Minulý víkend jsem poprvé experimentoval s uložením GPX souborů s kešema na kartu a v paměti zařízení. Říkal jsem si, že když to bude fungovat a pojedu např. na delší akci bez notebooku, tak můžu mít víc karet s různýma oblastma a ty měnit podle toho, kde budu. Takže jsem měl v paměti GPS jen základní okolí bydliště a na kartu jsem nahrál cílovou oblast. Ale měl jsem problém s tím, že se mi GPS (Garmin 550t) šíleně zpomalila, překreslování mapy bylo prakticky nepoužitelné, často jsem viděl jen "bílou" mapu a musel jsem si pomoct zoomováním, aby vůbec něco nakreslil, waypointy ani nestihl vykreslit, než jsem je přejel, apod. Stalo se to někomu z vás? Máte s tím nějaké zkušenosti? Podotýkám, že oba ty GPX soubory měly kolem 10M, tj. je možné, že jsem ho dostal do stavu nepoužitelnosti tou velikostí, ale taky mě napadlo, jestli v tom nemůže nějak haprovat právě ta karta.
No mě se taky 550ka zpomalila, ne ale natolik jak ty píšeš, myslím že to je ale poslední verzí bety, protože já na kartě měl GPX soubory i mapy vždycky, tak nevidím jedinej důvod proč by mělo být použitím karty.
10 mega je hodně, možná to bylo tím. Jednoduchá rada: zkus dvoumegovej soubor testni a uvidíš.
je možné že máš nějakou hodně pomalou kartu? zkusil bych to nejdřív s nějakou jinou než budeš pátrat dál
pak bych vyzkoušel jak se to chová když bude soubor s kešema jenom na kartě, třeba má problém když musí kombinovat dva zdroje
jinak podle mých zkušeností má velký vliv na rychlost počet zapnutých map, se zapnutou topo czech 3, topo germany a částí topo france bych si mezi překreslováním mapy stihl vypít kafe ![]()
Jinou kartu jsem zatím nezkoušel, mám tam tu originálku, co byla v balení. Mapu mám standardně zapnutou jen jednu. Asi ještě udělám pár experimentů.
Nemyslím, že by 10 MB mělo být nějak extra moc, mám gpx (1 soubor) cca 45 - 50 MB podle regionu + pár dalších zaarchivovaných stop v gpx. Zapnutou mapu jednu a nastavenou na střední nebo větší detaily mapy a nestává se mi, že bych třeba přejel bod kvůli tomu, že by se nestihla mapa překreslit.
FW jsem teď dlouho používal 3.61 a kartu mám nějakou Noname 4 GB…
Tolik moje zkušenost. asi ti nezbyde než experimentovat - zapnout jednoduchou malou mapu, gpx s pár desítkama keší, vyzkoušet a postupně přitápět pod kotlem, třeba zjistíš, co je příčinou…
Me se O550t hodne zpomalil na dovolene v Dansku. Jak pises posouvani mapy bylo vpodstate nepouzitelne. Bylo to zpusobeno nachozenyma trasama zobrazovanyma na mape. Kdyz jsem zobrazovani tras vypnul tak to bylo zase normalni (zdraham se napsat rychle).
V Cechach jsem tohle nepozoroval, mozna mel problem stim ze mezi jednotlivymi kousky tras byly desitky i stovky km preskoky. V aute trasu nezaznamenavam jen pri chozeni. Dokonce jsem pozoroval ze se semtam ty kousky snazil spojit primkou a to pak byla teprve katastrofa.
550tku nemam, ale neco podobneho se mi stalo s novou 62s po nahrani noveho beta firmwaru. Nejelo to takrka vubec. Po case jsem zjistil, ze se nejak zmenila prace s mapama, jednak byly vsechny zapnute (to zpusobilo to zpomaleni, mel jsem jich tam docela dost), jednak se daly zapinat/vypinat jen jednotlive IMG soubory a ne jednotlive mapy jako driv (tj. kdyz jsem mel nahranou dohromady Topo 3.1 a Atlas, tak se daly zapnout/vypnout jen spolecne). Nahral jsem je tam kazdou zvlast, povypinal, co nepotrebuju, a vsechno jede tak rychle jako driv…