Zdravim, jsem začátečník, a moje první založená keš se mi zrovna dvakrát nepovedla. Druhou si chci trochu napravit reputaci a vím, že u první je kritizováno hlavně místo. Proto se chci zeptat, jaká skrýš je lepší. Přikládám obrázky.
pozn.: ten kmen je prhnilý, takže se trany dutý, ale moc se mi jako skrýš nelíbí pomyšlení, že přijde nějaký pes a…
k tomu stromu, ten se mi zamlouvá mnohem víc, je v dostatečné výšce, takže vlhkost od země by se vyřešila, akorat je asi 50 metrů od hlavní silnice.
Tak prvně, to že se ti jedna keš nepovedla a je kritizovaná neni důvod abys hned zakládal druhou. Spíše naopak, proto se pak u nás hromadí spousta méně hodnotných keší, kečeři je sekají jak na běžícím pásu, místo toho aby nad keší uvažovali delší dobu.
Budu teď mluvit za sebe, na naší první a druhé keši jsme pracovali skoro měsíc a to tím způsobem, že jsme si prvotní myšlenku nechali v hlavě a rozvíjeli ji a vybrušovali.
Uznání u keše získáš tím, že jí věnuješ čas. To, že se ti první keš nepovedla neznamená, že jí nemůžeš přepracovat, třeba i archivovat a založit někdo trošku jinde tvou "druhou" první keš. Rozhodně to bude prospěšnější než abys tu nepovednou "nechal otravovat vzduch" (nemyslim to zle" a vrhnul se hned na jinou.
Pokud jde o mě, tak takovým keším u silnice bych se vyhýbal, myslím, že tímhle umístěním radu keceru odpudis.
Pokud chceš chválenou kesku, projdi si přírodu kolem svého bydliště, koukej, dumej a na nějaké pěkné místo narazíš, pak si sedni a přemýšlelj jak ho dobře využít, dej si práci, udělej nějakou promyšlenou a dobrou schovku, misto tradicniho schovavani pod kamen a slova chvaly te rozhodne nemuzou minout
Tot muj ponekud rozvlekly nazor
PS. pokud bych si opravdu musel vybrat z tvych nabizenych moznosti, tak bych volil odkaz cislo 1)
Právě že chci aby tahle byla dokonalá. Místo, příběh, umístění. Tak sem to rozkouskoval a chtěl začít od nejtežšího. To je umístění. Kolem nejmenovaného kostela, kterému bude keš věnovaná moc schovávaček není. A ješt si musím dávat aby nebyla přímo v kolizi s keší poblíž. Taky bych jí chtěl zpracovat jako Mysterku, protože se to k tomu kostelu celkem hodí. Holt to nechci zase uspěchat. Zatím jen vybírám schovávačku a myšlenku, takže se ještě dlouho neobjeví.
První určitě chci přepracovat, už jenom kvuli špatné krabce a skrýši vůbec. Ale to je mimo téma.
Sice nepíšeš jestli se má jednat o tradičku, ale vzhleem k tomu kam umístit keš to tak vypadá.
Jestli chceš kačery pozvat na nějaké zajímavé místo v jehož okolí nemáš nic vhodnějšího než jsi vyfotil tak udělej multinu (a najdi nějaký hezčí a hlavně klidnější zákoutí než okraj silnice kam kde kdo vidí) nebo podumej a vymysli a vyrob si nějakou nenápadnou skrýš sám.
Možná je můj názor ovlivněný tím, že piksla má být někde ve městě a ještě k tomu na dohled silnice a takovou keš lovím jen když už jdu okolo - prostě taková místa nejsou tím co na této hře vyhledávám a preferuji