Zdravím,
Mám v plánu ulovit tuto sérii klobouk ve valašském království, ještě nemám určený termín, ale jelikož jsem student a budu mít prázdniny, tak bych chtěl přes týden, ale není to podmínka. Na konečném termínu se můžem dohodnout. Série je docela rozsáhlá a odlovit ji za jeden den nebude nejspíš v mých silách. Chtěl bych to odlovit pešky v 2 až 3 dnech. Podrobnosti zda je někde v okolí kemp nebo budu stanovat v lese ještě zjištuji :-). Kdyby jste se chtěli někdo přidat tak se ozvěte na mail [email protected] nebo icq 294376223. Na datumu se určitě domluvíme ;-).
Ahoj, ne ze bych se planoval pridat, ale spis jedno doporuceni. Pri dobrem planovani je idealni horsky kolo! Temer ke vsem kesim se dostanes po lesnich cestach. A kdyz si vezmes zamek a budes ho nechavat pred hustavou tak to pujde jeste lip.
Na pesky to bude dobry zahul i na ty tri dny B)
Ale jinak stoprocentne serii doporucuju. Uz nekolikaty vikend chodime po krabkach co zalozili kolegove a je to opravdu paradni, do jakych mist v Javornikach se dostanes. Ticho, krasne vyhledy…
PS: na mem stromolezeckem bonusu VK151 jeste porad ceka pozavodni FTF ![]()
jako člen závodniho teamu mohu MTB doporučit, v tomto případě si troufám tvrdit že dva dny budou stačit , pěšky určitě déle, sám se chystám se zbytkem teamu klobouk dolovit
My to šli pěšky zhruba před 9 dny, teplota ideální, jen trochu mokro. Zatím jen vrch klobouku14 krabek, ale podle terénu bych si kolo nebral. Proč ? Mrkni se na naše fotky na GC.COM. A to je na některých místech oněch údajných cest. Nejsem skalní cyklista, možná milovník ( či blázen ) to zvládne. Měli jsme toho plný kecky a obdivuji všechny, co se zúčastnili keškobraní. Ale hned druhý den, když jsme vychladli, jsme se předběžně domluvili na odlovu zbytku. Ten však bude nutno rozdělit na dvě fáze. Za jeden den to nejde zvládnout. A vyber si co nejchladnější počasí. Tak ti držíme palce a užij si to !!
Ahojte, ty "udajne cesty" na vrcholu klobuka jsou zrovna nahodou jedna z nejpouzivanejsich a nejpeknejsich hrebenovek pouzivanych cyklisty. Schvalne jsem psal, ze to je pro MTB. Opravdu to neni vinarska cyklostezkaB). Ja jsem vsech svych 8 krabek zalozil behem 3hodin na kole (a to je mam v mnohem zabavnejsim terenu na druhe strane udoli)
Pouze jsem to nadhodil jako variantu, ze se to na kole da a pripada mi to prijemnejsi (ale uznavam, ze to je vec osobnich preferenci). Jeste jednou upresnim, ze na horskem kole a pri dobrem planovani trasy (za sipkou ani omylem).
Preji pekny zbytek odlovu.
Pokud bys mel JEN kolo a ne podporu auta a "libera" jako v zavode, tak tem dvema dnum skoro neverim… Naopak za podminek shodnych jako v zavode je ten samotny klobouk za 24 hodin pro fyzicky zdatne a pripravene jedince datelny…
No to bude asi ten hlavní rozdíl
![]()
Ahoj, chystáme se s přáteli udělat pěší túru po tomto Valašském Klobouku a chtěla bych se zeptat lidí, co ho absolvovali, na rady, tipy a doporučení.
Jak dlouho vám to trvalo? Kde jste začali? Kde jste tábořili nebo byli ubytovaní? Moc bych ocenila jakékoli názory. Díky moc
Já spala v kempu v Hovězí (silně doporučuji, teplá voda fakt furt, vybavená kuchyně - sporáky, mikrovlna, lednice, hrnce), v kempu restaurace, ráno čerstvé pečivo (jen ta značka piva nic moc).
V postupu asi nemohu radit - kombinovala jsem kolo, pěšmo a měla jsem auto (a 2 ze 3 dní pršelo
). Ovšem narozdíl od většiny diskutujících si myslím, že kolo je pro odlov výrazná pomůcka. Ty vzdálenosti jsou opravdu větší a na kole to lépe ubíhá (i když se musí místy tlačit/nést).
Moje skóre 35 nalezeno, 2 DNF, 2 nelovitelné (mokré stromy) za 3 dny a 1 ráno (z toho 1 den hustě lilo, což poznamenalo odlov).
Díky moc, hned mám lepší představu ![]()