Ukrajina 22-29.8

V počtu zatím tří kusů (polovina HD+prodavač iluzí+mudla Vlastička) se předběžně chystáme na Ukrajiny (22-29.8)Šlo by o zdolání nějakých těch místních hřebenů,spaní pod stanem,vaření na plynu.Kdyby jste měl někdo zájem se k nám přidat, budem jedině rádi.Keše při cestě moc neslibujem,zážitky ANO! :slight_smile:

Jejda, zrovna jsem vam tam zalozil dve kesky [cache]GC1T8ME[/cache] a [cache]GC1T8M7[/cache] tak si muzete dat FTF. :wink: Jinak tam jezdim uz leta, takze pokud by jste potrebovali nejake info, tak se na me klidne obratte. Muzu dodat i GPX zaznam strasy ne nektere vyslapy …

Tak to moooc děkujem a berem tě za slovo:)…,kdyby náhodou.Doufám,že na ty tvoje kešule dojde.Jinak teď budu 14 dní mimo PC, tak případné odpovědi,až pak.Ahoj všem

Mam kdyztak i perfektni kontakty na solidni prime linky z Prahy (Olomouce) do Tjaciva, Rachova nebo Kolocavy a taky na vyborne ubytovani (muze se hodit, kdyz bude skarede) napriklad v Kolocave nebo Ust Corne …

hm, hm, takze slicna mlada pani alenka zustane tyden sama v praze? :stuck_out_tongue:

Daine, mladá paní Ti posílá pusu:p a přeje hezký den!

Ho,ho…to se neboj,že bych nezapomněl na stráž před dveřma a pás cudnosti:)

a: oooo, dekuji :slight_smile:

p: vybaveni - ivan, volodja, rozbruska a pakovy kleste :wink:

hmmm… to zni moc pekne :slight_smile:

Tak to se těším, že se tam potkáme u nějaké Kapsovy kešky :-)) My vyrážíme už 15.8. z Ruský Volový na kolech, ale vracíme se až na konci srpna přes Rumunsko a Maďarsko, tak bychom si měli domluvit nějakej poznávací signál, abychom se neminuli, až se budeme míjet :slight_smile: Ale pokud Váš nick odpovídá i Vaší vizáži, tak Vás snad poznáme. A vězte, že já naopak vůbec nevypadám, že bych trpěl hladem, takže nás určitě taky poznáte :slight_smile: Takže ahoj v Koločavě!

… a velice nás láká pátrání po ztracené české kešce na Goverle http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=15cfc457-8152-4c9b-9d9d-67220fb078c2 a její případná resuscitace. Nechce se nám věřit, že je fuč. Jenom nevíme, jestli se tam stihneme zastavit…

Je fuč. Věř mi, že když vyrazíš na 900km výlet a v okolí je jedna jediná kešu (další nejbližší byly tehdy tuším až Kyjev a okolí), tak to hledání jen tak neodflákneš. :smiley:
Ono to místo nebylo vůbec dobrý - je to víceméně jediná výraznější skupinka balvanů na jinak holém hřbetu Hoverly, takže je to přirozené místo na ukládání bordelu (který se jinak válí všude kolem - PETky, střepy, igelitky apod.) a riziko vymudlení je tudíž vysoký. Navíc ty střepy ve skulinách - nebylo to nic moc.

BTW: Četl jsem si ty moc pěkný listingy od kapsy a jímala mě nostalgie - noc v přívalovém lijáku u Ust-Čorné, nedaleko cedule "Herzlich willkommen" - to byly panečku zážitky.
Chystám se opět do těch míst nejspíš koncem července. Že bych vám tudíž vyfouk FTF ? :D:D:D

Safra, jel bych na Ukrajinu zase a to hned… Loni mi uteklo FTF na Chortici v Záporoží (padlo až letos v dubnu tuším), v Kyjevě jsem stihnul jen jednu městskou.

Ja jsem kesku na Goverle nehledal ale veril bych wmh, ze tam asi nebude, protoze pokud byla na nejakem zrejmem miste, tak snad asi ani nemohla dlouho vydrzet - v sezone je tam neuveritelnej provoz a to i ze strany mistnich obyvatel.

Jinak tam hodlate lezt i s kolama? Tomu se mi nechce verit, je to totiz fakt hodne velkej krpal, i kdyz nadmorska vyska neni zase az tak vysoka. Navic si nejsem jist, zda by tam bylo dole kde schovat kola, protoze pod Goverlou je hodne velka romska osada …

Diky, listing mohl byt i nostalgictejsi ale stare fotky ted nemam k dispozici. Kde jsou ty casy, kdy jsem si v Ust Corne (nekdy cca v roce 1994) pronajal motorovou drezinu (za cca 15 USD :wink: ) a projel s ni desitky kilometru po nadherne uzkokolejce. Je ji fakt velka skoda. Existoval i projekt na jeji obnovu, kterou mela financovat nejaka americka firma - uz to bylo na spadnuti ale financni krize to smetla ze stolu. Zaplatpanbuh, ze se podarilo zachranit aspon cast vozoveho parku a ze snad vznikne aspon muzejni kratka trat ve skanzenu v Kolocave - to zase financuje nejaky mistni bohac, tak by to snad mohlo klapnout. Kazdopadne si v Kolocave to "Staroje selo" nenechte ujit.
Tesim se na FTF a drzim palce.

OK, věřím Ti :slight_smile: byla to jen taková motivace navíc. Říkali jsme si, že by to bylo pjekný, osvobodit ty dva ztracené TB. (kola jsme samozřejmě chtěli nechat někde dole na nejbližší turbáze) Rádi si necháme poradit od zkušených harcovníků ukrajinologů :slight_smile:

Jinak koukám, že nás tam geoČechů bude spousta. Tak to nakonec ještě bude boj o FTF :slight_smile: Těším se, že se tam někde potkáme!

Myslim, ze keska na Goverle by stala za obnovu - nechcete zkusit adopci a nebo polozit novou? To misto by si to zaslouzilo …