Vista HCx - zhoršení citlivosti ?

Tak se mi nějak v poslední době nezdá chování stroje - při dohledávání bodu se nějak podezřele dlouho nechce hnout kompas /i mapa/, takže teď jsem musel hledat podle ubývajících metrů, ačkoliv šipka stále ukazovala na druhou stranu. Nedávno jsem si hrál s nastavením, taky jsem přehrál fw a teď nevím, jestli jsem něco nepokopal, nebo jestli to tak bylo i dřív. Jak se to chová vám? Je to normální, nebo jsem něco pos…?

Halóóó lidi, to nikoho nic nenapadá ? :expressionless:
Tak aspoň napište jak se to chová vám - já musim ujít někdy třeba i přes 10m než se otočí mapa do směru - nemělo by to být trochu svižnější ? Budu to muset vyzkoušet někde v dobrých příjmových podmínkách, je možný, že při slabým signálu to je takhle normální.

A magnetický kompas dobře zkalibrovaný máš?
Popřípadě ho vypni a zkus to, jak říkáš, na místě s dobrým signálem… otevřené prostranství bez skal a domů okolo.

Mě taky napadl jen ten kompas, ale nechtěl jsem urazit :slight_smile: U mojí Visty je třeba ho kalibrovat docela často, prakticky každý den :expressionless:

No jak to tady ctu…i mne se celkem casto stava, ze rucicka ukazujici na cil u el.mag. kompasu "zamrzava".
Musim pak el.mag. kompas zapnout/vypnout a cervena rucicka pak obzivne. Neni to treba tim, ze jsem dlouho nekalibroval? Nebo necim jinym? Nevite?

Napadla mě jedna věc: Ohledně toho kompasu je tam nastavení v tomto smyslu: Použít el. kompas pokud bude rychlost nižší než … po dobu více než …
Koukni se jak to máš nastavený, je to v Nastavení - Směr pohybu. Může se to projevit tak, že když někam přijedeš na kole nebo autem (rychlost překračovala mezní hodnotu), tak po dobu, která je nastavená, ještě el.mag. kompas nefunguje a zapne se až po uplynutí této doby.

to mustafik2:

jj to je dobry postreh. Jenze mne se to stava, i kdyz jen chodim (nemenim zpusob pohybu, tedy zadne auto/kolo/mhd/…)
Kazdopadne mrknu na to a zkusim to nastavit tak, aby to vzdycky pouzival el.mag. kompas (kdyz jen chodim). Diiky za navedeni!

Mne se taky stava, ze sipka si klidne ukazuje kam chce, ale podle metru se normalne priblizuju.

Na to je tam právě ta kalibrace. Dvakrát se otočíš na patě a vše je OK. Myslím že tím nemůžeš nic zkazit :wink:

A to se ma tocit jen GPSkou, nebo se tocis celym telem :slight_smile: Spis to bude jedno…

Celym tělem, připadá mi to jednodušší :slight_smile: GPSkou jen když jsou poblíž lidi, ale to se pak zase zamotá šňůrka na krku.
(já vim, moh bych si jí z krku sundat, ale to už je moc práce)

koukám že to tady obživlo - tak jsem to zkalibroval a vypadá to, že to pomohlo, prostě jsem tu kalibraci flákal -měl jsem dojem, že tak 1x za měsíc by to mohlo stačit. :expressionless:
K nastavení času a rychlosti:
teď jsem tam dal pod 2km a čas 5s a zdá se, že to tak bude v pohodě - klidně napište co tam máte nastavený a jak se vám to jeví

Já tam mám, tuším, asi pod 12km/h po 30s, aby na kole byl vypnutý a nez z nej pak slezu a vyrazim dohledavat, se zapnul.

Kalibrace by se mněla provádět po každé výměmě baterek, u 60Csx se mi stává, že i po jízdě v autě ji musím překalibrovat.