vice tracks/routes do oregonu pres mapsource

Ahoj, prosim poradte jsem bezradny.

Asi uplne nechapu rozdil mezi track a route, ale to asi neni to zasadni.

Pres soft turisticke trasy jsem si udelal dva okruhy a exportoval do GPX(separatni file). Tyto se snazim pres Mapsource nacist a poslat do GPSky, ale vzdy kdyz nactu tu druhou tak se prvni smaze, uz jsem zkousel vsechny moznosti, v GPS nakonec je pouze jedna.

diky moc za radu, luckydb

asi jsem to vyresil pomoci basecampu :), treba ale budete mit lepsi napad, nechtel bych se mapsourcu vzdat

track je to co GPS zaznamena, route je to co naplanujes. Kdys nactes GPX v Mapsource tak pak posli do GPS routes a to samy udelas s druhym GPX souborem. Pokud se route jmenuje jinak, tak tam budou obe - coz si snadno overis nactenim routes z GPS.

Route je vypočítaná trasa z bodu A do bodu B po které probíhá navigace. Během navigaci po Route ti navigace dokáže říct kdy a kam zatočit
Track je čára, která znázorňuje tvou prošlou trasu. Můžeš si tak pak zobrazit výškový profil či ušlou vzdálenost. Track jde taky předpřipravit dopředu v pc nebo navigaci a jde na ni taktéž navigovat. Nebudeš mít však informace kdy a kam odbočit. Tohle si budeš muset hlídat sám

diky za vysvetleni rozdilu, tak jsem zkousel postupne naloadovat ty gpx fily a po jednom je dostat do garminu, ale vzdy tam zustane jen jeden, schvalne se podivejte na ten prilozeny soubor jak ty gpx vypadaji, diky

Zajimavy, tak bych jeste zkusil nahrat prvni GPX, poslat do navigace, nahrat druhy GPX, !prijmout z navigace. Ted bys mel mit obe trasy v mapsource, muzes si to ulozit a nahrat do navigace.
Jinak by nemel byt problem ty GPX spojit v textaku v jeden soubor.

A jak by ne… :wink:
Mapsource uklada vse co nahrava do GPS do souboru temp.gpx.
Takze nove nahrani, vzdy predchozi soubor smaze…

Proc si pred nahravanim proste vse co chces nahrat do GPS nedas do jednoho Mapsource (na vybrane trase CTRL+C a pak v druhem CTRL+V)
a teprve pak to tam nenahrajes? B)

Možná teď budu kecat, ale co si pamatuji, tak pokud jsem poslal pomoci MS do Bedi Travnicka jednu trasu a potom druhou trasu, byli tam obě.
V případě Colorada jsem to jednou zkousel a musel jsem to poslat najednou obě trasy a nebo poslat jednu, odpojit/pripojit GPSku a poslat druhou, pak tam byli obě. Tedy pokud si to přesně pamatuji.

Samozřejmě to dělám, jak píše petegeo, připravím si vše v MS (route, body) a posílám to najednou do GPSky.