Úkol pro brouka

Po víkendu mi přijdou dva nový travelbugy. Alespoň jeden bych rád poslal do světa, ale né formou z keše do keše, ale s posláním na konkrétní místo. Napadá vás něco suprovýho? Posílejte nápady třeba i s kešema,m které jsou poblíž, kam by měl teoreticky bug doputovat.

Rád bych, aby se mi taky vrátil zpět. Myslíte, že je reálné do 1 roka USA a zpět?

Není, za měsíc ho někdo vymudlí.

Kam ten geocaching spěje? TB by měl mít tvůj nápad, tvého ducha. To budeš mít radost, když tvůj TB bude plnit úkol někoho cizího? Když nemáš vlastní nápad, neposílej ho a sleduj TB jiných co nápad mají…

O tom, jak se TB/GC ztrácí jsou tady jiná vlákna. Já za svým cílem vyslal 2 TB (dosáhnout Severního polu) - první po pár měsících putování po ČR zmizel v TB hotelu v Německu a druhý v nějaké keši zase v Německu. Takže…

Nejlepší úkol pro trackable je dle mého projít co nejvíce kešemi a poznat co nejvíce kačerů.

Jakékoli podmínky stanovující kam jo a kde uložit znepravděpodobňují úspěch.

sobikovi: Tak pro takovou odpověď jsem tohle vlákno opravdu nezakládal. A jestli travelbug pošlu do světa s mým nápadem nebo cizím, to může být sobíkům také jedno, ne? K druhému bodu - vůbec jsem se neptal na to, jak často a kde se ztrácí travelbugy. Otázka padla na reálnost časového úseku v úkolu travelbugu. Příště se raději neúčastňujte mého vlákna, když nechcete pomoci. :wink:

Dpman: Mám dva trackovací předměty, a musím zaklepat, že oba už před půl roku putují po ČR i se specifickým úkolem.

Zegga: Právě, že tenhle ohranej úkol a pro mě taky nezajímavej bych nerad zvolil.

Vidíš, mě přijdou ohrané návštěvy vyhlídek a hradů, fotky s dětmi/auty/zvířaty, putování jen na východ/západ, návraty domů z dovolené.

To u mě je to naopak. Možná proto, že jsem za svou kešerskou kariéru potkal jen pár trackovatelných předmětů, které měly za úkol jen z keše do keše. Opravdu, neměl jsem v ruce ani jeden s jiným úkolem.

Tak záleží na tom, jestli máš třeba nějakou zálibu, nebo zda tě oslovují hlavně "man made" věci, či přírodní krásy. Namátkou…řeknu tři cíle: Kosmodrom na Floridě, nějaké westernové město duchů (chtělo by to popátrat), místo poblíž "area 51" - aneb putování za UFO:-)

Taky záleží na tom, co k TB připojíš a k tomu se určí adekvátní úkol (cíl). Takový otvírák na lahváče, s cílem putovat po hradech, může působit přinejmenším úsměvně.

Anupev: Skvělý nápady! Mě zatím napadlo jen 7 divů světa a 7 novodobých divů světa (tj. socha Jěžíše v Riu apod.) Každopádně zajímavá inspirace, mrknu na podrobnosti o místech tebou navržených.

BellaUH: Tím otvírákem jsi mě dost inspirovala! :slight_smile:

Sakra, to je dobrých nápadů. Je to fakt, že víc hlav víc ví. :slight_smile:

Já jsem vyslal 6.6. '09 do světa GC s hlavním cílem dostat se do Normandie na některou z pláží, kde se vylodili Spojenci ve II. světové válce s tím, že pokud by se zastavil u nějakého hradu nebo zámku, budu jenom rád.
Zatím se mi sekl někde ve středních Čechách :expressionless: Takže s tím, že do roka se podívá do USA a zpět bych byl spíš skeptický…

Treba moje Sombrero negro http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=1766665&page=1 bylo za velkou louží už při sedmé zastávce. Teď se ale už dva měsíce nehlo.
A do roka do USA a zpět? Zpět přece až po splnění mise.

Praktické využití unikátního otvíráku můžeš viděl u mého Manneken Pis’s Opener: (TB2RHTJ) Travel Bug Dog Tag - Manneken Piss's opener, který se snad dostane do Belgie. Napadá mě úkol, aby ten tvůj TB dojel např. do první keše světa v Oregonu, či ke Stonehenge. Je hrozně moc místl

Jaký má kód ta první keš?

Táák, asi za hodinku by mi měl přijet můj první TB, už se na něj těším. asi ho pošlu do Dublinu na sklenku whiskey a pak na projížďku Londýnským metrem… :slight_smile:

To ti přeju hodně štěstí… Některé z našich se chovají jako boomerangy… Vrací se téměř na naše HC :@

:smiley: Asi si k vám vytvořily tak silný citový vztah, že jdou protí své přirozenosti a snaží se stále vracet domů :wink:

No to nás teda těší.

Na druhou stranu jeden se dostal do Švédska a co čtu diskuze, tak to je zrovna taková hodně ztrátová země.

Tak to držím palec, ať se ve světě neztratí! :wink: Taky by mě nepotěšilo, kdyby někde daleko "zmizel ze světa", i když ta šance je, bohužel, očividně dost velká :frowning:

Já myslím, že TB můžou mít delší životnost, než GC. Dostala jsem i duplikát známky, takže nic nebrání (pokud se ztratí) vyslat nový předmět s duplikátem známky a pokračovat v misi. Pravidlům to snad taky neodporuje…
A přinejhorším se dá udělat i zalaminovaná kopie známky. Takže potom je možné křísit znovu a znovu brouka dokud tě to bude bavit. Sice to není tak úplně ono, ale furt je to ještě lepší než zalaminovaná kopie GC.