Zdravím,
mám následující problém. Potřebuji se dostat z Boloně (nebo případně Florencie, ještě nevím na 100%, do kterého z těch dvou měst pojedu) do San Marina místními dopravními prostředky.
Zatím jsem jako nejlepší spojení našel vlak z Boloně do Rimini a z Rimini to vzít do San Marina pěšky jako zdravotní procházku. Měl by někdo lepší variantu dopravy nebo ještě lépe nějaké zkušenosti s dopravou v Itálii obecně (jakou třeba koupit nejlevnější jízdenku/síťovou jízdenku atd.)
z Bologna do San Marina 10.6. v 6,00 ráno a pak zhruba kazdou hodinu a pul s 2 prestupy.
According todeparture time | journey time | by number of changes Journey
Departure station: Bologna ( Tutte Le Stazioni ) Arrival station: S. Marino Date: 10/6/2011
Díky za link, tohle jsem už kdysi našel, ale nějak se mi nezalíbili ty ceny u toho. Byl by nějaký tip na nějakou tu slevu na vlaky. Samotná cesta Praha-Boloňa mě vyjde na šest stovek a tak mi je líto dát jen litr za vlak, když is chci vybarvit ještě San Marino
Něco málo vzít pěšky mi nevadí, rád se projdu (o víkendu stovka kolem Brna)
Tohle asi nebude to San Marino, kam chceš:). Do toho vlaky nejezdí, takže ho železniční vyhledavač nenajde. Nejbližší nádraží je v Rimini, kam je to regionálním vlakem z Bologni za celkem solidních 8,40. Jízdní řád na IDOSu. Dál z Rimini busem, z nádraží za 4 eura, jízdní řád zde
zdravím,
nevím, jestli je to ještě aktuální, ale můžu doporučit cestování předem dohodnutým autostopem, chce to jen občas mrknout na tuto stránku a dohodnout se s uživatelem na podmínkách, i když je většinou uvádí přímo tady. Tenhle jede konkrétní trasu do IT např. 24.6. http://www.spanelsko.es/index.php?ind=autostop&op=detail&id=20465
Výrazně se tím sníží náklady na cestu
Včera jsem se vrátil z Itálie a tak se podělím o zkušenosti
Využil jsem vlak celkem 3x a spokojenost. Vlaky jsou daleko lépe udržované a jezdí včas. Velký rozdíl oproti cestování u nás je v ceně jízdného. V ČR platíte za kilometry a je jedno, jestli jedete rychlíkem nebo osobákem. V itálii kupujete jízdenku na několik typů spojů a od toho se odvící cena. Nejlevnější jsou regionální vlaky (jel jsem 2x), které staví skoro všude a tak je cestování pomalejší (1:30 regionálním, hodina rychlíkem), pak tu jsou IC (asi InterCity jako u nás), s ním jsem jel jednou, staví většinou jen ve velkých městech a pak je tu ještě jeden rychlejší, název si nepamatuju.
Pro představu Boloňa-Florencie (píšu to z hlavy, tak čísla nebudou sedět na 100%)
Regionální 1:30 7,7 euro
IC 1:10 10,5 euro
nejrychlejší 0:40 25euro
Co se týče dopravy do San Marina, tak doporučuji busy (link pár příspěvků výše), vyvezou skoro až nahoru a ušetří se kopa času s trmácením do kopce. Já jsem byl plně spokojený (Cestou zpět jsem vystoupil na 1.zastávce v Rimini hned vedle finálky multiny). Nástup doporučuji v Rimini u vlakového nádraží (po výlezu z nádraží přejít silnici a vpravo), nástupní místo v San Marinu doporučuji uložit do navigace, přece jen ty uličky jsou v San Marinu jedna jako druhá