Tak tahle hláška mi včera večer docela dostala. Nemá s tím někdo zkušenost? Jelikož mám neveřejnou IP adresu tak to může být i problém.
Admina jsem kontaktoval. Tak uvidíme.
Editace:
Připojuji se docela šíleně ( bez grafiky jen s 50kb/s:|) a tak jsem přehlídl v jakém tématu se pohybuji.
Vaše IP adresa (XX.XX.XX.XXX) byla zablokována. Zablokování mohlo být z důvodu porušování pravidel serveru, nebo vás mohla zablokovat automatická ochrana proti spamovým robotům. V případě omylu se omlouváme a kontaktujte administrátora na info [zavináč] geocaching [tečka] cz.
Protože máš neveřejnou adresu, u tvého ISP běží proxy server, který za všechny připojené klienty vystupuje pod jednou IP adresou. Je to levnější, je to snáz spravovatelné, je to celkem standardní.
Kdosi, o koho se tento proxy server kromě tebe také stará, ať už vědomě nebo ne, porušil nějaká pravidla a protože navenek je vidět jen jedna IP adresa, a to adresa tohoto proxy serveru, problém mají všichni za proxy serverem.
Jinak po mém moderátor.zásahu ještě k věci: toto se mi taky stalo, a to při připojování přes internet od operátora Ufon - i tam byla IP z rozsahu kterou Ufon v danou chvíli přidělí komukoliv, čili na GC.cz ochrannou reakci na danou IP mohl vyvolat kdokoliv. Po kontaktu admina byla odbloknuta, nicméně tyto blokace proti spammerům-robotům atd. chápu…
Jsem taky pro, aby se fórum ochránilo od spamu a dalšího internetového balastu.
Dnes už jsem měl čas řešit připojení na GC.cz a oproti včerejšku mi to alespoň provizorně funguje.
Tak ochrana se da resit ruznymi zpusoby, treba v pripade "zavadove" IP hodit captcha apod. Blokovat cely nebo cast rozsahu UFONa ci podobne mi prijde jako nesmysl.
Každý uživatel internetu by měl být soudný a znát i různá tajemna, zákoutí a kličky internetu. I mě se stalo, že jsem měl adresu zablokovanou díky proxy poskytovatele. Za pár hodin po kontatu s adminy bylo vše OK. Každý uživatel by měl vědět, jak postupovat…
Nevidim duvod, proc by nekdo nemohl upozornit na rekneme nesikovnou ochranu tohoto fora. Pred casem jsem se taky (ne svoji vinou) dostal do podobne situace - no a rekneme si rovnou, ze prekonat zrovna tuhle ochranu anonymizerem zabere asi 30 sekund (nez si clovek z Googlu vybere jeden z milionu odkazu)… Opet sobik za nejchytrejsiho.
Jak zde zaznelo vyse, s tim oznacenim "nesikovna ochrana" se naprosto ztotoznuji. Pokud chce nekdo (s odpustenim) "vysirat", tak to stejne obejde v radech sekund pres anonymni proxy a ty obycejne lidi to uplne zbytecne potrapi.
Rad bych poradil, ale co je primarnim problemem? Respektive kvuli cemu jsou voleny blokace konkretnich IP? Jde o to, jestli je primarni nepritel nejaky debilek, co neumi s pocitacem nebo naopak nekdo znaly, kdo se stejne "prokouse" pres proxy.
Co takhle povinné navázání účtu zde na účet na GC.com? Pokud do svého profilu zde nevložím odkaz na profil se stejným nickem na GC.com, tak nevložím příspěvek. Klidně i zpětně pro všechny již registrované. Většina diskutujících už to beztak má.
To je taky docela dobry napad, potencionalniho prudice by to taky mohlo odradit. Navic by se urcite dalo i vymyslet nejake vyparsovani PM, ze by tady mohlo byt rovnou i videt, kdo je PM na GC.com a kdo nikoliv.
Předem upozorňuju, že kecám do něčeho, o čem absolutně nic nevím :), ale třeba na těchhle nedávno zmiňovaných stránkách http://www.tb-rescue.com je registrace podmíněná tím, že nick bude odpovídat nicku na gc.com, jinak neproběhne. To by asi problém řešilo, ne? Netřeba pak blokovat IP adresu, ale konkrétního škodícího uživatele, protože si nenapráská deset nových identit. Leda by ukradl existující nick někomu jinému, ale to by se dalo už případně v tom kterém případě ověřit.