váš názor na trochu jiný event

předem chci upozornit, že se jedná jen o bleskový nápad, který vznikl po přečtení článku (viz. odkaz o pár řádků níže) a zajímají mě jen vaše názory.

dnes jsem narazil na tento článek:
http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/nemocnice-krve-je-malo-darci-jsou-na-dovolene.html

blesklo mě hlavou, že by se určitě z řad kačerů našel někdo, kdo by rád daroval krev, ale nenašel k tomu patričnou odvahu nebo mu jen chyběla motivace. Dejme tomu, že by se s vedením nemocnice dalo domluvit na nějaký termín, kdy by vycucávali jen kačeri. Zdůraznuji, že je to jen nápad! Myslím, že takový event by byl docela jedinečný a podobně jako CITO by sloužil k dobrému učelu.

Všem předem děkuji za jakýkoliv názor.

Proc ne ja jsme pro, sam s geopritelkyni davame krevni desticky :o)) Ikdyz tady v Praze je to otres a hruza :o(( Zkusenosti z nemocnici na Karlaku a naproti na UHKT :o((( Zlatej Hradec Kralove a seperator na onkologii :o)))

proč ne já jsem dárce krve již 3 roky ale ted již dávám jen plazmu a jsem i v registru konstní dřeně já bych to jen uvítal. Nic strašného to není hodně lidí co znám mají přehnané představy o darování a zbytečně se bojí za zkoušku nikdo nic nedá kromě trochy svého času nebuďte blbí a pomáhejte. Tento nápad bych jen podpořil i když se ho asi nezůčastním. Maximálně na dálku

To nesmis mit ale kravu sestru, ktera Ti probodne zili na obou rukach a komentuje to slovy: "Jejda, dneska mi to nejak nejde" :smiley:

Třeboňská mafie , se před nedávnem též rozhodla darovat krev a je již dlouho objednána 29.9.2010 v transfúzní stanici v Jindřichově Hradci. Sice to máme bez eventového bodu, ale jsme rádi, že pomůžeme. A držte nám pěstičky, protože jen jeden z nás všech již krev daroval a ostatní jsme prvničky.
Takže takový nápad a pomoc ostatním podporujeme.

Jděte do toho. A tady máte postup [cache]GC181Q6[/cache]

to jsi asi mel poradnou smulu na nejake nemehlo, chodim pravidelne, a nikdy se me nic podobneho nestalo .. maji tam dobry caj, nejaky ten rohlik a pak je tam i dobra svacinka po te B)

Jo, jen do toho … apropo četl jsem výše HK, tak proč ne třeba tam ? :wink:

S myšlenkou taky darovat si hraju už celé léto, bohužel zatím jsem se nevyvlíknul z 4 týdenní poklíšťové karantény. :expressionless:

HK je v mé dojezdové vzdálenosti a myšlenku takového eventu jenom podporuji. :slight_smile:

Ja vim, chodil jsem plazmovat, bohuzel kvuli tomu "incidentu" musim mit ted delsi pauzu…

Me se tahle myslenka libi, sam daruju krev pravidelne a nikdy se mi nic spatneho nestalo, prijemne sestry, bezproblemove odbery. Tedy jen v Karvine, jednou jsem byl v Havirove a tam jsem jsi pripadal, ze je tim snad obtezuju, nebo co :o ! Jen takova poznamka pro mistni - chtelo by to v Karvine nejake nove kese, uz se mi to blizi, tak abych spojil prijemne s uzitecnym :smiley:

Dobrej napad. Kdy a kde?

Bych rád daroval krev, ale ze zdravotních důvodů nemohu.

samozřejmě by šlo o Prostějov, nechám topicu čas do konce týdne a dle zájmu se začne něco vyvíjet dál.

Já bohužel musel krev přestat dávat, protože pokud máte klíště (bez ohledu na to, jestli je nakažené, nebo není), nesmí se půl roku dávat krev a potom je třeba podstoupit vyšetření na boreliozu a s tím teprve je možno krev opět darovat. Nevím, jestli se od loňska něco nezměnilo, nicméně vzhledem k tom, že při kešování mívám klíšťata docela často, tak jsem prakticky pořád vyřazený a navíc ty dvě boreliozy mě vyřadiliy už na dva roky po sobě…

Pokud vím, tak v dotazníku se ptají na to, jestli jsi neměl klíště v posledních 4 týdnech a po 4 týdnech se už krav dávat může.

Tohle pro žloutenkáře nebude, že…

V HK to mají tak jak píše Daku, 4 týdny a testy podstupovat nemusíš. Jsem zrovna v polovině té lhůty, takže snad další nechytím. :slight_smile:

Díval jsem se na aktuální dotazník dárce krve z Olomouce a už je to taky jen měsíc, nicméně ještě loni to bylo 6 měsíců.

přesně tak 4 týdny. Dá se tu někde udělat anketa - díky kladným ohlasům se dá nad takovým eventem uvažovat, jen by mě zajímalo kolik lidí z Prostějova a okolí by se připojilo