vice ruznych map v oregonu

Ahoj, nevite prosim jak se urcuji preference ktere mapove podklady se pouziji pro zobrazeni v oregonu?

Priklad: mam tam mapy topo czech 3 pro, pak city europe, atlas, a treba i z http://www.raumbezug.eu/ag/internet/osmGarmin.htm.

Ktera mapa se kdy pouzije(znam jejich rozdily).

dekuji, luckydb

No takovou mapu, kterou si zapnes, tak ta ti pojede. Pripadne jsem nepochopil dotaz - myslis mit zapnuto vic map a udelat vic vrstev s tim, ze si nadefinujes poradi techto vrstev?

Preferencie sa urcuju volbou Nastavenia Mapy pre kazdy Profil samostatne. Udelej si viac profilov a kazdemu profilu zvol aka mapa sa ma zobrazovat. Mapy potom prepinas zmenou profilu (nemusis v nastaveniach). Profily si mozes pojmenovat ako len chces.

wau to je super reseni, jeste dotaz, nezmizi mi tato nastaveni flashnutim na vyssi verzi FW, az se objevi 3.90 napr? resp. jde to nejak odzalohovat?
diky moc,

Měl bych stejný dotaz jako luckydb, resp. mám podezření, že právě to se mě stalo.
Různě jsem si ponastavil v Oregonu profily a pak jsem o to v jednu chvíli přišel. Mám podezření, že právě po upgradu FW. Upgrade jsem dělal zatím jen jednou, takže jistotu nemám :(.
Nemá s tím někdo nějakou praktickou zkušenost?

Ono se doporučuje si před přehráváním nového FW zazálohovat obsah garmina. Pokud tedy nechceš třeba přïjít o nastavení v jednotlivých profilech tak stačí zazálohovat složku Profiles.

Mám dojem, že když se dělá update přes webupdater, tak vše zůstane zachováno a je bez problémů. Po nakopírování nového firmware do Garmina "na tvrdo" se vše vyčistí a přepíše. Osobně dělám zálohu celého Garmina před každým update fw.

Ahojky,
Prosím o radu. Chci si nahrát do paměti Oregonu jen mapy Ceska a to Atlas a Topo 3.1 a na pametovou kartu mapy států okola nás. V obou prípadech se vytvorí soubor gmapsupp.img. Gmapsupp.img chci nechat v paměti GPS a jak pojmenovat soubor na karte aby jej Oregon precetl. Resil uz nekdo tento problem a s jakým výsledkem? Díky

Podle mě můžeš ten .img soubor s mapou pojmenovat jak chceš, záleží jenom na tom formátu. Sám mám na kartě několik těchhle souborů (velmi nápaditě pojmenované gmapsupp2, gmapsupp3 nebo gmapsupp4 ;))

Od určité verze firmware Oregony už umí načíst mapy z jakéhokoli IMG souboru. Takže tomu můžeš dát jakýkoli název. Samozřejmě bez českých znaků a asi bych to ani nepřeháněl s délkou toho názvu…

potvrzuju. v paměti i na kratě můžeš mít soubory s mapami pojmenované jak chceš.

mimo původní předinstalované mám všechny později přidané mapy každou ve zvláštním souboru pojmenovaném podle názvu mapy …

Nahrátí nového FW by nastavení Oregonu smazat nemělo.Teda mě se to zatím nestalo a to měním firmware pokaždé, jak se objeví nová verze. Ovšem při opačném postupu se to zaručeně smaže. Tedy když aktuální firmware přepíšete starší verzí.