Všiml jsem si,že spousta kačerů si drží vlastní coin a jen ho protahují kešemi které navštívili.
Získají tak přehlednou mapu jejich cest z keše do keše.
Trošku mě to zaujalo,ale bohužel jsem tohle zjistil až po nějakém čase kešování a svůj první GC jsem vypustil směle do světa.
Možná bych si ale taky chtěl zakoupit takový vlastní coin,který by mi byl i takovým talismanem a cestoval semnou.
Jen se chci zeptat,jestli je možné,nikomu to nebude vadit a není to v rozporu nějakého pomyslného geokodexu :),když si tedy zakoupím nový coin a ten zpětně zaloguji do keší,které jsem už v minulosti navštívil …
Je jich dnes sice přes 800,ale tak pokud tím neporuším nějaké byť i nepsané pravidlo,tak bych si s tím asi i tu práci dal a prologoval to co nejdříve,protože za pár měsíců už to číslo může být zase o kus větší ![]()
Taky jsem kdysi měl coin, který jsem protahoval kešema. Ale po čase jsem se na to vykašlal, člověk na to pořád musel myslet u logování. Pokud ti jde o vzdálenosti mezi kešema, kterou jsi urazil, tak na to jsou nejrůznější programy na tvorbu statistik. Pokud jde o mapu, tak si představ mapu s 800 trasami. Bude to nepřehledný a určitě to nebude stát za tu snahu.
Jinak pokud jsem tě neodradil, tak klidně protáhni svůj coin kešemi, které jsi odlovil. Nejlépe pomocí "write note", který po protažení coinu smažeš.
Já už nějakou dobu vkládám svůj cestovací coin do nejvzdálenější cache od domova, kterou daný den navštívím. S umožněním příkazu Visited je to docela pohoda, jelikož ho z cache už nemusím vytahovat.
A pár write note logů ze stejného důvodu jsem na svých cachích taky zaznamenal. No problem.
Zadny write note neni uz potreba. S funkci visited ho tam muzes zalogovat i pri found it logu. ![]()
Díky… ono právě,díky relativně nové funkci při logování keší,kdy stačí zadat "navštívení" mě příjde uplně minimální práce,jen se teda prokousat těmi co už jsem prošel,tam bych to tedy řešil write note … informace,že write note mohu potom smazat a přitom v logu GC záznam zůstane je pro mne nová a děkuji za ní,určitě bych to tak udělal …
Mě šlo hlavně o to abych tím zpětným logováním nějaké ownery nenazlobil,nebo se to neslučuje s pravidly nebo tak něco,ale nic jsem nenašel a tak to asi tak udělám jakmile se k tomu dostanu.Ono objednání GC taky nějaký pátek trvá,takže spíše zatím zjišťuji jak to je a jestli má smysl se tím zaobírat …
Statistiky na profilu si dělám skoro od začátku,používám geoget,ale neustále se s tímto programem seznamuju,každou chvilku objevím nějakou novou funkci,ale na tvorbu mapy,která by zachytávala můj pohyb od bodu k bodu jsem zatím nenarazil … Samozřejmě pokud by na to existovalo nějaké makro přímo do statistiky určitě bych ho využil,ale mám pouze nic moc neříkající puntíky v mapě ze kterých se nedá vyčíst udaj o čase,názvu keše a ani přesné poloze,nejde zvětšovat,není aktivní a prostě je to jen taková parádička víceméně nefunkční …
urcite tim nikoho nenastves, resp. nenastves rozumne ownery kesi. neeticke to taky neni, i kdyz muze vypadat divne, kdyz coin aktivovany treba v srpnu 2010 navstivil kes v breznu 2010. ;)![]()
Snad aby sis přečetl úvodní příspěvek. Jde mu o dologování / protažení coinu kešemi co již má odlovené. Tam to bez WN nejde, found it již dávno zalogoval a editací to nejde.
Prozrad nam tedy kouzelniku, jak zalogujes trackable ZPETNE pomoci FI logu. Ono by to mozna chtelo nejprve cist, na co se dotycny pta. ![]()
Vidim, ze mas hluboke znalosti. Ja kdyz aktivoval muj "cache counter", tak jsem mel take odloveno cca 300 kesi a svete div se, slo mi pri jeho aktivaci i vybrat datum - neni nic jednodussiho, nez si tam dat datum nalezu prvni kesky.
danhill81: normalne to neres, napis si omluvnej WN s textem, ze po zalogovani po sobe "uklidis" vymazem a nic se nedeje. ![]()
To danhill81: jako ownerovi je mi srdečně jedno, jestli se mi v lozích objeví WN kvůli TB, ať už s datem čerstvým nebo starým. Vždyť je to zcela běžné, že někdo dodatečně loguje TB (třeba při FI zapomněl - jsme jen lidi, nebo se tam zastavil při cestě okolo vložit TB a nalezeno má dávno). Tyto logy pochopitelně nijak nezkoumám (naopak logy FI si rád čtu). Většinou stejně obsahují jen text "TB". Ani by mi nevadilo, kdybys po sobě log nesmazal, ničemu nepřekáží. Samozřejmě nic nezkazíš, když napíšeš slušný log, ale s tím mazáním bych to neviděl jako nutné - proč? Lezou owneři do logů starých měsíce, a pokud jo, vadí tam nějak WN "TB"? Takže propaguju vstřícnost a toleranci, jsme v této hře závislí jeden na druhém, i v případě, že někdo je "lovec samotář".
Spíš je otázkou, jestli při takovém počtu dělat ten "cachecounter" takhle a ne přes nějaký statistický program, ale to je na Tobě. Já zpětně logoval osobní TB do cca 50 keší, to ještě šlo. Statistické programy mě totiž nezajímají, myslím, že bych ty překombinované tabulky nečetl ani já, natož někdo jiný (ale je to věc názoru).
Jinak jsem zjistil, že lze klidně TB logovat i zpětně v případě, že už byl zalogován do keší pozdějších. Mapa u něho se předělá, vzdálenost přepočítá. Takže by mělo jít logovat ho do aktuálně nalezených keší a příležitostně si ho postupně "dologovávat" do těch z dřívějška. Ale vyzkoušel jsem to jen v pár ojedinělých případech, ne nějak ve velkém počtu, tak je otázka, jestli by to takto zpětně nezlobilo třeba v případě, když by bylo dologováno více keší ve stejném dnu - tam mi to jednou hodilo keše ve špatném pořadí (a šlo o stovky kilometrů, takže celkem chybka). Muselo by se to vyzkoušet - ale u jednotlivé keše to jde.