Zdravim,
zkousel jste nekdo nahrat vice img souboru do garmina? Vim, ze jde zkombiovat vice map pomoci mapsource - o to mi nejde.
Napr. u nuvi rady jdem do vnitrni pameti dal gmapbmap.img, gmapprom.img, gmapsupp.img a pak jeste gmapsupp.img na kartu a tim padem tam muzou byt 4 nezavisle generovane sestavy map.
Co me zajima - jak nahrat na kartu jeste jednu nebo dve, tri? Zousel jsem nazvy jako gmapsup1.img, gmapsup2.img, gmapsupp1.img, gmapsupp2.img atd, ale nefunguje to. U 60csx je situace stejna, jen nema pristupnou vnitrni pamet a ma jen kartu, takze tam muzu dat jen jednu sestavu.
Poradi mi nekdo?
dik
W.
Zdravim, existuje softik, ktery dokaze spojit dohromady vygenerovane mapsety z Mapsource (pripadne Img2GPS, nebo vyextrahovane gmapprom.img) a najdes ho tady:
http://www.anpo.republika.pl/files/gmaptool013.zip
Pokud budes potrebovat s cimkoli poradit, kontaktuj me bud SZ mebo emailem.
diky moc, to presne resi muj "problem".
Funguje to skvele.
W.
Tak jsem zkusil použít ten gmaptool a narazil jsem na problém, se kterým si zatím nevím rady. Sestavil jsem cvičně mapovou sadu, která má 2.8GB, nakopíroval jsem to na 4GB SD kartu do adresáře garmin a tyto mapy to už neumí načíst. Možná je to tím, že je ta SD karta formátovaná jako FAT32 a větší soubory než 2GB to neumí. Ale některé prameny tvrdí, že na FAT32 šlo používat 4GB soubory. Tak nevím kde je problém. Máte s tím někdo zkušenost?
Jestli mas kartu sdhc, tak muzes mit problemy se ctenim dat nad 2GB, rsp. souboru vetsich nez 2GB.
Mám ještě normální SD 4GB - Nuvi jí vidí, lze z ní v celém rozsahu číst (třeba JPF, MP3), ale s těma mapama je problém. Teď jsem udělal mapovou sadu která má pod 1.8 GB a stejně se nechytám. Přitom v tom spojování mapových sad by problém být neměl, protože když spojím třeba 3 menší mapy, tak je to v pohodě.
No ještě se tím budu zabývat, protože to budu v létě potřebovat.
Samozřejmě je řešením mít několik SD karet a měnit je podle státu, ale to už je dost nepohodlný.
Ještě by mohl být problém v počtu jednotlivých map v mapsetu…
60CSx má nějaké omezení (teď nevím kolik to přesně je) je možné že to může být tím…
Díky, zkusím empiricky zjistit na nějakých malých mapách. Ty 2GB se tam totiž nahrávají zatraceně dlouho a čtečku karet nemám ![]()
Pokud si dobře pamatuji z materiálů Garmin, GPSmap 60CSx podporuje kartu max. 1 GB.
Pokud si to dobře pamatuju, tak umí 2GB, ale dával jsem tam Kingston MicroSD 1G, v našich podmínkách si nedovedu představit její zaplnění.
2 GB kartu zvladne, mam to vo svojej 60 CSX.
Funguje mi 2GB karta s 1,9 GB img souborem bez problémů, pokud za problém nepovažuju poněkud delší odezvu přístroje při vyhledávání a velkých posunech/zoomování mapy. Tu velkou mapu používám pouze na cesty mimo republiku. Na domácí půdě mám obyč 64MB s tuzemskou topo mapou, která je díky celkově menšímu souboru mnohem rychlejší.
Procetl jsem si tohle zajimave vlakno a mam na vas zkusenejsi dotaz…jde vyresit situace pomoci toho softu, ze si dam do GARMINU vice map z ruznych oblasti a pak mezi nimi v pristroji prepinam podle polohy, kde jsem?
Napriklad, ze se budu pohybovat v oblasti Beskyd, pak se presunu treba na Slovensko a budu mit tyto oblasti v pristroji a jen si po presunu prepnu na jinou mapu. Chapu to dobre, ze to takhle jde? Nebo se ta mapa musi spojit do jednoho celku = nemuzu kombinovat napriklad TOPO CZ s TOPO SK? Snad budu pochopen
Diiky za jakoukoli informaci!
Kombinovat mapy můžeš v MapSource. Vybereš oblasti z TopoCZ, přepneš do TopoSK, vybereš oblasti z TopoSK a pošleš mapu do GPS. Fyzicky to vytvoří jeden soubor (samo, nic nemusíš spojovat), ten obsahuje vybrané mapy, tj CZ i SK.
Ano, takto to ide. Dokonca mozes mat nahratych niekolko map tej istej oblasti a zapnes/vypnes tu ktoru chces vidiet. Mozes mat napriklad Topo Czech, Atlas CR a letecku mapu CR zaroven. V nastaveni mapy sa da zvolit ktoru chces zobrazit.
Dam sem odkaz nezavisly na verzi, puvodni uz nefunguje.
Jestli jsem to pochpil dobre, tak gmaptool lze pouzivat jen s mapami, ke kterym mam odblokovaci kody - kdyz mam v tuzemsku koupeny Legend s prednahranou Topo CZ, ke ktere garmin.cz nedava kod, tak si k nemu nemuzu jen tak prihrat treba slovenskou free topo mapu, musim vymenit cely img soubor.
gmaptool neni zavisly na kodu, zkus na soubor na Legendu (na soubor gmapsupp.img, ktery si zkopirujes z karty) pustit :
gmaptool -i gmapsupp.img
(tento prikaz ti ukaze jake kody v sobe img soubor obsahuje)
Pokud si tento soubor gmapsupp.img prejmenujes treba na test1.img a mas dalsi gmapsupp.img z jine karty (obsahuje jine mapy, zamcene, odemcene) a prejmenujes ho napr. na test2.img, pak je muzes spojit :
gmaptool.exe -j -m mapy -o gmapsupp.img
test1.img test2.img
Doufam ze jsem to napsal spravne…
Ja mam takto pripravene kompletni mapsety jiz v IMG (i s unlock kody) a v pripade potreby si je libovolne kombinuji co ruznych souboru gmapsupp.img, ktere pak davam na kartu. Tato metoda je rychlejsi nez posilani map pres Garmin Mapsource nebo Garmin Mapinstall.
Diky za tip, u slouceneho souboru gmaptool -i taky vypisuje seznam kodu jako u toho puvodniho, vyzkousim jakmile se mi legend vrati ze zarucni opravy ![]()
Diky vsem za rady! To jsem rad, ze si takhle muzu do pristroje nahazet libovolne useky, kde se budu pohybovat a nebudu k tomu potrebovat PC, abych to porad prehraval…
Jinak Gmaptool umi i zadavat a vymazavat unlock kody z Mapsetu (soubor nekolika map).
U parametru -u (zadani noveho unlock kodu) se mi obcas stalo, ze mi to kod do img nezapsalo, tak to pouzivam takto:
gmaptool -j -u 25mistnykod -o novyimg.img puvodniimg.img
Pokud ze souboru chcete odstranit vsechny unlock kody:
gmaptool -j -r -o novyimg.img puvodniimg.img