V poslední době jsem několikrát obnovoval svoje ukradené cache. Více jak rok se mi nic neztratilo a v poslední době v mém rodném městě jsem měl poškozené bone ukradené 3 ze 4 svých keší. Skoro jsem měl pocit, že je mezi námi geolupič. Jaké máte zkušenosti s krádežemi keší. Nemyslím, těch exponovaných, ale třeba těch, které jsou uprostřed lesa v pařezu s stejně se ztratí. Toto téma by mohlo být i v příští anketě.
Zadna se zatim neztatila, za to me prekvapilo, ze u 4 hvezdickove mysterky zmizel logbook a par hracek (GC ani TB ve schrance nebyl)
dve hracky zustali, zbytek je fuc neznamo kde
dva posledni kaceri vratili schranku v poradku
Mou cache Malá Svatá celkem pravidelně kačeři nacházejí mimo úkryt, jen vyndanou, ale neotevřenou a v pořádku :o Dvakrát už jsem měnil souřadnice, ale stejně je zase venku. Skoro podezřívám nějaké zvíře, ale - proč by to proboha dělalo ?
Já už měl kešky ukradené tolikrát, že jsem to přestal počítat :@
Samozřejmě často je to prostě jen smůla, náhoda, že mudlové krabičku naleznou, ale stále častěji to bývá i chyba cacherů - nejsou dostatečně opatrní, nekouknou se, zda je nepozoruje nějaký mudla (zvlášť nyní, kdy se GC dostává do všeobecného povědomí, je téměř každému jasné, že "ten podezřelý člověk, co se hrabe v bordelu" je cacher) a nebo nedostatečně kešku ukryjí a ta je pak snáze nalezitelná
Znám pocit, kdy po zalogování schovám logbook do kapsy, ať nemokne, dělám pořádek, kouknu na hodinky, zjistím, že musím stihnout autobus a… a pak jedu až tím dalším
Ukradená keška není nic zvláštíního :@ Především ve městě mikro mají životnost měsíc, dva a pak je nutné obnovovat… Kupodivu jsou i kešky, kde je stále ještě původní krabička od jejího založení před více jak rokem
Unikátní případ se nám ale teď stal na Trnkovi, kde někdo ukradl lock lock krabičku a vše ostatní sesypal do sáčku a schoval na původní místo
Na mojí cache také někdo odnesl pouze logbook a všechny věci nechal na místě uschované jako před tím…tak nevím,a hlavně nechápu,proč někdo ukradne sešit za 15,-Kč,který má x listů popsaných…
Mimochodem, na fórech Groundspeaku jsem před nějakou dobou četl o případu, kdy cacher dorazil k místu úkrytu cache a tam uviděl výjev jako na vánoce - pod smrčkem bylo naskládaných 11 (!!!) cachí, všechny byly kompletní, s logbookem a s travelbugy i coiny, všechny se ztratily cca rok před nálezem. Takže neplačte děti, ony se ty cache zase najdou!!
Jenom by mne zajímalo, jaký obraz si o nás lidech udělali ti mimozemšťani co ty cache zkoumali…
No zatim jsem zaznamenal asi 4x ukradeni cache, coz pri fungovani 16-ti cache po prumernou dobu 3 let beru jako uspech. Zatim jsem nemusel ani jednu cache presouvat nebo rusit . Obcas mi nejakou najde mudla, ale zatim se jen zapsal a ulozil zpet (krome tech vyse uvedenych).
Jednou jsem cetl log na me cache, kdy geocacher videl zlodeje me cache, ale z dalky, tak nemohl zasahnout. Zlodej z cache vybral logbook a zbytek zahodil na chodnik, nic krome toho logbooku se neztratilo :o :o :o .
Po roce fungovani mi v r. 2006 zmizela Ventube, coz jsem na tom opustenem miste a v tamnim terenu vubec necekal. :o Ale od obnoveni od te doby tam zatim drzi.
Nekolikrat se mi ztratila uvodni mikro s hadankou na Rovinku. Asi diky hustemu osazenstvu mistnich hausbotu. Nakonec byla uvodni mikro radeji uplne zrusena.
Desne problemy byly s keskou na finalovce Zbraslavi. Po nekolika kradezich tam z regularky zbyla nakonec jen presunuta mikro. Ta zatim i diky nenapadnemu ukrytu mudlum odolava.
Legrace byla, kdyz jsem mimo sezonu zalozil kesku Zamek Sobotin. Nasel jsem pro ni nadherny ukryt v dutine zdi na brehu rybnicka, ale netusil jsem, ze tam primo u te zdi od jara do podzimu 20h denne vysedavaji rybari. Takze kdyz se cache 2x ztratila, bylo jasne, ze ukryt je proflaknuty a bylo nutne ji take presunout. Od te doby je taky OK.
Ostatnich 16 kesi drzi nebo drzelo (do archivace) bez ztraty kyticky, aspon zatim…