Typ keše

Ahoj,
mám v hlavě jeden nápad a potřeboval bych poradit, co by to mělo být za typ keše. Kdyby to četl někdo známí, tak následující popis je čistě smyšlený, keš bude o něčem úplně jiném a zajímá mě jen princip :slight_smile:

Tedy: Mám dojít na místo v lese, souřadnice znám. Na souřadnicích najdu micro. Řekněme, že v něm přebývá Dědeček hříbeček. Dědeček mi poví, že někde ztratil klobouk, který musíte najít. Bude v okruhu cca 10m od Dědečka a dokud ho dědečkovi nenajdete, nebudete vědět, co dál (indicie resp. další souřadnice budou samozřejmě na klobouku). Další stage může být třebas Děd Vševěd a musíte zase hledat jeho zlaté vlasy.

Myslím, že by to měla být mysterka, ale nevím, jestli není proti pravidlům mít dvě fyzické schránky tak blízko sebe. Asi by to mohl být i letterbox ale popisovat cestu lesem v letterboxu bez pomoci souřadnic se mi moc nechce.

Co vy na to?

V rámci jedné cache (multi nebo mystery) můžeš mít stage libovolně daleko/blízko od sebe. Pravidlo 1/10 míle (160 m) se týká stages od různých caches.

Dvě stage jedné keše u sebe určitě nevadí. Ale zamyslel bych se nad tim jestli se nemůže stát že při hledání dědečka narazím nejdřív na klobouk.

Pokud jsou na cestě fyzické schránky, pak bych to dal jako multi, ale nevím jak si schvalovači poradí s tou zdvojenou schránkou 10m od sebe…

venca68 - v rámci multi musí fyzické schránky (stage of multicache) splňovat podmínku 160m. Tím jsem si vcelku jist.

No to je právě ten problém.

take si myslim, ze lalos ma pravdu, musi byt rozestup. to pravidlo je hlavne totiz kvuli tomu, aby nemohlo dojit k zamene jedne krabicky za druhou.
Ovsem pokud tam nebude krabicka, ale treba e.g.: lampa (opis si cislo) a o 10m dum (opis c.p.) , tak je to ok, nebot si to nemuzes splest.
Jinak to co ty popisujes bych asi oznacil jako spise jako mystery.

Jestli musí, tak si s tím asi revieweři v tomto případě příliš hlavu nelámou (narozdíl od kolize schránek jiných keší). Minimálně dvě naše keše měly fyzické schránky stagí multinky podstatně blíže než těch 160m a nikdy z toho problém nebyl. Ale na to by bylo lepší zeptat se přímo reviewerů.

Osobne bych to videl jako Mystery – preci jen nejsou presne dany souradnice klobouku a musi se hledat.

Mozna bych se opravdu zamyslel nad tou kratkou vzdalenosti od sebe – co to udelat tak, ze klobouk najdes do 10m OD NEJAKEHO MISTA (rozcesti a pod.) – a to misto muze bejt vzdaleny i vic. Pokud to bude v lese tak v lete, pri tech 10m) by klidne mohlo nastat to, ze lidi nejdriv najdou ten klobouk - preci jen navigace pod listim …

asi byste měli přestat špekulovat a radši se zeptat nějakého reviewera :wink:

No to by se dalo ošetřit tak, že první micro (dědeček) bude geozjevná, třeba hromádka kamení anebo k ní povede jasný hint. Klobouk už pak bude schovaný třebas trochu sofistikovaněji.

tak konec spekulaci
http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=304

Multi cache muze mit i fyzicke stage blize nez 161m.

https://support.groundspeak.com/index.php?pg=file&from=2&id=153

Je to obrazek 1 nalevo

Pravdu má Venca - v rámci jedné geocache (multi, unknown, letterbox) o více zastaveních mohou být fyzické stage blíže než 160 metrů.

Černé na bílém je to TADY (stačí mrknout na ten obrázek, tam je to vysvětlené názorně).

EDIT: Koukám, že pekelný lord je rychlejší :slight_smile:

to si seš jistý ale špatně, nemusí. Jen s jinou Multi nebo čímkoliv dalším

btw, trochu nechapu, proc bychom se na kazdou blbost, ktera je JASNE popsana v pravidlech, meli ptat RW?! myslim, ze maji sve prace dost…

Tak je mi to jasné, omlouvám se za mystifikaci a díky za odkazy. Z nějakého důvodu žiju už 3 roky v omylu, anebo se dříve ono pravidlo vysvětlovalo jinak.

ale to si pletes, my s peklem nemame nic spolecneho B)

to lalos: nic si z toho nedelej, taky jsem si to myslel…

Kolize je pouze pro fyzické schránky z jiných keší.
V rámci jedné mystery/multi se kolize neřeší.
Viděl jsem to na vlastní oči u jedné mysterky, ale i tak byla vzdálenost 50-100 metrů, protože těch 10 je opravdu málo.

EDIT: Člověk píše, jí, píše, jí…a nakonec zjistí, že už je vše vysvětleno.

Stage v rámci jedné multi, mystery můžeš mít samosebou od sebe vzdáleny třeba 1m, což je ale kravina, že jo… :smiley: