Vodotěsná krabička

Nemáte typ na nějakou vodotěsnou krabičku? Vyhovuje Lock&Lock? Nedávno se mi totiž díky zřejmě silným deštům úplně rozmočil obsah normální krabičky. A tak potřebuju sehnat něco kvalitnějšího.
Díky za odpovědi :slight_smile:

Ano, original Lock&Lock bohatě postačuje.

Lock&Lock je zaručeně to nejlepší.

Určitě je Lock Lock nejlepší. Občas používáme běžné krabice do mražáku nebo mikrovlnky, ale chce to překontrolovat těsnost. Samozřejmě, že i u té LL záleží na tom, jak ji kačer zavře.

Ano L&L je spravna volba. Testovano treba na Epsilonu pro prenos veci…

Používám 2 roky krabky z Teska alá L+L , zatím bez problémů.

no dobry je krabicku "napln ji toaletakem samorzrejmne cistim a potom ji do vany nebo kyblu na toaletaku poznas jestli ti tam natekla i jenom kapka vody

já si tady přidám dotaz, L&L vydrží i když bude stále pod vodou?Nebo čím bych jí měla zapatlat,nepotřebuji jí otvíratelnou,jen aby do ní bylo vidět.

ano, lock and lock vydrží i stále pod vodou.. jednu takovou jsem odlovila, jiné zajištění proti vlhku zvenčí nebylo a krabka je cca 2m potopená neustále.

Ano, original Lock&Lock vyrobeny v Indii je ta spravna volba. Vydrzi pod vodou bez problemu. Ty klony z Tesca jsou taky dobre, ale po cca 50-ti navstevach se jim zacnou lamat zacvaky a prestavaji byt vodotesne, to original nedela.
Tech originalu jsem par pod vodou nasel a vzdy tesnili, sam jich nekolik pouzivam a jsou to zatim nejlepsi krabicky co jsem potkal. Jen jednu spatnou vlastnost maji a to kdyz je najdou mudlove, tak se jim taky zalibi a dost casto si je odnesou.
Jeste jedna krabice je velmi dobra a vodotesna a to AMMO BOX, ktery najdes v prodejnach s vojenskym materiale. Ten snese i trochu hrubsi mechanicke namahani, ale v pripade ze ho naleznou mudlove nebo vojensti nadsenci, tak vzdy spolehlive zmizi.

Na L&L chodim do makra nebo web shopu. Ale nastava otazka, jak poznam ktera je ktera, prijde mi, ze v Tesku i makru jsou stejne. Poznam nejak rozdil mezi orig a fake?

mám doma krabičky,ale asi nejsou originál,spíš asi určitě:Dpodle ceny.Ale když zavírání zadělám silikonem,což bych teda mohla u jakýholik krabičky,vydržíto?

Krabička "a la lock lock" z Kauflandu byla sice levná, ale první klips jí upadl ještě před umístěním v terénu :frowning:

Za vodotěsnou krabičku můžu doporučit obyčejný Lock&Lock a nebo i tu Tesco verzi. Při hledání už jsem pár L&L s ulomenými clipy taky potkal, takže si nemyslim že by byli zas tak nesmrtelné. A co jde o ty tesco tak mám jednu na své keši a má už skoro naběhánou 200nálezů a po nedávné návštěvě mě překvapilo, že pořád vypadá jak nová.

Ale hlavní je aby krabička byla dostatečně velká a logbook i s obalem přiměřené velikosti a nepřiskřípával se do gumičky, to tam pak okolo nateče stejně.

Krabička může být vodotěsná, ale umím si představit, jak natěšený kačer ji vytáhne, neotře, otevře, a z mokrého víka pokype všecko uvnitř. Udělá to tak druhý, třetí, a z krabky je hnojiště :(.

LL má vydržet 3 milióny zavření a otevření… Takové kešky snad ani nejsou?

Teď jsem v army shopu viděl slušnou pixlu, podle toho letáčku byla nárazu vzdorná vodotěsná a bůhví co všechno, snad by si měla i sama vyrovnávat tlak uvnitř. cena ? 550 Kč za pixlu asi 15x10cm :smiley:

Tak minulý týden jsem odlovil keš, která je ve vodopádu, ale pro jistotu byla ve dvou krabičkách Lock&Lock(menší ve větší) a vše úplně suché, takže bych doporučoval také tak:)

Dobrou volbou je také nemít finálku v oblasti zaplavované už při prvním povodňovém stupni… Je sice pěkné, že v krabce Lock&Lock je sucho, ale co je vám to platné, když nevíte, na kterém říčním kilometru se zrovna pohybuje :wink: Tentokrát se naštěstí udržela na místě.

Tak se taky přidám se svými zkušenostmi s krabičkami.
Originál Lock&Lock je nejlepší a podle mých zkušeností voděodolná. Mechanicky také. Rozbila se nám jen po pádu z prvního patra na beton. To snad při geocachingu nenastane :slight_smile:
Verze Tesco není tak mechnicky odolná. Už se nám u jedné doma používané odlomila jedna chlopeň. Co se týče voděodolnosti, mám pochyby. Když jsem do jedné dal jelení játra a dal jí nakloněnou nabok do lednice, ráno jsem měl lednici plnou krve.
Napodobeniny z Kauflandu nebo Plusu nestojí vůbec zanic. Praskají jak úchyty, tak celé krabičky. Ověřeno jak při geocachingu, tak při domácím provozu.
Ale dají se najít i "noname" krabičky, které jsou kvalitou podobné original L&L. V jednom místním obchodě jsem narazil na kulatou krabičku původem snad ze Španělska, která je kvcalitou srovnatelná s L&L. Objem asi 1l za 70 Kč. Bohužel měli jen jednu :frowning:
Ale i v Kauflandu nedávno prodávali original L&L. Sadu tří krabiček velikosti small za 130 Kč.
Pro běžnou kešku ale není třeba naprostá vodotěsnost, záleží na provedení úkrytu keše. Sám provozuji na svých keších i ty plusácké či kaflanďácké šitky a žádný problém.
Jestliže potřebuješ podvodní průhlednou kešku, tak original L&L by to mohla splňovat, ale raději bych vytvořil něco hermeticky uzavřeného. Třeba taková PET lahev je podle mne bezpečnější. Ale nemohu radit, když nznám přesný účel.
Hodně štěstí :slight_smile: