Ahoj všem, s GC začínám a rozhoduji se, jakou GPS koupím.
Samozřejmě hodně přihlížím i k ceně, proto mám tyto varianty:
levný Legend - pro začátek dostačující
2.a) Legend HCx - dražší, ale více funkcí
2.b) Venture HC - přibližně ve stejné cenové relaci, jako 2.a)
Oba dražší přístroje se dnes pohybují kolem 4000,-
Takže buď budu šetřit, nebo si připlatím za pohodlné ovládání. Pokud bych si měla připlatit, tak nevím, jakou variantu vybrat.
Poradíte?
Upozorňuji, že opravdu začínám a rozhodně nejsem technický typ přes "krabičky"
Předem děkuju za rady
No chystam se i do lesa, protoze v Praze (kde je to jednodušší) nebydlím Prave premyslim nad tim, ze se mi nebude chtit kupovat neco levneho a pak po case davat dalsi balik za novou GPS, tak pokud je Venture nebo HCx dobra volba, tak by mi to mohlo stacit…
Ahoj. Ovládání mají všechny tři typy eTrexů v podstatě velice podobné… samozřejmě barevný displej je o něco přehlednější, ale i černobílý ve starém Legendu je dobře čitelný a použitelný.
Zásadní rozdíl je ale u Venture HC a Legendu HCx v mnohem citlivějším přijímači.
Legend HCx má ještě k tomu slot na SD karty…do přístroje se ti vejde mnohem víc map, můžeš si do něj nahrávat POI (Points of Interest… body, kterých se do přístroje vejde v podstatě skoro neomezeně, ale dají se nahrávat a editovat pouze pomocí počítače) a i uživatelských waypointů se do něj vejde 1000 místo 500 u Venture. Také umí routovat (vypočítávat trasu po silnicích podle mapy) a udávaná výdrž baterií je skoro dvakrát větší.
Jestliže Venture HC neseženeš levnějc než Legenda HCx, tak bych ho skoro zavrhl a rozhodoval se jen mezi Legendy.
první věc rozmysli se zda opravdu potřebuješ mapy a zda by to nešlo jen se šipkou (pak by ti stačil eTrex H ).Pak se zamysli zda nemáš dost chytrý telefon a nestačilo by to řešit BT modulem (já jsem s tím měl špatné zkušenosti ).Jinak jsem za tu dobu prošel 4 tipy GPS první byl geco 201 super směrová navigace jen v hustém lese a ve městě nezvládá.Pak jsem měl BT + nokia 6600 super do té doby než mi odešel čip (vybuchl).poté jsem měl na GC asi tu nejlepší gps ku a to již zmiňovaný etrex H směrová navigace ale nikdy neztrácí příjem.Jen kuli kolu jsem si pořídil legend Hcx a občas se mi stává že při dohledávaní krabičky musím dlouho čekat než se mi pohne šipka.
ak jsem se rozhodla pro dražší variantu. pokoušela jsem se srovnat dva zvolené modely a jediné větší rozdíly jsem našla u těchto parametrů.
Legend HCx - 1000 waypointů, výdrž 25hod
Venture - 500 waypointů, výdrž 36hod
Nemůžu se pořád rozhodnout, který vybrat. Ale mám možnost koupit Venture s příslušenstvím v záruce za 4000,-, tže to pravděpodobně bude asi tento model…
Zajímavé, odkud máš tyhle údaje?
To, co jsem psal já, bylo přímo od zdroje (Legend HCx, Venture HC)a za SD karty myslím Legend docela stojí, Venture má jen 24MB interní paměti, nehledě na to, že výdrž baterií je výrobcem udávána úplně opačně, než píšeš ty.
Bez přemýšlení bych šel do PAMĚŤOVÉ KARTY. Vím totiž jaké jsem měl problémy s Vistou, než jsem si do ní koupil kartu. Když jsem jel dál, tak jsem si vždy předem musel zkontrolovat zda mám přislušnou část nahranou, pokud ne, tak mazat, nahrávat - prostě nikdy více.
No údaje mám z internetu od několika prodejců…teda nevím, jestli to dobře chápu, fakt nejsem technickej typ. Ale předpokládala jsem, že když je u popisu napsáno, že to má slot na paměťovou kartu a je k tomu 1GB karta, tak to tak je. Navíc mám doma jednu 2GB, kterou nepoužívám, tak by se konečně mohla upotřebit.
A byl to opravdu Venture HC, ne třeba Venture Cx? Tam by totiž odpovídalo i těch 36 hodin (na stránkách Garminu je 32, ale budiž. 36 jsem taky někde viděl a někdo to úspěšně otestoval asi na 30 s občas zaplým podsvícením).
Cx má sice slot na SD karty, ale nemá citlivý přijímač a to je, řekl bych, dost podstatná nevýhoda. Raději se nejdřív u prodejce opravdu dobře ujisti, co kupuješ.
Aaaa, tak to uz jsem doma…díky za info a omlouvám se za dezorientaci mas pravdu, je to jiný model.
V tom případě vyhrává Legend. Doufám, že dorazí co nejdřív a budeme moct začít hledat…teda jen co se vyhrabu ze začínající angíny :@
Tak hodně štěstí a dobrej signál, třeba se někde potkáme
Kačka