
Zatím jsem se ještě na žádném “odborně zaměřeném” (fotky, geocaching, videokarty, linux, atd.) serveru nesetkal s vykáním. Přišlo by mi to i takové divné. Lidí je tu milión, a podle čeho si pamatovat a rozlišovat kolik komu je, kdo je chlap a kdo ženská, atd., že?
V obecných diskusích (jako na novinky.cz, a podobných flamewarových fórech) je to něco jiného, tam se tykání považuje za jeden ze způsobů urážky :-), ale vážně doufám že do téhle kategorie geocaching.cz nespadá.
No nejak si nedovedu predstavit, ze by mne nekdo vykal v momente kdyz lezu z nejane diry, ci z podkere a prave lezu po ctyrech. To snad ani nejde, ne :-))) .
Máte úplnou pravdu, pane Miloši !!!
Myslim ze pokud se lide k sobe chovaji slusne a maji spolecne hobby tak neni duvod si vykat.
Proc si ale tykat s lidma kteri ostatnim nadavaji bezduvodne do hulvatu ci “chudych duchem”? Tykani ja osobne beru jako projev urcitych sympatii a blizkeho vztahu k danemu cloveku.
No když to vezmu s trochou legrace tak “vy vole” zní nějak divně, že jo? ![]()
Dival jste se pod tamten velky kamen, pane inzenyre? Ale jiste, pane doktore. Milostiva, zkuste prosim odsunout tamten kousek kury, budte tak laskava…jiz jsme ji nasli, pane docente, byla mrska schovana pod kurou. Pojdte se prosim zalogovat pred nami, vas akademicky titul je vyssi :o)))))
To me pobavilo. Jednoznacne tykat. Kdo netyka s nami, tyka proti nam.
Nahodou, takhle jak jsi to napsal to zni moc hezky. Asi to zavedu v teamu, az/jestli teda nekdy v nejakem budu :] …
Miták:
A já bych se chtěl zase zeptat, jestli by nešlo nějak administrativně zabezpečit, aby Auťáček s Klíčníkem nemohli na svoje příspěvky vzájemně odpovídat, když jim nejde to udobřování, které jsem jim doporučil ;-))
No když to vezmu s trochou legrace tak “vy vole” zní nějak divně, že jo?
No už když to Čele nakousnul, tak bych vás chtěl poprosit o shovívavost, až mě příště potkáte na eventu a já zas nebudu chodit při konverzaci pro podobná označení daleko. Jsem jen prostý chlapec z maloměsta, který takto vyjadřuje svoji náklonnost ![]()
Ahoj, byl jsem toho nazoru, ze jako u jinych “sportu” a “zalib” kde si lide povetsinou navzajem tykaji, toto plati i u geocachingu. Toto pravidlo platilo vzdy a o to vice, kdyz lide nestoji proti sobe tvari v tvar a neprichazi spolu do osobniho styku, (to by se mohlo napriklad ukazat, ze je mizi nimi prilis velky vekovy, sluzebni, apod. rozdil atd.). Pri komunikaci se “starymi vlky geocachingu” jsem vsak byl vyveden jaksi z omylu, kdy jejich prani si Vykat pochopitelne akceptuji. Co si o problematice prvotniho tykat/vykat myslíte Vy ?
Otazce “Co si o problematice prvotniho tykat/vykat myslíte Vy ?” asi dobre nerozumim. Prvotni je na internetovych forech tykani, pokud ma nekdo potrebu zadat od jineho vykani, je to jeho pravo a asi ma k tomu nejaky zavazny duvod. Je to jen jejich vec a vynucovat si ve foru pravo nekomu tykat je …ehm…zvlastni?
Neslo by Autacku tak nejak konkretne napsat, kdo vyjadril prani si vykat? Aby to nevypadalo (coz vypada), ze kazdy. Nebyl to nahodou treba jen jeden ci maximalne dva (na pana Autacka dobela nasrani :-)) kolegove a ne cela smecka starych vlku? Je to pak nutne resit ve foru? Je to pak vubec nutne resit?
Uz jsem se tu taky rafnul s dost lidma, ale aby me nutili jim vykat, to tu jeste nebylo. Tos musel hodne zlobit :-).
No nejak si nedovedu predstavit, ze by mne nekdo vykal v momente kdyz lezu z nejane diry, ci z podkere a prave lezu po ctyrech. To snad ani nejde, ne :-))) .
Vzhledem k tomu, ze pri geocachingu provozujeme dehonestujici cinnosti zcela dobrovolne a mnohdy i zamerne, nekterym geokolegum bych zvlast po nekterych spolecnych zazitcich vykat snad uz ani nedokazal :o)))
P.S. Jestli mi nekdo vykne, zkroutim mu sipku na gepeesce ![]()
a to jak? ultrasilnym magnetem?
me pobavila predtava prvorepublikoveho geocachingu, kdy by si pan doktor daval prednost na FTF s panem cachebaronem a pak by dali prednost slecne se psikem aby se zalogovala prvni. a slecna by byla prevlecenym agentem groundspeaku usilujicim sabotaz o FTF pracujici inteligence, navic hodlajici nasadit do cache TB z Collorada, ale to uz jsme o par desitek let dal…
Vzhledem k tomu, ze pri geocachingu provozujeme dehonestujici cinnosti zcela dobrovolne a mnohdy i zamerne, nekterym geokolegum bych zvlast po nekterych spolecnych zazitcich vykat snad uz ani nedokazal :o)))
P.S. Jestli mi nekdo vykne, zkroutim mu sipku na gepeesce
Otazce “Co si o problematice prvotniho tykat/vykat myslíte Vy ?” asi dobre nerozumim. Prvotni je na internetovych forech tykani, pokud ma nekdo potrebu zadat od jineho vykani, je to jeho pravo a asi ma k tomu nejaky zavazny duvod.
Myslim ze kdyz nekdo po nekom zada vykani tak tim dava jasne najevo ze s dotycnym nechce byt davan dohromady prestoze maji spolecnyho konicka.
Ac nejsem “stary vlk” tak ty, zatim nezname, plne chapu. Po precteni internetovych projevu pana Autacka se hlasim jako dalsi v poradi ![]()
Myslim ze kdyz nekdo po nekom zada vykani tak tim dava jasne najevo ze s dotycnym nechce byt davan dohromady prestoze maji spolecnyho konicka.
Ac nejsem “stary vlk” tak ty, zatim nezname, plne chapu. Po precteni internetovych projevu pana Autacka se hlasim jako dalsi v poradi
A já říkám: Zastavte démonizaci Auťáčka! (každá mince má dvě strany)
A já říkám: Zastavte démonizaci Auťáčka! (každá mince má dvě strany)
Ne nadarmo se rika “Jaky si to udelas, takovy to mas” ![]()
Ne nadarmo se rika “Jaky si to udelas, takovy to mas”
No v tvých očích už je Auťáček minimálně nový brněnský lotr Babinský ;-)))
No v tvých očích už je Auťáček minimálně nový brněnský lotr Babinský ;-)))
To se jen zda… internetovy diskuse neprecenuju i kdyz cosi o cloveku taky vypovidaji.
Napr. log o “hulvatovi” uz zmizel, takze jeste promaznout ten o “diktatorskych” sklonech rewiewra a ma tu image zcela neposkvrnenou :-))