blesklo mě hlavou, že by se určitě z řad kačerů našel někdo, kdo by rád daroval krev, ale nenašel k tomu patričnou odvahu nebo mu jen chyběla motivace. Dejme tomu, že by se s vedením nemocnice dalo domluvit na nějaký termín, kdy by vycucávali jen kačeri. Zdůraznuji, že je to jen nápad! Myslím, že takový event by byl docela jedinečný a podobně jako CITO by sloužil k dobrému učelu.
Proc ne ja jsme pro, sam s geopritelkyni davame krevni desticky :o)) Ikdyz tady v Praze je to otres a hruza :o(( Zkusenosti z nemocnici na Karlaku a naproti na UHKT :o((( Zlatej Hradec Kralove a seperator na onkologii :o)))
proč ne já jsem dárce krve již 3 roky ale ted již dávám jen plazmu a jsem i v registru konstní dřeně já bych to jen uvítal. Nic strašného to není hodně lidí co znám mají přehnané představy o darování a zbytečně se bojí za zkoušku nikdo nic nedá kromě trochy svého času nebuďte blbí a pomáhejte. Tento nápad bych jen podpořil i když se ho asi nezůčastním. Maximálně na dálku
Třeboňská mafie , se před nedávnem též rozhodla darovat krev a je již dlouho objednána 29.9.2010 v transfúzní stanici v Jindřichově Hradci. Sice to máme bez eventového bodu, ale jsme rádi, že pomůžeme. A držte nám pěstičky, protože jen jeden z nás všech již krev daroval a ostatní jsme prvničky.
Takže takový nápad a pomoc ostatním podporujeme.
to jsi asi mel poradnou smulu na nejake nemehlo, chodim pravidelne, a nikdy se me nic podobneho nestalo .. maji tam dobry caj, nejaky ten rohlik a pak je tam i dobra svacinka po te B)
Me se tahle myslenka libi, sam daruju krev pravidelne a nikdy se mi nic spatneho nestalo, prijemne sestry, bezproblemove odbery. Tedy jen v Karvine, jednou jsem byl v Havirove a tam jsem jsi pripadal, ze je tim snad obtezuju, nebo co :o ! Jen takova poznamka pro mistni - chtelo by to v Karvine nejake nove kese, uz se mi to blizi, tak abych spojil prijemne s uzitecnym
Já bohužel musel krev přestat dávat, protože pokud máte klíště (bez ohledu na to, jestli je nakažené, nebo není), nesmí se půl roku dávat krev a potom je třeba podstoupit vyšetření na boreliozu a s tím teprve je možno krev opět darovat. Nevím, jestli se od loňska něco nezměnilo, nicméně vzhledem k tom, že při kešování mívám klíšťata docela často, tak jsem prakticky pořád vyřazený a navíc ty dvě boreliozy mě vyřadiliy už na dva roky po sobě…
přesně tak 4 týdny. Dá se tu někde udělat anketa - díky kladným ohlasům se dá nad takovým eventem uvažovat, jen by mě zajímalo kolik lidí z Prostějova a okolí by se připojilo