Posledni dny zde zacinam pozorovat zajimavy "nesvar". Jsou temata, kde se doslova moderatori/admini (M/A) mohou doslova pretrhnout a moderuje se stylem, ze kolikrat pri kaceni lesa lita i dost trisek okolo. Naproti tomu jsou temata, ktera jsou zrejme selektivne (?) vynechavana, kde se clovek muze docist o ruznych "zajimavych" vecech a pomerne expresivnich vyrazech, jakozto osobnich vypadu ve smyslu exkrementu, vyprazdnovani, debilu, blbcu, nacku:
Toto je obzvlast jeste zajimave i v tom, ze dany nick znevazuje i prezdivku jednoho z hlavnim administratoru (pepa.z.pocernic). V jinych tematech se najde spousta tech, co se ohani moralkou v souvislosti s vyuzitim Finalek.com, ale tohle jim evidentne nevadi. Nejde preci o mou kes, tak at si kdo chce jak chce nadava, moralka nemoralka, hlavne ze jsem v suchu.
A nyni se nabizi otazka, procpak v takovychto pripadech nikdo nezasahuje, nikdo nemoderuje? Tech, kteri maji toto opravneni je tu dost a vetsinou jsou i online, takze ten "boj" nemusi byt az tak nerealny. Situace ted vypada, ze se dotycni moderatori/admini boji ruznych multinicku a proto radeji nezasahuji. Ktery jiny administrator by si nechal parodovat svou prezdivku a jeste nechal dotycneho byt v pohode, aby si vesele verejne nadaval nejenom ostatnim, ale oznacoval i samotne forum tak, ze je o *****? A je vice nez zrejme, ze toto si uvedomuji i dotycni jedinci a o to vice "vyuzivaji" techto moznosti. Neni nic snazsiho, nez si zalozit dalsi prezdivku a pod tou napadat a expresivne urazet ostatni, ze?
Toto tema rovnou zamykam, necekam ani zadnou reakci a rozhodne nemam potrebu cist neci doslova dusevni prujmy, jako predvadel nick zmineny vyse.
Ptáš se, tak si dovolím odemknout na odpověď.
Nikdo nemá čas ani náladu pročítat všechna vlákna a všechny reakce v nich. Takže když o podobných výstřelcích nevím, tak na ně těžko můžu reagovat. Ono by místo podivování se ve fóru pomohlo vhodným způsobem upozornit. Zatím jsem dostal jedno upozornění na vulgarity, na které jsem okamžitě reagoval smazáním. Ale chce to použít vhodný postup (třeba PM nebo email), když se někdo dožaduje reakce ve fóru, tak je to stejně přehlédnutelné, jako vlastní provinění.
pepa.z.pocernic: diky za reakci. No zajimave je prave to, ze v jinych forech se moderuje takrka okamzite - nechci na zadne sobikovice primo ukazovat
V kazdem pripade nebyl zamek dotycneho fora resenim. Nemohl jsem reagovat na osobni vypady dotycneho napriklad v tom, ze tezko budu nacek, kdyz jedna z mych kesi je primo "Pamatnik antifasistickeho odboje" nebo dalsi, ktera ukazuje zverstva, kdy cihelna byla pouzivana zaroven jakozto krematorium.
A navic, ted o dotycnem vis a stalo se neco? Ja se obavam, ze nikoliv a ze urcite brzo zase neco "vyzvraci".
To že vlákno zamknu neznamená, že kvůli tomu pročítám úplně všechno co v něm je. A na podobné výblitky nemáš vůbec reagovat, na ty máš upozornit, aby se mohly odstranit. Stalo se to, co je v reálných technických možnostech. Jediné další co může pomoci je nereagovat a mazat. Ale to jaksi vyžaduje spolupráci ostatních uživatelů.