Úprava zaznamenané trasy (tracku)

Je mozne nejak upravit zaznamenanou trasu (track) přímo v MapSource? Chtel bych na záznamu trasy opravit nejake nepresnosti - napr. vysky (jedu na lodi - tedy rekl bych po rovine - a vyska vlivem horsiho prijmu leta +/- 30m). Chtel bych opravit drobne odchylky v rychlosti, kdyz mi zaznam napr. ukaze, ze jsem frcel na kole 105km… proste to tak trochu ucesat. Kdyz dam Track Properties, krasne by se to editovalo, jenze… nejde mi to. Poradite? Nebo alespon programek, kde by to nejak bezbolestne slo.

V Mapsource se dají trasy rozdělovat, kreslit nové segmenty a zase spojovat, ale přidané body nemají informaci o čase a výšce a myslím si, že to ani upravit nejde. Možná by to šlo v jiném programu, jinak asi nezbývá, než editovat GPX ručně.

To by mě taky zajímalo, jak jde tohle řešit - konkrétně s tou rychlostí už bojuju nějakou dobu, ale pořád mě občas vyskočí semo-tamo nějaký ten peak o hodnotách nad 100 km/h atp. :frowning: Neví někdo, jak na to?

Profiltrovat GPSbabelem, ma na ruzne neprirozene ulety filtry.

Díky za tip - zkusím to.
On samotný MapSource se umí v té trase různě rýpat a prozatím jsem to řešil tak, že jsem na té trase použil filtr, který namísto kroku po pár metrech, kdy GPS ukládá pozici, trasu upravil tak, že to bylo po 100 m a hnedle z toho vypadaly ony šílené hodnoty.
Ale to mně zase přijde škoda přicházet o body trasy - přeci jen 100 m je už asi moc. Jde to nastavit i přímo v GPSce (intervaly délkové, časové, …). Každopádně když dám po 1 sec, tak to často vyhodnocuje jako rychlosti nad 200 km/h atp.

Dlouho si říkám, že je škoda, že neexistuje něco, co by mohlo s body v MapSource ještě hýbat. Často mi to hází různé úlety a přitom by stačilo, aby daný bod se dal chytit kurzorem a přesunout. Zatím to de buď rozdělením trasy a vložením části vlastní trasy, jak to teď dělám, jen přitom ztratím data o rychlosti a nadmořské výšce, nebo to měnit přímo v GPX souboru (ten je napsaný jako textová data, takže teoreticky by se tam v pohodě daly měnit atributy jednotlivých bodů, ale kdo to má dělat ručně…).
Asi nikdo nevíte o takovém programu, který by to uměl?

Svojho casu som do mozigo zabudoval funkcie na import tras z roznych formatov

• z dat co generuje iGO
  • plt
  • GDI dbazy - za pomoci GpsBabel
  • gpx
    Islo mi najma o automaticke oddelenie peso/bicykel/ prejdenych usekov od casti trasy prejdenych autom…
    Pomocou filtra sa da vyhladit prejdena trasa a redukovat pocet bodov dost radikalne…
    Moja skusenost je, ze Garmin to uz uklada podstatne efektivnejsie ako trebars Ozi v PDA.
    Vystupom je kml subor pre GE.
    Neskor som prisiel na to, ze v MapSource sa to da celkom dobre priamo editovat, len sa treba naucit pouzivat nastroje "p","i","c"…
    A tak som tuto ficuru uz dalej nerozvijal.

Na tenhle problém jsem už taky narazil … trackování používám hlavně v zimě na lyžích a když pak v Mapsourcu procházím jednotlivé úseky, tak mi tam občas vyskočí nesmyslné rychlosti 200 - 300 km/h, v jednom úseku dokonce 1024 km/h … to bych musel mít raketový lyže … :):DB)

Každopádně já to používám jenom pro vykreslení trasy do Google Earth, takže mě to zas tak netrápí … viz. např:

http://www.d-netlabs.info/temp/track_log_samnaun_ischgl_03_2010-01.jpg

Tak jsem ten GPSBabel vyzkoušel, ale zatím se mně to nějak nedaří :frowning: 85 km/h na kole jsem opravdu nezvládl… no zkusím to ještě jednou na ještě jiné trase, až bude zase nějaká k dispozici. Kdyby někdo uvedl nějaký postup nastavení filtru tak, že mu to pomohlo "zkulturnit" údaje, tak budu rád :slight_smile: