Úpravy/opravy/doplnění map

Možná to tu již proběhlo a já špatně hledám…

Lze nějak upravit originální mapu tak, abych si příště do přístroje mohl natáhnout již mapu opravenou (s doplněnými body, …)

Jde mi o to, že cestou (výlet, lov keší) si do přístroje ukládám různé zajímavé body, které míjím, případně přicházím na nepřesnosti v mapách, které bych rád opravil. Doma si trasu stáhnu do PC, dopopíšu uložené body, vše "dočešu"…
Potřeboval bych tyto body dostat do originální mapy (Mapsource) tak, abych při příští návštěvě stejné destinace naloudoval již příslušnou doplněnou/opravenou mapu. Lze třeba i nějak vymazat neexistující cestu, doplnit tam cestu, která v mapě naopak není, dopsat text do mapy … ?
Nebo jak takové věci řešíte vy?

Díky za odpovědi, tipy … Niraj

Vsadil bych se, ze s orogonalnimi mapami z Garminu to nepujde, ale nevim to jiste. Kazdopadne pokud mas ambice provadet mapovani a zdokonalovat existujici mapy, podivej se na openstreetmap.org, coz je projekt map zdarma zalozeny prave na podobnych prispevcich

To zni uplne jako body zajmu (points of interests) - na to slouzi pro Garminy nastroj POI loader. Ty body si muzes ulozit treba jako gpx z mapsource a pak je v pripade potreby nahrat pomoci toh POI loader. Spousta lidi si takhle nahrava do Garmina i kese.

Jak pomoci POI opravis nepresnosti v mapach?

Nepresnosti neopravis, ale body pridas a to byla cast otazky. Nepresnosti by se musely resit pomoci transparentni mapy pres tu normalni - podobne jako funguji vrstevnice.

Musel bys mapu zeditovat v GPSMapEditu. U starší TOPO50 v3.1 by to možná šlo, u nových map už nevím. Přišel bys ale o routovací data. Další možností je výroba vlastní průhledné mapy například s doplněnými cestami.
V obou případech se s tím ale nadřeš mnohem víc, než ti to přinese užitku.
Na doplňování samotných bodů bude opravdu nejjednodušší udržovat si vlastní databázi POI.

No v podstatě to je ono, ale to znamená po každém nahrání nějaké mapy do GPS tam donahrát i celou databázi POI bodů celé ČR. No, zatím to tak nějak podobně řeším (po stažení mapy do MS si všechny body zájmu uložím a přidávám tam další a další …
Proto se ptám na možnost pevného umístění do mapy, tím by ruční donahrávání odpadlo. A neřeší to ani dokresování cest, jejich výmaz, textový popis, …

Nemůžu si odpustit offtopic vtípek: nelíbí se mi Windows a Office, rád bych si je opravil :).

Záměrně to nejde, protože tím by ti výrobce mapy umožnil přímý přístup k mapovým podkladům. Vyzkoušej OpenStreetMap…

Zase tolik jsem se nenasmál …
Když jdou upravovat např. TYPky pro vzhled map (v tom případě tvůj vtip neobstojí), tak jsem se chtěl zeptat, jestli třeba nejdou editovat i prvky map. Ale když nejdou, tak nejdou … to já se s tím vyrovnám.

TYP můžeš přirovnat ke skinu.

Pouzivatelske POI body nie su mapy. Nahravaju sa do navigacie inak nez mapy, cez POI Loader. Prepisanim map v navigacii tieto POI neprepises. Su nezavisle od map v navigacii a mozno ich pouzit s kazdou mapou.