nyní je možné zadavát souřadnice ve formátu ‘deg min.min’ a ‘deg min sec.sec’. Např. "N 51 17.575 E005 31.168", "51 17 10.2N 5 31 2.3E" a varianty
ještě jednou změněn způsob jak jsou emitovány komentáře
[modifikováno] v titulku hlavního okna
Verze 1.9
opravena vážná dlouho přetrvávající chyba, která mohla způsobit smazání souborů pokud offline kompilace selhala
Verze 1.8
přidány jednoduché funkce
opraveny další chybějící překlady
opraven problém kdy víceřádkový komentář mohl způsobit selhání kompilátoru na wherigo.com
odpovědi vstupu typu "výběr" jsou nyní kontrolovány na chyby
Verze 1.7 - Tato verze mění některé vnitřnosti kolem lokalizace. Pokud někde chybí anglické či české texty, prosím kontaktujte mne.
téměř všechny .xaml soubory popisující UI byly zpracovány a byly z nich vygenerovány anglické ‘resource strings’. To by mělo pomoci s lokalizací do dalších jazyků.
Bylo by možné v některé další verzi zavést něco jako "Zpráva", u které by ale URWIGO nehlásilo následné přepsání jinou zprávou? Vzhledem k úžasné rychlosti playerů je občas vhodné vložit zprávy typu "Nezavěšujte, jste v pořadí…".
Omlouvám se za následující dotaz: Checkbox "Bufferovat" jsem viděl už dávno, ale nějak jsem nepochopil, k čemu to slouží a jak to přesně funguje. Podle těchto příspěvků začínám tušit, že by to mohla být docela zajímavá vychytávka.
Mohl by mi, prosím, někdo stručně popsat, jak funguje zaškrtnuté "Bufferovat"? V čem je rozdíl oproti nezaškrtnutému stavu?
Díky moc za případnou odpověď.
mh.mail: bufferovat znamená, že když je zobrazenej messagebox a já chci zibrazit další, program urwigo script si ten další uloží do tabulky (bufferu) a po odklepnutí toho prvního zobrazí ten další:
Dialog("ahoj", bufferovat ZAPNUTO);
Dialog("nazdar", bufferovat ZAPNUTO);
bez bufferovat by to zobrazilo hned nazdar, protože by druhá zpráva překryla první. Ale u tohodle Oregony a Colorada velmi často padají a PROTO se urwigo stará o to aby k překryvu nedocházelo.
ProKesTom: to co chces ty už s principu urwigo blokuje, protože by pak vždycky došlo k překryvu. Ale pokud chceš risknoud pád Oregonu, tak to v cartridge klidně nech, urwigo hlásí jen Warning. Bufferování nezapínej, to by pak nemělo smysl:
MessageBox("to si pockas" );
Enabluj100OkolnichZon();
MessageBox("a muzes zacit", bufferovat VYPNUTO);
Jasně, popsal, díky. A inspiroval mně dát v URWIGO "Uživatelský kód" s "MessageBox…" - takže ani ten Warning se nekoná.
K pádu Oregonu: Ano, je to dvousečné. Pokud tam informaci zobrazím, může spadnou player. Když ne, může hráč zazmatkovat (zobrazí se mu nečekaná "obrazovka") a něco nevhodně stisknout. To se mi několikrát už stalo a hra pak taky může spadnout. Musí se to tedy řešit jen tam, kde lze očekávat delší zpracování a omyl uživatele je pravděpodobný. Např. v Mudlovi to mám na jednom místě.
To bych řešil jinak. Jako já v arabele a nebo maxinoha v CITU. Napíše se: po odklepnutí si chvilku počkej, bude probíhat výpočet. A výpočet spustím až po stisku OK.