Velikost georazítek

Můžete mi poradit, jaká je obvyklá a nejvhodnější velikost pro georazítko a jaký tvar? Díky

Nejobvyklejší je myslím kulaté a velké asi jako koruna :slight_smile: Kvůli šetření místem v logbooku je asi nejlepší razítko co nejmenší.

Ja doted pouzival kulate nalepky prumer 30mm. do standartnich mikrokesi (filmovka, tiktakovka) je to asi maximalni velikost. ted presedlam na razitko prumer 25mm a myslim ze to bude akorat.
Jinak tvar je na tobe a zalezi taky na tom co tam chces mit.

Já doporučuju trodat 4911, v logbookách do filmovek zaberu přesně to jedno políčko a ač zabere více místa než jeho "kapesní" kolegové, nikdy se mi nestalo, že bych se nějak umazal o polštářek, na který zpravidla u kapesních razítek vždycky sahám jako první.

Z dlouhodobe osobni zkusenosti ti doporucuji TRODAT Mobile Printy 9411 - skvele ovladani jednou rukou, nehrozi, ze by se ti to otevrelo v kapse a naprosto idealni rozmery na kazdodenni noseni. Rozmer stocku je 38 x 13 mm.

http://tytyty.cz/razitko-trodat-mobile-printy-9411-p-22.html

Sorry za OT ale ja zase doporucuji vsem "razitkarum", aby predevsim pouzivali sva razitka s rozmyslem - kdyz vidim, jak sva obri razitka za kazdou cenu narvou i do logbooku mikro nebo dokonce i nanokesek, kde neni mnoho mista a zaberou svym razitkem tolik mista, kam by se veslo treba 5 nebo i 10 logu napsanych propiskou, tak bych obcas nekomu nakopal …

Razitko v nanokesi? Tak to bych teda rad videl. :D:D:D

Na nanokes to chce nanorazitko. :smiley:

Ahá, takže to 12centimetrový co jsem viděl u Ládi je zase razítko do largek, jo? :smiley:

Běž se podívat na nějakou keš ve Tvém okolí. Nejlépe nějakou hojně navštěvovanou… Tam budeš mít inspirace:-)) Jinak myslím, že menší razítko (otisk) je praktičtější. V podstatě kromě nano, nebo malé mikro ho použiješ všude. Já např v mikroškách tisknu jen část razítka s nickem:-) Mám kulaté , průměr 2 cm. Pořídil jsem si ho hned z počátku keškování a stále mi vyhovuje, nemám důvod řešit nové…

Nejvetsi radost je z razitka vlastnorucne vyrezaneho :slight_smile:

Prvni jsem si udelal asi 45x15 ale, bylo takove ani male, ani velke. Navic musis porad vytahovat polstarek s barvou a na kombajny to moc neni.

Pak jsem si koupil strojek trodat a vyrezal si do nej razitko 25x10, coz je na bezne pouziti (M/S/R, male nebo normalni blocky) skvela velikost. Uz mam druhou verzi.

Krome toho mam svatecni razitko do velkych logbooku :slight_smile: prumer 6 cm.

Jej, to velký razítko je super.. Právě si procházíl logbooky, co bratr donesl z keší koloidu a co to nevidím? Nálepku přes 11 řádků.. (v mikrovce)

já mám razítko s plochou 15x15 mm což do mikro keše ideál dle mého soudu

Já používám malinké razítko asi 1 cm v průměru a bohatě stačí. Občas když vidím co lidi do logbooku namlátí tak je mi …
Podle mě čím menší tím lepší

Taky mám centimetrové razítko. Vejde se akorát i do většiny mikro keší.

Teď mám PRINTY 4910 (26x9 mm) a uvažuju o menším. A nebo něčem stejným s datumovkou. :)))

Já používám kulatý razítko o průměru 24mm a můžu říct, že je velký. Do mikrovek nepoužitelný a u klasických keší mám nepříjemný pocit, že zabírám zbytečně místo dalším. Doporučuji razítko průměru max 15mm. Kešu zdar :wink:

Jak píše S474N, to je přesně odzkoušený - vejde se i do mikrošek, tady jsem se sice ideálně netrefil, ale bývá líp…

Měl jsem COLOP Pocket stamp mini. Solidní velikost i do mikrošek, ale pak mi jeden z geopřátel ztratil vnitřek strojku a bylo. Nakonec jsem po dlouhém váhání přešel k TRODAT Mobile Printy 9411. Je sice trošku větší, ale pořád do standardních mikrošek ideální.
Předlohu je dobré dávat výrobci hrubou, protože oni mají velkou zkušenost s rozmístěním a čitelností. Taky obrázky je ideální dávat ne jako bitmapu, ale vektorově
Do nanokeší je jakékoliv razítko/nálepka úplná hovadina

ještě obrázek. Uprostřed je dost místa na datum.