Umístění keše GC12R83 - Baja Vista

Objevila se mi nesrovnalost u zmíněné kešky, ato její přesné umístění. Při vygenerování statistiky se mi v nálezech podle kraje počítá do Prahy (atribut CZ kraj je nastaven Hlavní město Praha) a v nálezech podle okresů se počítá do Praha - západ (atribut CZ okres je nastaven Praha - západ). Pro výpočet používám makro CZ kraje a okresy.

Neni to zadna zahada. Ta keska lezi prakticky na hranicich. Podle Googlu dokonce mimo Prahu, asi o 20m. Jenze to neni berna mince, protoze ty hranice zjevne nemaji takovou presnost zakresu.

A prave ta presnost je onen kamen urazu. Polygony, podle kterych se to roztriduje do kraju a okresu, maji kazdy jine presnosti, takze to pokazde muze spadnout nekam jinam.

To se holt stava, ale vlastne vubec o nic nejde.

Kontroloval jsem to nezávisle na geoportal.cuzk.cz a docházím ke stejnému závěru. Keš fakticky leží o kousek (hádám cca 10-15 m) vně hranic hl. města, tedy v kraji Středočeském, okrese Praha-západ. Owner by měl alespoň přenastavit kraj. Okres nezbývá, než aby si každý, komu na akurátnosti v podobných věcech záleží (já si kupř. rozhodně nemyslím, že o nnic nejde :slight_smile: ), doladil u sebe ručně.

No jak tak na to koukám, tak keška leží přímo na mezi, po které je vytyčena hranice Prahy. Teď jde jen o to, jestli je blíž k Praze nebo na druhé straně. Myslím si ale, že na 75% bude na pražské části, ale protože se chystám udělat údržbu, tak při té příležitosti zkontroluju polohu kešky podle mezníků.
V době rozdělení republiky na kraje jsem nastavil Středočeský kraj a to podle Google maps. Koukám, že hranice Prahy je tam úplně blbě vyznačená.
A teď jsem zjistil, že keška má nastavenou Prahu, přestože jsem ji onehdá nastavil Středočský kraj. To ji někdo už někdo horlivý stačil přehodit? :o To mě docela začalo zajímat.

Vida, jak by toto téma bylo přínosné pro heladu, který napsal: April 10 by helada (8 found) Mez si predstavuju jinak… :wink:

Asi bych se nebál nechat Prahu. Jakože KÚ dost vošklivá, ale stejně.

Ale hlavne… je uplne jedno, na jakem zaveru se shodnete. :wink:

Rozdeleni do okresu a kraju se deje podle polygonu v GG, a podle toho se to zarazuje do statistik. Tyto polygony jsou vzdy zjednodusene a nikdy presne nekopiruji hranici. Vzdy nejake body chybi, a i ty body, co zustaly, nejsou s presnosti na metr.

Uplne presne polygony mi nikdo zadarmo neda, a i kdyby dal, byly by tak slozite, ze by trideni podle polygonu trvalo neumerne dlouho.

Hodil bych to za hlavu, ale pokud to jo nekoho trapi, tak si ten tag s prirazenim muze rucne zmenit. Ja bych na to kaslal.

Mimochodem, pristi verze GG bude mit novy vystem trideni do polygonu, vcetne velke aktualizace samotnych polygonu. A tam se to v tomto pripade tvari konzistentne: Stredocesky kraj, okres Praha-zapad, povereny urad Mnisek pod Brdy. :stuck_out_tongue:

S obojim souhlas. :slight_smile:

Jen me to zajimalo, kdyz se to tu tak nakouslo. :slight_smile:

Tak jsem pri dnesni udrzbe trosku propatral okoli a nasel jsem 10m od kesky meznik, takze muzu potvrdit, ze lezi ve Stredoceskem kraji, půl metru od hranice Prahy ;). http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=b3934e92-2d4e-4981-8ab8-bcf1a6e253fa