Při čtení jedné diskuze o jednom seriálu (o tom se tady bavit nechci) mě napadlo, jestli se někomu při lovení kešky stal úraz.
Nechci počítat bouli způsobenou mlácením hlavou do zdi po pochopení jednoduché mysterky, které ale předcházelo několikahodinové vymýšlení různých konspiračních teorií.
Já si maximálně zlomil prst na ruce, když jsem při lovu praštil do ledu.
nevim jestli je to dost velkej uraz:-) ale při odklopování velkého šutru a radosti že pod nim byla keška tak jsem tam nechal prst a samozdřejmě me v tu ranu odlitnul nehet naštěstí jsem byl asi tak 10 KM daleko od domava na kole takže se celkem fajn jelo s tim prstem v lese jinak asi nic:(:(
Já si akorát sedřel kůži z loktů - a to jako celkem dost - když sem se plazil na jedné kanálovce kanálem, kterým sem se vůbec neměl plazit…když se mě pak doktorka zeptala z čeho to mám, já na to "Sme lezli kanálama…" šup! A už sem měl tetanovku :D:D
Zatím ťuk ťuk nic vážnějšího, jen sem tam odřenina a modřina. Jednou tedy při cestě za keší jsem dost rychle sjel stráň po zadku a dole si skoro namlel a sletěl ze železničního mostu…bylo to jen tak tak…
Největší "zážitek" z keškování byl ten, že jsem měl asi 30 štípanců od komárů na jedné noze po odlovu studánkovo-jezírkovo-bažinové kešky. Doma jsem si pak mazal každou nohu asi 15 minut fenistilem, tyčinkou do uší, každý dobanec samostatně, dobře se u toho koukalo na film
To znám. Kolo a jižní čechy v létě. Jak zastav a nepřežiješ. Na půl minutky člověk v lese mezi rybníky zastavil a hned vyfasoval nějaký ten štípanec. A repelent? To bych se v něm musel koupat
Jo v létě a v a jižních čechách je to zlé, asi 1 klíšťě na keš ( 1 keš na 3 km) a 25 keší
¨
Nechystá se něco- fronta je červená? Když už mám hotový ten systém notifikací přes curl/xml/json/rss/mail([email protected])
Bylo nebylo. Před dávnými časy (za měsíc tomu bude rok) se takhle jeden kačer vypravil na kešky do Křivokládských lesů a lovil a luštil a lovil… Měl naloveno hezkých 20kousků když tu zjistil, že už se začíná pomalu stmívat. Nicméně na to nedbal protože měl právě rozluštěnou letter kešku, kterou chtěl za každou cenu dokončit. Ne a ne však rozluštit konečnou absurdní šifru k pokladu. Do civilizace na vlak to měl pouze půl hodiny chůze a tak se pokročilým časem příliš nezneklidňoval. "Však také vlaky jezdí každou hodinu až do půlnoci", říkal si. Když keš konečně rozluštil a našel, vydal se směrem k železnici. Cestu si zkrátil přes les aby tam byl dřív a stihnul předposlední vlak. V duchu si říkal: "Sice tady nejsou cesty ba ani pěšinky, ale tato zkratka za to stojí." Po 15ti minutách se podíval na gpsku aby zjistil kde je. Obrazovku musel dvakrát odzoomovat aby viděl něco jiného než jen samé lesy. Zjistil, že je v polovině cesty a že ta zkratka nakonec vyjde na stejno jako kdyby šel po značené cestě. Jak tak šel a díval se do gpsky tu najednou špatně šlápnul a luplo mu v kotníku. "A sakra" pomyslel si a podíval se kam to šlápnul. Byla to malá teréní nerovnost. Kotník začal bolet a slušně natékat. Musel však jít dál. Když procházel okolo potůčku kde rostli mladé buky vzal nůž s pilkou, jeden uřízl a udělal si podpěru. Takto dopajdal až na nádraží, kde zjistl, že předposlední vlak nestihl o 20minut. Sedl si tedy do nádražní hospůdky a dal si pivo. Hezky si poseděl, ale když chtěl vstát už to nešlo. Noha bolela jako čert. Dojít na vlak byl téměř nadlický úkol. Při pomyšlení, že z vlaku bude muset jednou přesedat a pak jít stejnak ještě 4km pěšky si znovu sedl, objednal si další pivo a panáka a zavolal domů aby pro něj někdo přijel. Nakonec se stavil kamarád, který měl cestu okolo a odvezl ho domu. Tam nohu celou noc ledoval ale lepšení se nedostavilo. Příští den ráno tedy následoval odvoz na chirurgii. Tam pan doktor pochválil pacienta, že si nahodil sám kotník zpět (asi tou chůzí na vlak) a dal mu slušivou sádru. Po sundání sádry (asi za měsíc poté) a zrengenování kotníku, řekl pan doktor pacientovi, že jestli s tím přijde znovu, že už to bude na šroub. Teď tento geocacher nosí na každou delší vycházku ortézu aby kotník příliš nezatěžoval. Na kešky však jezdí ještě častěji a takovéto výpravy stále miluje;)
Největší škody mi nadělají ostružiny-škrábance a trny,které objevím většinou až doma.
Moje největší poranění se mi stalo,když ze skalky kdosi pustil docela velký kámen pod kterým byla keš a cestou dolů se setkal s mojí nohou.
Vznikla z toho odranina a modrák,co na noze vydržel skoro měsíc.
Jo,a včera jsem si na Šipce podvrtla kotník,tož budu chvíli pajdat.
Žádný úraz se zatím nestal, ale mám pocit že moje kolo dostává někdy opravdu pořádně zabrat naštěstí je pořád funkční, i když duší už si propíchalo dost.
U mě to naštěstí odnáší zatím jenom technické vybavení. Na jedne cachi se to nelibilo telefonu, pri ceste na dalsi se trochu pocuchalo auto a kolo by taky mohlo vypravet… Telesna schranka zatim nedostala nejake vetsi rany (nepocitam prulezy ostruzinama a hejna nachytanych klistat ). Snad to tak aj zustane
Mě jsi z toho tvýho seznamu klidně mohl vynechat. Vždyť víš, že cyklohelmu nenosím a krvavý šrámy si publikuju jen kvůli Lenkám…:D:D:D
Edit: TAK TO BYLO
Tak u mě klasika…ostružiny, oděrky, říznutí do prstu o lesní marast, když jsem na jaře lezl s geokumpány ke keši "zkratkou" terénem cca 3,5(prudký kopec+zbytky sněhu), přičemž odjinud to šlo v pohodě za 1,5-2… co nejvíce aspirovalo k úrazu byl skluz při odlovu keše [cache]GC1HFHR[/cache], kdy se mi při sestupu utrhl povrch sešlapaného sněhu pod nohama a sjel jsem dobrých 5m po boku z prudkého náspu. Ke zlomenině naštěstí nedošlo, jen jsem si ji pořádně narazil pravou ruku takovým stylem, že učité pohyby "nacistického typu" mi ještě pár dní dělaly slušné potíže,takže jsem předměty z vyšších míst musel sundavat levačkou…Ale i to přešlo,za což jsem jen rád…
Jak to tak tady čtu, tak na solocaching asi jedině s plně nabitým mobilem… :-/