Virtualne TB

Ahojte experti, sorry ak sa to tu uz niekde preberalo, ale nezbadal som.

Ide o logovanie virtualnych TB, resp. “geocoinov”, ktore fyzicky nejestvuju, len v logoch putuju po skrysach a naplnaju statistiky. Napriklad taky <a href=“Geocaching > Trackable Items > Trackable Item Details”>EuroTramp, na kieho frasa ich groundspeak schvaluje? Nechce sa mi tam hrabat v diskusii, aky mate na to nazor? Maju nejaky iny zmysel ako naplnat ikonky v statistikach?

Zalogoval som podla jeho stanoveneho “ciela”, mam ikonku EuroCoin hura. Co vsak z toho, ked som nic take nedrzal v ruke, a ani ten bug nema nijaky suvis s EU geocoinom? A ked sa pozriem kadial a ako putuje dalej… vyberie ho clovek, co v danej cache nikdy nebol, vlozi si ho do svojej, ktora ani nie je mikro. Divne.

Tak preco sa rozculujes ked si to aj ty zalogoval? Podla mna je toto virtualne logovanie nezmysel, ktory nema s geocachingom vela spolocneho ale kazdy mame ine chute.

Tak tohle vidim poprve, o co vubec jde? Diky za kratky komentar

Travelbugy nikdo neschvaluje, koupis si ho a muzes si s nim v ramci Terms of Use delat co je libo.

Na vysvetlenie: Geocacher Lux dal svojmu EU geocoinu ciel “virtualne cestovat” po mikrocache celeho sveta, t.j. virtualne ho vyzdvihnes, vlozis do microcache niekto dalsi ho vyzdvihne, vlozi inam, atd.

No a vyzvednu ho kde a jak? Proste se ted rozhodnu, ze sem nasel tento geocoin a do vlozim ho pri nejblizsi prilezitosti do nejake microcache?

Hej, v rozculeni som ho hned vyhodil zo svojej skyse :)) …nech nie su sklamani geocacheri, ked tam nic nenajdu.

Presne tak mi to pripada. Pokial sa to “majitel” TB nerozhodne nejak regulovat, kludne si ho muozes vyzdvihnut odhocikial kde prave je (nikdy si tam pritom nemusel byt) a dat hocikam inam. A kolkokrat chces. Proste divne.

v tomto pripade ide o nestandardnu zalezitost - vacsinou majitel coinu alebo Tb da ciel svojmu predmetu cestovat fyzicky z cache do cache, Lux sa rozhodol drzat svoj geocoin doma a nechat ho cestovat virtualne, zverejnil link na svoj EU geocoin vo forach na gc.com (mimochodom “sklidil” tiez rozporuplne reakcie) a kto chce zoberie jeho TB a splni virtualne jeho misiu. Myslim, ze nie je preco sa rozculovat, kto chce zucastni sa toho, kto nechce, nie. Ina vecf je, ze ludia uz ani necitaju co vlastne ma urobit (virtualne navstivit microcache ktoru mas z nejakeho dovodu rad a napisat o tom v poznamke majitelovi) a loguju ho do dalsej cäche. Tym, Rikitan, ze zmazes ppoznamku na stranke svojej cache, nesposobis ziadnu zmenu na stranke coinu, ostane “virtualne zalogovany” v Tvojej cache.

oprava: loguju ho do vselijakych inych cache

Moj nazor je - nema to nic spolocne s geocachingom ALE nie je na tom nic zle.

Ja sam som si to zalogoval, pride mi vtipne, ze ma TB nacestovanych sto milionov kilometrov.

Nova ikonka mi spravila radost, ale keby som bol po ikonkach taky zhavy, uz som drzal EU a ine mince v ruke a nelogoval som ich. Navyse nove ikonky su len vec penazi, kup si cez e-bay minci kolko chces, dnes ich tam je 238, desiatky druhov.

Nepujdu to majiteli buga rozmlouvat, ale pripada mi to jako naprosta blbost. Z geocachingu by se stalo logovani abstraktnich pojmu doma u pocitace, a v tom nevidim smysl, stokrat zabavnejsi uz by pak bylo aspon se s peknou grafikou “projit po lese” v nejake adventure nebo RPG nebo jak se tem hram dneska nadava, nez si takhle “hrat” v docela suchem prostredi gc.com webu. Nebo to proste jen nechapu. Mozna je taky chyba, ze nehraju zrovna kvuli tomu, abych mel v profilu co nejvic ruznych frcek a co nejvyssi cisla u vsech moznych polozek…

Pozri, s povodnym geocachingom nemaju nic spolocne locationless cache, webcam cache,
geocoiny a kopa inych veci.
Geocaching sa rozvija a hlada sa, co bavi ludi. Blbosti miznu sami, nove veci pribudaju. To je dobre.

Tak nekdo placl eurocoina do cache, kde jsem byl pred par dny… prislo mi echo, i rekl jsem si, ze se na to podivam, abych teda jako vedel o co jde a zazil tu velkou “fun”. i kdyz jsem si na logu dal zalezet, zabralo to deset minut, moc jsem se nenasmal. teoreticky by to mohlo byt fajn, jako podnet k sdileni zkusenosti o peknych mikrocaches… ale bug cestuje hrozne rychle, v kazde cache je tak deset minut :] … cili logu pribyva jako na bezicim pasu, a malokterej skutecne obsahuje nejake podrobnejsi povidani o te ci one kesce… takze se to cele miji ucinkem. ale jo, zkusil jsem, vim o co jako jde, tak muzu s klidnym svedomim rict, dik, to neni muj salek kavy, ostatni podobne (zda se, ze se mnozi) bugy nechavam bez povsimnuti. // uzivejte.

Jsem rad ze je tady tohle tema. diky Rikitane, kapl jsi mi do noty. Zrovna nedavno kdyz jsem si hral s Google Earth ve spojeni s GC tak jsem narazil na virtual TB SuperMan a nevedel o co jde. Ted uz to diky Vam vim. Super.