Ahoj. Taky vam tak chybi nase statistika?
O teto otazce vsak toto vlakno neni (doufam, ze se nenechate zmast). Nez bych ronil slzy, premyslel jsem spise, jak si ji udelat novou, lepsi. Nebo alespon dostatecnou. Nakonec povazuju za nejlepsi reseni - byv inspirovan programkem CacheStats - vymyslet aplikaci, do ktere by kazdy, kdo by se chtel ve statistice objevit, cas od casu (nejlepe v pondeli rano) poslal soubor GPX se vsemi svymi nalezy. Aplikace by to prechroustala a hodila na web. Diky moznostem GPX, jak nam to ukazuje vyse zmineny CacheStats, by sel udelat zebricek znacne rozmanity. Nejen dle poctu nalezenych, ale napr. i dle prumerneho poctu nalezu za den, dle poctu FTF (museli bychom se domluvit na retezci znaku, ktery budeme psat do FTFlogu), dle rekordni snury dni s nejakym nalezem nebo naopak bez nalezu, dle rekordniho mezicasu mezi dvema milniky atakdale atakdale. No, napadu na detaily je spousta, ale nakonec ani o tomto toto vlakno nebude (alespon doufam).
Co bych se rad od Vas dozvedel? Predevsim to, koho vsechny by to zajimalo a co byste pro to byli schopni obetovat (krome desiti minut tydne na stazeni PQ v GPX a jeho odeslani na mejladresu) - tim necim myslim predevsim poplatek za sluzbu, protoze samo a zadarmo se aplikace nejspis nevytvori a nebude provozovat. Za limitni startovaci pocet zajemcu jsem si oznacil cislo sedesat (jinak ten zebr moc zajimavy nebude) a za prumernou ochotu kilo rocne. No, jsem opravdu zvedav. Za druhe bych rad poznal nekoho, kdo by to snad udelal a zodpovedne provozoval za mene nez 6000 Kc rocne, coz je pratelska taxa naseho programatora.
Moc vas prosim, neresme ten smutny fakt, ze k plnohodnotnemu GPX s vlastnimi nalezy se dostane jen PM. S tim bohuzel nikdo nic nenadela. Chudy (nonPM) GPX by nam dovolil snad jen statistiku poctu nalezu, na coz bych se nerad omezil. To by mohlo byt jen okrajove a zadarmiko, rikam si.
Tak treba tak, co vy na to? Komu se to nelibi, at se pripravi tuto zalezitost od pocatku ignorovat a ve foru at neplytva casem, prosim.