zdravím,
dneska jsem si přečetl toto:
V poslední době jsou ale slyšet názory, že velké schránky jsou zbytečné. Že mikrokeš v podstatě stačí. Argumenty jsou rozumné, přesto bych osobně jako ideální velikost viděl typ „small“.
Jaký je Váš názor? Máte radši mikro, small, regular? Regular ve městě, mikro v lese??
A nikde jsem nanašel:
Jaký objem je při small, regular a large. Díky
Osobně si myslím že regulár je tak akurát, ono ty prázdne Large krabicky, vypadají tak smutně
Vpodstatě souhlasím s největší možnou krabičkou, ale nic se nemá přehánět. Ohledně velikosti se podívej na http://wiki.geocaching.cz/wiki/Velikost_cache#Velikost
na wiki jsem se díval ale radši bych přesnější objem u každé. budu totiž měnit krabičku na objem 3,2 L a nevím zda regular nebo large. ale asi spíše regular
Nemám rád mikro v lese, nebo v místech, kde mikro vůbec není třeba. A nejhorší jsou mikro s narvanou rolí papíru, ve kterém se ani nikdo už nevyzná a narvat ho zpět bývá dost potíž.
Ale ani není tak důležitá velikost, jako provedení! Originalita a nápad se cení, ať je to mikro či large. Nejlepší jsou vlastní výroby.
Potěší i čistota a trochu lepší obsah, třeba nějak tématický, ( i když téma se dost často porušuje )
Regular L&L jsou sice fajn, ale trochu bez nápadu… (a největší odvaz je, když je v černém roztrhaném pytli ;))
Proč by to mělo být bez nápadu? Lepší pořádně utěsněný L&L než obyčejná krabička na svačinu, která se rozlomí po pár otevřeních nebo popraská v mrazu, kdy ten plast zkřehne. A že už jsem takových pár viděl. O vlhkém obsahu ani nemluvě. Někdy to je jako byste našli sklenici s utopenci a ne kešku. Taky záleží jak se k tomu kdy chová, protože leckdy je krabička po pár nálezech jako po 10 letech. A to je smutné.
Viděl jsem už hodně L&L krabiček perfektně pasujících do dané schovky a patřičně upravené, takže s tou fantazií bych byl opatrnější.
čím větší tím lepší,ale je smutnej pohled na regularku v který je pět rozlámanejch kinder blbostí.Dneska bych dělala maximálně small,protože i když dám regularku narvanou věcma za měsíc tam budou tři šutry.
Zlatá střední cesta - nejraději mám small a regular. Co se týče micro, vybírám si jen ty, u kterých je opravdu nějaká pěkná zajímavost. Nesmyslná keš a ještě k tomu mikro je to nejhorší, co může být.
U Pražských škol by se stejně asi nedalo dám nic jiného než micro (možná ano,byla jsem jen u jedné školy),Beskydy posoudit nemůžu,tam jsem ještě nebyla.Myslela jsem to tak že máme odloveno pár finálovek,který dáš jen když máš X keší před tím s postupovým kodem.Tak si říkám když už to dá takovou práci aby se k tomu člověk dostal,proč tam není něco lepšího než bordel,ty přece neloví nováčci s deseti kešma na kontě.
Čím vetší tím lepší(ale pro mě jo ale zase musíš brát v úhavu místo uložení,když je to někde v centru města kde ti za den přejde sto lidí tak tam asi nedáš large ale zase je smutné najít někde hluboko v lese micro,tam si myslím že by šla i větší.
Jeden clovicek vytvoril po Ceskem lese v divocine dosti kesek ktere jsou velikosti micro (zanikle obce), kdyz jsem si pri logu povzdechl ze poradna pixla by se sikla, tak se na me mailem oboril ze nehodla v zime velke krabicky vymenovat. Smutne co? Zvlaste kdyz moji znami zde chteli zalozit poradnou krabku a je v jejich silach ji obmenovat…
Kdyz ji owner nechce venovat dostatek casu, tak proc ji zaklada?
Přestože i já osobně ocením spíše velké udržované krabky (sám mám jednu regularku a jednu large), už jsem se setkal i se schránkami velikosti micro, které rozhodně stály za odlov. Viz. např. Rotunda sv. Kříže menšího v Praze apod, u které je suprové maskování. A obdobně kvalitních už jsem potkal víc.
Ve městě proti velikosti micro tedy nic nemám, uprostřed lesa mně to ale přijde škoda. Větší cache sice vyžadují v mnoha případech častější údržbu, ale pro hledače je požitek najít schránku se zajímavým obsahem.
Nevím, ale mělo by to být tak, že ať je krabice jaká je, tak díky ownerovi za keš na pěkném nebo zajímavém místě. Ano, regularka ve městě potěší, mikro v lese naštve, ale věřím tomu, že autor ví, proč je tam taková krabice…
… může být mikro v lese, když se tam autor nedostane každý víkend. A je to možná lepší, než když bude každých pár týdnů regularka disabled…
Myslím si, že každý až bude mít založeno pár a více keší a bude se o ně rok, dva starat pochopí, že to není vždy tak snadné a jednoznačné…