Nedaří se mi přes Update Coordinates změnit souřadnice keše. Není nějaká změna, nebo dělám něco blbě? Poraďte prosím!
Nepokousis se o moc velky presun? Pres log Update Coordinates to jde jen o par desitek metru, snad je to tech zhruba 160 (tedy v okruhu, ktery by cache mela mit pro sebe volny podle pravidla o minimalnim odstupu) - presne nevim.
Pokud je ten presun vetsi, musis s tim otravovat reviewera.
Pro jistotu prihodim i blbou radu, ale clovek nikdy nevi - pokud mas treba problem vubec souradnice zadat, zkus tam u logu zaskrtnout boxik Add a Waypoint to the log. (Aspon me system reaguje pokazde trochu jinak, nekdy mu to dojde samo, nekdy je potreba ho timhle zpusobem postouchnout, ze prece k logu Update Coordinates musis prihodit ty souradnice, a tudiz ti ma na to zobrazit kolonku. A to prave udela (pokud si sam nevzpomnel), kdyz zaskrtnes ten boxik.
Mezi nama, kdybys svuj dotaz trochu blize specifikoval, nemusel bych (a pripadne dalsi) dumat, co uz je zbytecna rada (protoze to vis a problem je jinde) a co jeste ne... ;)
Dělam změnu asi o 400 metrů a háže mi to dole hlášku, abych kontaktoval haggaeuse. Ale dříve, když jsem dělal u jiné keše změnu asi o 50-100 metrů mi to tu hlášku dalo taky a haggaeus mi napsal, že si to příště mohu opravit sám, tak jsem myslel, že to jde a ono mi to jaksi nejde. Nechci ho tím otravovat, pokud by to mohlo jít odemne.
400 metru je moc, budes ho muset otravovat.
A je to tolik, ze uz se vyplati zamyslet - je to jeste stejna cache? Nekdy uz je rozumnejsi starou archivovat a zalozit novou, (klidne s okopirovanym listingem a nazvat to stejne, jen 'verze 2') ... (Samozrejme zalezi na konkretnim miste... nekde na plani je to jedno, v lese na povazenou, ve meste by to byla jiste uz uplne jina cache... :) ... )
Mozna ti podobnou sugestivni otazku polozi i reviewer.
Tak jsem ho už kontaktoval a v Update Coordinate jsem zadal, jak jsi mi radil Add a Waypoint to the log. Je to ve vesnici, kde je jeden z mé série větrnných mlýnů a skrýš byla několikrát vykradena, tak jsem to dal jinam v dohledu onoho mlýna, tak by asi bylo zbytečné keš rušit a dělat novou. Díky za rady.
Pri svem prvnim update coordinate logu jsem s tim experimentoval, kam az me to teoreticky pusti (nastesti se zmena vzdy potvrzuje nebo naskoci chyba velkeho presunu, cili jde vzdy jit zpet) a je to skutecne tak-do vzdalenosti 0,1 mile (cca 161m) si kazdy muze update provest sam (s tim ze revieweri pak mozna kontroluji, zda tim nedoslo k priblizeni k jine cache pod 0,1mili) a pro vetsi presun >161m je nutne napsat kontaktni mail haggaeovi ci Igimu (Geolens reviewer). A to “add a waypoint to the log” musi byt prirozene zaskrtle a vyplnene, to je jasny.
Vyskusal niekto posuvat skrysu opakovane? Tych 400m by sa mohlo dat na 3-krat.. [6]
Jak rikam, i pri malem posunu, ktery muzes udelat ty sam, prijde pravdepodobne reviewerum nejaky mail.vzkaz (nebo to kontroluji manualne). Ja si tenkrat posouval vychozi bod multi o 100m a druhy den mi Igi (Geolens rev.) psal mail, ze presun je v pohode a jeste nejakou poznamku tykajici se atributu (pri terenu 1 by mel byt uzit atribut vozickare-teren 1 je zkratka i pro vozickare)-proste prestoze by se ti to povedlo, urcite by to neproslo bystrym okem revieweru a pokud by ses trefil do uzemi jine funkcni cache, tak by ti ji museli odstrelit (urcite po predchozim upozorneni), jinak by v tom byl asi brzy peknej bordel....
No vida. :) Ne nadarmo mame my Cechoslovaci ve svete dobrou povest, ze vsechno umime nejak och... vyresit. ;)
Jestli to nekdo zkousel nevim... mozna by to slo u starsich kesi - u novejsich uz bych na to nevsadil, protoze se pri jejich zalozeni ted automaticky uklada zvlastni log obsahujici Original Coordinates - a ten to mozna nejak pohlida... ale nevim. Mozna by to slo... mozna ne.