kamarád vymyslel a nachystal kešku a já mu pomohl s vytvořením listingu. U kešky jsem veden jako spoluzakladatel, ale keška není přímo moje. Kešku si poctivě našla moje přítelkyně, jako druhá nedílná součást týmu. Mohu teď kešku zapsat jako found it? Mně je to v podstatě jedno, nelovím pro body, ale zajímal by mne váš názor
Já v tom problém nevidím, jen bych asi doporučoval, aby to tvoje přítelkyně v logu vysvětlila jako tady, aby se nenašel nějaký rejpal, co bude mít tisíce řečí o tom, že si spoluzakladatel loguje vlastní kešku
No já myslím že Geocaching je o prožitcích a ne o bodech a tak souhlasím s Kocourem, že neloví body a tak na logu klidně napíšu, že jsme tam dva či pět - jen jednu bolest mám - ty logy typu došel ,našel,odešel - pro mě například je hezké, když si mohu sednout a přečíst něco víc něž tři až pět slov. Tím myslím když připíše ten co loguje svůj dojem, nebo zážitek, nebo i připomínku. To je ale můj subjektivní názor. Takže logujte jak chcete - je-li to pro vás důležité, protože body fakt nikomu asi štěstí nepřinesou .
Petr Pert
Já si taky logl kešku, u které jsem spoluzakladatel, protože zakladatel jí přesunul jinam než byla původně a tak jsem jí našel. Ale potom co sem jí adoptoval sem svůj log zase vymazal.
Taky jsem lognul vlastní keš..Udělal jsem celej listing jen člověk kterej keš ukládal dodal pár věcí na najdutí na místě. Tedy proč bych nemohl? Chtěl jsem dát keš do jisté lokality s jistým listingem (téma) proto jsem ho požádal, domluvil se a stalo se tak. No a když jsem tam za měsíc těch asi 80Km jel, tak proč bych si ji nenašel. Jediný o co jsem to měl lehčí byl ten rébus v listingu..
Nevím proč pořád toto řešit na foru a obhajovat se před masou kačerů… Geocaching je na prvním místě hra a snad ji všichni děláme pro sebe, pro svoji radost. Takže každý by měl sám za sebe podle svého svědomí zvážit, zda zaloguje kešku nebo ne. A kdy hrozí nebezpečí? No když náhodou někdo bude mít o jednu víc než ty Prostě kluci si musej poměřovat pinďoury
Já si myslím, že za této situace je to v pohodě. Zažil jsem ale už jinou věc, která se mi v pohodě už nezdá. V Tunisu jsem šel na jednu micro, která tam evidentně nebyla. Zalogoval jsem DNF. Několik dnů na to tam přikvačil nějaký Němec, či co, keš samozřejmě taky nenašel, tak vytáhnul z kapsy filmovku, dal si do ní logbook, keš tam šoupnul a zalogoval si nález! Divím se, že mu to owner nesmáznul.
Taky jsem obnovil jednu kešku - v Polsku. Jen jsem si to zalogoval jako DNF a ownerovi jsem napsal, jestli mu to nevadí.
Nevadilo, ani neodpověděl. Když se za několik měsíců ztratila i ta naše pixla, tak jsem mu psal, ať ji tentokráte obnoví on.
Nějak se k tomu neměl, tak po několika dalších měsících jsem požádal o její archivaci.
Teď je tam místo pro někoho jiného - měl jsem to udělat hned.
A to je moje doporučení - nechat ownery, ať si kešky obnovují sami. Když je jim to daleko, tak ať kešku zruší.
no jo no, to je vyvoj uhlu pohledu zase kdyz jsi ji obnovil, nekdo dalsi mel sanci ji najit, nez znovu zmizela. nekoho jsi usetril zklamani z toho, ze neni disable a pritom je veky pryc. (teda pokud ji nekdo navstivil pred dalsi kradezi ;))
na to se proste da nahlizet dvema smery:
bud udelam kesce "udrzbu" (od listu logbooku, po zalepeni praskleho vika az po "dam novou filmovku") a obnovim ji ne jen pro ownera, ale hlavne pro kacery, co jdou za mnou a od majitele radsi uz dopredu nebudu ocekavat zadne diky (ano, taky mame podobne zkusenosti bez odezvy za sebou) nebo si reknu, ze kdyz je autor lempl, ktery se nedostane na udrzbu a kteremu nestojim ani za podekovani, ja se na to taky vykaslu a kes tam mozna po archivaci udela nekdo jinou.
ja jsem porad ve fazi, kdy jsem jako owner vdecny za obnovu.
