Presouvam diskuzi z reviewers prave sem.
Chci se vas ostatnich zeptat zda a jak to vidite se zastavkou question to answer pouzivanych u multinek, kdyz pouzijete nalepku nebo montovany stitek. Pravidla primo rikaji, ze nejdeli o krabicku pak je to tento typ. Je to ale dobre, ze tomu tak je?
Kolikrat jste nasli na jednom miste nalepky vice ruznych kesi, ze se vam to mohlo poplest? Ja jen abych si udelal obrazek o prakticnosti teto debaty. ![]()
Jen tak pro zajímavost, i kdyby se něco vyřešilo, stejně se tím budouřídit jenom Ti, co ten názor budou uznávat, to jest Ti, co to tak dělají doposud a ostatní se Ti na to vys***u.
Ale jinak můžeš řešit cypoviny dál, venku je zima ![]()
Ámen.
Ale kus, vy se nechate lehkym mrazikem ci snad tmou odradit od loveni krabicek? Hybaj ven a lovte. B)
No, konkrétně v ČB je budova muzea, která je jako waypoint minimálně dvou keší a v těsné blízkosti je jedna ¨finálka.
A taky je tu místo, kde je nálepka pár desítek metrů od keše.
Možná by stečilo, aby owner upozornil rewievera na skutečnost, e jde o nálepku…
tak jinak…kolikrat sis spletl nalepku s kesi? (A snazil se ji otevrit pri hledani logbooku)
Neprehanite to tak trosku?
Kacer muze byt jen rad kdyz misto stage najde finalku nejake jine krabky. Ale co autori tech starsich krabek?
Uposlechl jsem okamžitě tvé rady, sedl na skůtr, jel na novou cache, ulovil ji a přidal FTF B) Ok, ještě něco mi povíš? :D;)
Raptore, nevím jestli zrovna Poradna je to správné místo, když z toho bude flames…
Můj názor je takový, že pokud na stage umístím cokoliv, co tam nebylo před mým příchodem, tak je to standardní stage a je jedno, jestli je tam krabička nebo není. Umím si představit, že samostatné stage kromě final nemusí být krabičkou, tedy i třeba štítek, nápis, značka… Na druhou stranu to ale znamená zasvinění terénu stagema a tím pádem zbytečné vyautování pěkných míst na tradiční kešky resp. na final krabičky jakéhokoliv druhu.
Naštěstí je to jen tvůj názor, a pravidla GC tvrdí opak
, takže i použitím vlastního nápisu je místo dál volné a nic neblokuje B)
V pravidlech (jestli myslis guidelines) tohle striktne definovane neni: jsou tam zmineny offset cache (vyuzivajici predem existujici informace) a zakaz cmarani po objektech (defacing). Ze se nalepky nepovazuji za defacing a ze se s nimi pri kontrole vzdalenosti zachazi jako s virtualnimi stagemi offset cachi, je vyklad revieweru, viz stejnojmenne vlakno ve foru Reviewer.
V tomto ale má pravdu, myslím si že je to spíš diskuse než poradna a ta přesouvám…
Chudák diskuze, už se stěhuje podruhý B)
Když ještě byla u reviewrů v sekci, psal jsem tam úvahu (než jsem jí stih odeslal, bylo zamčíto :D), co už je a co není v mezích definice stage (na příkladu nápovědy dle stávající graffiti a grafitti nakreslený JEN pro tu keš - jak rozhodnete???) - chtěl jsem jen poukázat, že prostě striktní pravidlo nenajdete, že to bude vždycky na selským, pardon, kačeřím rozumu (a taky že vždycky budou ředitelé, kteří se nad tím upindají až k prdu).
Takže je to o nepsaných pravidlech, a ty a.) musí sami vyplynout z atmosféry kolektivu, b.) musí být ochota je dodržovat. Vynutit je lze jen morálním nátlakem kolektivu, nikdy ne direktivně.
Takže je to jen o výchově.
Při současném masivním nárůstu to chce víc trpělivosti, menší nároky a daleko víc výchovy příkladem od "gentlemanů" kešingu.
Takže je to o výchově… a tyhle "hádanice" opravdu tím správným příkladem NEJSOU B)
No, a konkrétně k ceduličkám, nápisům na graffiti a rámech přivázaných kol: tak co zvykem tam začít přidávat nenápadnou identifikaci keše, který se to týká? Třeba kódem, jménem? A je vymalováno.