Jak je to vlastně s Robertova keramicka cache (GCKXCW)?
Naposledy byla spatřena 12. listopadu a od 26. listopadu už ji nikdo nenašel; jsou tam 3 NF potvrzené poznámkou pamětníka který ví kde keš byla, a myslím že ji tam asi neúspěšně hledalo víc lidí, protože v nedaleké Čajové chýši bylo za tu dobu 21 a na Santa Clara 12 nálezů.
Asi by se měla aspoň dočasně disablovat, protože při marném hledání se toho podupe ještě mnohem víc než kdyby tam keš byla.
(Byl jsem tam 11. prosince, ale moc důkladně jsem nehledal, řekl jsem si že se tam raději vrátím na jaře až budu mít na nohou něco jiného než zimní křusky, které mezi vřesem zanechávaly na můj vkus příliš širokou ekologickou stopu. (I když možná že při vysoké návštěvnosti pražských keší ani při šetrném přístupu většiny hledačů není umístění keše na podobném místě příliš vhodné. (To je míněno jako podnět k zamyšlení při zakládání i hledání keší, ne jako startovní signál k džihádu mezi geoanarchisty a geoultraekologisty )))
U teto cache bych se také přimloval za její přesunutí. Lokalita, kde se cache nachází, je totiž označena zelenou tabulí “Přírodní památka”, kam by se zřejmě vůbec šlapat nemělo. Hranice této přírodní památky jsou ohraničeny dole (na západní straně) cestou pro pěší, na východní straně končí u drátěného plotu. Takže se jedná o celou stráň ve svahu. O malý kousek na východ (hned za plotem) je “lesopark”, kde jistě nebude problém najít náhradní skrýš.
Ano, přiznávám se bez mučení, že to nebyl až tak dobrej nápad cache uložit na území vřesoviště. V současné době je cache vypnuta a v nejbližší době bude obnovena a přesunuta. Původní uložení bych charakterizoval jako začátečnickou chybku Ahoj všem Robert