No jo, ono se rekne "dam novou filmovku" - ale jak vim, ze je presne na tom miste, kde mela byt? Ze treba jenom nejsem slepej jak patrona a ta mikro je schovana o pul metru vedle a furt tam je?
Nic proti udrzbe - kdyz si vzpomenu a vezmu sebou obcas novej list logbooku, tak ho taky rad nekde necham, ale obnovovat kesku, u ktery presne nevim, kde byla - do toho bych se nehrnul. Ale uz jsem obnovil (a nasledne adoptoval) kesku, kterou jsem predtim nasel (a autor nereagoval), tam je to myslim jasny…
I to se stava. Uz nekolikrat jsem se setkal s pripadem, ze cache existovala ve dvou exemplarich. Jedna dokonce dost dlouho, protoze nikomu - ani autorovi, ktery sel po pomerne dlouhe dobe na kontrolu - se nepodarilo najit obe zaroven.
Dvě keše na jednom místě, to je přeci super! ;)Dvakrát větší šance na úspěch a i po vymudlení tam pořád jedna zbyde, asi je budu rovnou sázet po dvou :D:D:D Je to lepší než hodinu hledat a odejít s DNFkem
Já našel u jedné svojí keše tenhle log:
[i]After one hour of searching, the only thing I’ve found was an empty, blue painted 2 Liter can made of metal. At the end I was thinking it was the destroyed cache, so I did it back into the windthrow with a piece of paper.
The cache owner told me that it wasn’t his cache. The real cache is a 2l lock&lock can made of plastic.
So! the BLUE PAINTED metal can IS NOT the cache - it’s just my fake - but I didn’t mean it that way
Zaregistroval jsem i pripad, kdy druhou kes zalozil sam autor. Vlastne dva pripady.
Jedna byla v Irsku - na kamenite hore nekdo schoval kes o par metru jinam, nez byl puvodni ukryt (takove lidi nechapu a skripu zubama, ale deje se to) … dalsi hledaci uz ji samozrejme nenasli, nasli prazdny puvodni - spravny - ukryt a po komunikaci s autorem ji tedy prohlasili za ztracenou. Autor pak umistil novou cache… po case ovsem nekdo nasel jeste i tu puvodni… a asi pul roku tam pak byly obe.
V jedne duplicite jsem mel trochu prsty sam - Na Kocici skale na Palave jsme nasli cache vyhozenou z ukrytu nejakou mysi… metr nad ni byla jasna dira, odpovidala hintu, tak jsme tam cache schovali. Pro jistotu jsem to ale pak konzultoval s autorem a ten me uzemnil s tim, ze je to na uplne spatne strane skaly… dotycna mys (nebo mudla) cache nejen vyhodil/a z ukrytu, ale jeste zahodil/a na opacnou stranu hrebinku…
Pri obhlidce situace se autorovi cache v tom mnou spatne odhadnutem ukrytu nepodarilo najit, ani se spoiler fotkama, ktere jsem poslal… (pripadl snih nebo co), takze akcne umistil novou do puvodniho ukrytu.
Tyden tam tedy byly dve… pristi vikend jsem se tam ale stavil znovu, nasel i tu nahradni (druhy Found jsem ale uz nelogoval :)) a kesky sjednotil do jedne ve spravnem ukrytu…
Takze casto opravdu plati, ze dobre minene opravovani cache za autora nemusi mit jen zadouci ucinky…
Nekde to ale rozhodne ma cenu - namatkou napr. na Certoryji je stale jeste skvela cache, obnovena dle hesla "cacheri sobe" - jeden dodal novou krabici, dalsi do ni prinesl trade obsah… Jinak by tam uz asi nebyla (maximalne rozpadla na kousky, mokra a plesniva), autor uz v te dobe davno nereagoval. Pritom tehle by byla dost skoda.